Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Αίσιο τέλος τέλος στην περιπέτεια της καθαρίστριας από τον Βόλο που απασχόλησε το πανελλήνιο

Την επαναπρόσληψη της στον Δήμο Βόλου ζητά το Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας

Αίσιο τέλος τέλος στην περιπέτεια της καθαρίστριας από τον Βόλο που απασχόλησε το πανελλήνιο
15.04.2021 | 13:58
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Tο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έπαυσε οριστικά την δίωξη για απάτη κατά της 55χρονης τέως καθαρίστριας του Δήμου Βόλου μετά και την αναίρεση που είχε κάνει δεκτή ο Άρειος Πάγος.Η υπόθεση της τέως καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο συζητήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με το δικαστήριο να παύει οριστικά την ποινική της δίωξη για απάτη, λόγω παραγραφής.Το δικαστήριο θεώρησε ότι το αδίκημα είχε τελεστεί άπαξ και όχι κατ’ εξακολούθηση, όπως ήταν και η απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, που είχε επιστρέψει την υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. Οπότε με την παρέλευση της 20ετίας από την τέλεσή του, το αδίκημα παραγράφεται.

Το πιστοποιητικό του απολυτηρίου που είχε κάνει χρήση η τέως καθαρίστρια, ήταν στις 13 Μαΐου του 1996, προκειμένου να προσληφθεί στον Γ’ Κρατικό Παιδικό Σταθμό Ν. Ιωνίας. Στην χθεσινή διαδικασία τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου εκπροσώπησε η δικηγόρος Αικατερίνη Γεράκα. Η 55χρονη είχε κριθεί ένοχη, σε πρώτο αλλά και σε δεύτερο βαθμό, για πλαστογραφία απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας της είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 10 ετών και μάλιστα είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Από τον Άρειο Πάγο είχε κριθεί ότι η απάτη είχε προκληθεί άπαξ, η ποινική δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα είχε ερμηνεύσει και εφαρμόσει τις ποινικές διατάξεις. Ο αληθής χρόνος τέλεσης του αδικήματος, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, ήταν το 1996, που είχε προσκομίσει νοθευμένα πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής.

Η περιπέτεια της τέως καθαρίστριας του Δήμου Βόλου είχε αρχίσει από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας το 2016, όπου και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη, αλλά παρέμεινε ελεύθερη, καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, που άσκησε. Στις 5 Νοεμβρίου όμως του 2018 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή. Στις 28 Νοεμβρίου του ιδίου έτους και μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκανε δεκτή, για λόγους υγείας, την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αναίρεσης, που ασκήθηκε στον Άρειο Πάγο. Από εκείνη την ημέρα η τέως καθαρίστρια είναι ελεύθερη.

Την άμεση αναίρεση της ποινής της απόλυσης που είχε επιβληθεί από το Δήμο Βόλου στηγν καθαρίστρια για πλαστογραφία του απολυτηρίου της, τη λήψη σχετικής πολιτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και την άμεση επιστροφή της στην εργασία της, με αναγνώριση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της, ζητεί με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και ειδικότερα αναφέρει: «Η απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να παύσει οριστικά η δίωξη για «απάτη» εναντίον της συναδέλφισσας καθαρίστριας Δήμητρας Τσιαντάκη αποτελεί μια ακόμα νίκη για την ίδια και για όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα συνιστά και ένα χαστούκι για όλους όσους προσπάθησαν να τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί μια γυναίκα της βιοπάλης, που το μόνο που ζητούσε ήταν να δουλέψει για να ζήσει την οικογένεια της.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^