Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Γκουρομπίνος: Τα αρνιά έχουν φέτος τιμή, αλλά...αρνιά δεν υπάρχουν!

Ακόμη δεν έχει φτιαχτεί ράμπα για να επικοινωνούν το Μεσοχώρι με το Βλαχογιάννι -βγηκε εκτός από τους σεισμούς η γέφυρα

Γκουρομπίνος: Τα αρνιά έχουν φέτος τιμή, αλλά...αρνιά δεν υπάρχουν!
18.04.2021 | 12:19
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μετά το «Βατερλό» των κτηνοτρόφων το περσινό Πάσχα που πούλησαν όσο-όσο τα αρνιά τους φέτος η κατάσταση εξελίσσεται πολύ πιο ευνοϊκά για τον κλάδο, αλλά δεν υπάρχουν πολλά αρνιά προς διάθεση στη Θεσσαλία, αφού πολλά δόθηκαν για εξαγωγές για το Πάσχα των Καθολικών. Αντίθετα υπάρχει προσφορά από τη Μακεδονία και τη Θράκη και για τούτοι οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας ζητούν να ενταθούν οι έλεγχοι για τις παράνομες εισαγωγές τις ελληνοποιήσεις και τα «βαφτίσια»

Γκουρομπίνος: Τα αρνιά έχουν φέτος τιμή, αλλά...αρνιά δεν υπάρχουν!


Έχουν καλή τιμή φέτος τα αρνιά στον κτηνοτρόφο, αλλά ...δεν υπάρχουν πολλά αρνιά, δηλώνει στη «Θεσσαλία τηλεόραση» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννης Γκουρομπίνος.
Ο κ. Γκουρομπίνος επισημαίνει ότι οι τιμές που προσφέρονται αυτή την περίοδο από τους εμπόρους προς τους κτηνοτρόφους για τα αρνιά του είναι στα 6 ευρώ το κιλό, αλλά το θέμα είναι πόσο θα τα φάει ο καταναλωτής. Μια τιμή πάνω από τα 8,5 ευρώ στο τσιγκέλι σημαίνει αισχροκέρδεια ,γιατί τα έξοδα συν το λογικό κέρδος από το σφαγείο, μέχρι το σημείο διάθεσης δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 2,5 ευρώ το κιλό, τονίζει ο πρόεδρος των Θεσσαλών κτηνοτρόφων.
Ο κ. Γκουρομπίνος τέλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στα σεισμόπληκτα χωριά του πρώην δήμου Ποταμιάς Ελασσόνας. Εδώ και πάνω από ένα μήνα δεν επικοινωνούν το Μεσοχώρι, με το Βλαχογιάννι, το Πραιτώρι, τη Βερδικούσια γιατί καταστράφηκε η γέφυρα στον Τιταρήσιο και όσο καθυστερεί να κατασξκευαστεί μάι πρόχειρη ράμπα αναγκάζονται να κάνουν 50 χιλιόμετρα μέσω Ελασσόνας για να καλύψουν απόσταση που θα ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.
Επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων αναφέρθηκε και στην υπέρογκη αύξηση των ζωοτροφών που εξανεμίζει τα όποια κέρδη από την άνοδο του γάλακτος, καθώς η φέτα δείχνει πλέον να κατακτά νέες αγορές με τη διεπαγγελματική και ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επιδοτήσει την καλλιέργεια καλαμποκιού

 

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^