Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Πάσχα στο βαθύ κόκκινο για τους δήμους Βόλου και Καρδίτσας

Πάσχα των παθών για τους εμπόρους των δύο πόλεων

Πάσχα στο βαθύ κόκκινο για τους δήμους Βόλου και Καρδίτσας
17.04.2021 | 11:27
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πάσχα παραμένοντας στο βαθύ κόκκινο, γεγονός που σημαίνει περιορισμούς στην αγορά, θα κάνουν, όπως όλα δείχνουν, οι δήμοι Βόλου και Καρδίτσας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον εμπορικό τους κόσμο. Αντίθετα οι αγορές της Λάρισας και των Τρικάλων παραμένουν απλά στο κόκκινο. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες ότι ο Δήμος  Καρδίτσας παραμένει στο βαθύ κόκκινο, όπου εκεί πλέον εντάσσεται από σήμερα με περιορισμούς που ουδείς ακριβώς  γνωρίζει αφού δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική ΚΥΥΑ και ο Δήμος Βόλου.

Για τον εμπορικό κόσμο των δύο πόλεων θα είναι Πάσχα των Παθών, καθώς οι περιορισμοί θα επιφέρουν δραματική πτώση και στο τζίρο των καταστημάτων, επιφέροντας πλήγμα στην τοπική οικονομία. Θυμίζουμε απλά ότι ο εμπορικός κόσμος της Καρδίτσας είχε πληγεί καίρια και από τις πλημμύρες του Ιανού πέρυσι το φθινόπωρο...


Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου που βγήκε που βγήκε αργά χθες το απόγευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις  ανακοινώσεις του Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ο Δήμος Βόλου από σήμερα εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένο κινδύνου (βαθύ κόκκινο).
Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 22865/12.04.2021 που είναι σε ισχύ, ΔΕΝ αλλάζει κάτι ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν με τη διαδικασία του Click Inside και Click Away.

Οι αλλαγές που επιφέρει η ένταξη της περιοχής μας στο βαθύ κόκκινο ΔΕΝ αφορούν τα μέλη μας και είναι οι κάτωθι:
Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop).
Αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, εξαιρούμενων των φαρμακείων και των super market, τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.
«Είμαστε σε αναμονή της νέας ΚΥΑ η οποία μόλις εκδοθεί θα αποσταλεί στα email των μελών μας.
Συνάδελφοι, είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις μας να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Από το Σάββατο (17/04) στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνουν οι εξής περιοχές:

Θάσος
δήμος Ρεθύμνου
δήμος Φαιστού
δήμος Μαρωνείας Σαπών
Κύθνος
δήμος Διδυμοτείχου
δήμος Πύδνας Κολινδρού
δήμος Καβάλας
δήμος Βόλου
δήμος Σιντικής Σερρών
δήμος Βόρειων Τζουμέρκων

Επαναλειτουργία των σχολών οδηγών

Επαναλειτουργούν από Δευτέρα 19/4 οι σχολές οδηγών, στις οποίες θα ισχύουν οι εξής όροι:

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.
θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές
διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^