Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Γιαννακάκης στον Τύρναβο: Αίτημα να δοθούν κοινοτικές αποζημιώσεις για τον παγετό

Σύσκεψη συνεταιριστών στον Τύρναβο για τον παγετό -πρωτόγνωρη η καταστροφή

Γιαννακάκης στον Τύρναβο: Αίτημα  να δοθούν κοινοτικές αποζημιώσεις για τον παγετό
17.04.2021 | 11:41
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σύσκεψη των προέδρων συνεταιρισμών της Θεσσαλίας που τα μέλη τους επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Δημοτικό Ωδείο Τυρνάβου. Το παρόν δίνει και ο πρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Χρήστος Γιαννακάκης, ο οποίος είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Τυρνάβου Χρήστο Τσιτσιρίγκο.

Σύσκεψη συνεταιριστών στον Τύρναβο για τον παγετό -πρωτόγνωρη η καταστροφή

Σκοπός της σύσκεψης είναι ο καλύτερος συντονισμός των συνεταιρισμών για τη διεκδίκηση δίκαιων και έγκαιρων αποζημιώσεων για τους παραγωγούς, από τον ΕΛΓΑ και την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Χρ. Γιαννακάκης μάλιστα ανέφερε πως επειδή είχαμε παγετούς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ιταλία και την Ισπανία, το θέμα έχει τεθεί στις Βρυξέλλες και ίσως δοθούν επιπλέον κοινοτικά κονδύλια για την αποζημίωση των παραγωγών στα κράτη-μέλη που επλήγησαν.

Σύσκεψη συνεταιριστών στον Τύρναβο για τον παγετό -πρωτόγνωρη η καταστροφή

 ¨Όπως αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις των παριστάμενων προέδρων, η κατστροφή είναι πρωτόγνωρη, αφού επλήγησαν το σύνολο σχεδόν των δεντρωδών καλλιεργειών, τα αμπέλια, οπωροκηπευτικά και αρότραιες καλλιέργειες όπως η βιομηχανική τομάτα, ενώ το αίτημα για την προκαταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες είναι ρεαλιστικό, καθώς οι παραγωγοπί αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο  έλλειψη ρευστότητας και αδυνατούν να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές τους φροντίδες, ώστε να μη χάσουν και τη σοδειά της επόμενης χρονιάς , μιας και τη φετινή την έχουν ξεγραμμένη...

Σύσκεψη συνεταιριστών στον Τύρναβο για τον παγετό -πρωτόγνωρη η καταστροφή

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγκος με τον πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ Χρ. Γιαννακάκη

 Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η καταστροφή στον Τύρναβο με τους αγρότες -ανέεφρε ο κ. Τσιτσιρίγκος-να είναι σε απόγνωση, καθώς βιώνουν τους τελευταίους 15 μήνες όλο το φάσμα των θεομηνιών από την κλιαμτική αλλαγή, όπως χαλάζι, ανεμοστρόβιλους και άκαιρους παγετούς. Ειδικά ο διπλός παγετός στις 8 και 9 Απριλίου διέλυσε αχλάδια, οινοποιήσιμα σταφύλια, κεράσια και αποτελείωσε ότιο είχε απομέινει από τους προηγούμενους παγετούς σε ροδάκινα και βερίκοκα, αλλά και αμύγδαλα και δαμάσκηνα

Σύσκεψη συνεταιριστών στον Τύρναβο για τον παγετό -πρωτόγνωρη η καταστροφήΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^