Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ για το 2021 -προβλήματα στην ύπαιθρο από τη φετινή καθυστερηση

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από 15 Απριλίου 2021 ξεκίνησε η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2021.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ για το 2021 -προβλήματα στην ύπαιθρο από τη φετινή καθυστερηση
17.04.2021 | 19:19
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από 15 Απριλίου 2021 ξεκίνησε η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2021, μέσω της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο. Φέτος ως γνωστόν λόγω της δικαστικής εμπλοκής με τον πα΄ροχο της βάσης δεδομένων, είχαμε καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής των δηλώσεων γεγονός που δημιοθυργεί προβλήαμτα και στην καταβολή προκταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες που επλ΄γηηγησαν από τον παγετό

Επί της ουσίας βέβαια όπως ανέφερε στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο γεωπόνος Ντίνος Μπλιάτσος, οι δηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, όταν θα ανοίξουν οι πύλες για τα ΚΥΔ σε όλη τη χώρα και θα διαρκέσουν φέτος μετά από παράταση που πήραμε από την Ε.Ε. μέχρι τις 22 Ιουνίου. Για τα νέα ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων) η πιστοποίηση θα γίνει το επόμενο διάστημα

Εξάλλου στην εκπομπή Θεσσαλών Γη οι γεωπόνοι Γιάννης Περουλάκης και Γιώργος Δημόκας αναφέρθηκαν στα προβλήματα που ανέκυψαν φέτος με την καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων, όπως για παράδειγμα η καθυστερηση στην έκδοση της κάρτας αγρότη, η χορήγηση δηλαδή καλλιεργητικών μικροδανείων, που δίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή για να προμηθευτούν εφόδια για τις εαρινές καλλιέργειες οι αγρότες,  με εχέγγυο την ενιαία ενίσχυση του παραγωγού και τα οποία καθυστερησαν λόγω της εμπλοκής με την έναρξη υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021 (ΕΑΕ 2021) υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο το δικαιούχο ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του:

είτε με απευθείας χρήση της εφαρμογής κατόπιν εγγραφής στο online σύστημα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ
είτε μέσω Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτόν και δραστηριοποιείται στην περιοχή που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσής του, αφού εκδώσει το μοναδικό «κωδικό υποβολής»

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί με σχετική Υπουργική Απόφαση.

Για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης, επιβάλλεται ποινή 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων). Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού το υπ’ αρ. 23921/15.04.21 έγγραφο «Οδηγίες διαδικασίας υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2021» για την υποβολή της αίτησης (πατήστε εδώ).

Η ορθή συμπλήρωση της αίτησης, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του δικαιούχου. Τυχόν λανθασμένη δήλωση των στοιχείων της εκμετάλλευσης, θα έχει ως συνέπεια την επιβολή κυρώσεων. Για το λόγο αυτό καλούνται οι δικαιούχοι να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους με τη δέουσα προσοχή και να προχωρούν σε οριστική υποβολή αυτών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^