Το ΠΕΠ Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την επιχείρηση σου σήμερα!
Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Οικονομία

Απαλλαγή αγροτών από πληρωμή τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ

Διεργασίες ώστε να εξαιρεθούν οι αγρότες

Απαλλαγή αγροτών από πληρωμή τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ
03.04.2021 | 12:21
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Διεργασίες ώστε να εξαιρεθούν οι αγρότες από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ εκκινούν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.


Σε συζήτηση που είχαν οι επικεφαλής των δύο υπουργείων, Σταϊκούρας- Βεσυρόπουλος και Λιβανός, τέθηκε το ζήτημα της απαλλαγής των αγροτών από το τέλος αυτό τουλάχιστον για το οικονομικό έτος 2020.

Σημειώνεται ότι χωρίς να υπάρξει κάποια υπουργική απόφαση, όπως συνέβη το προηγούμενο έτος για το 2019, τότε οι παραγωγοί του κανονικού καθεστώτος υποχρεούνται βάσει νόμου να καταβάλουν το ποσό των 650 ευρώ.

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

Την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος, συζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγροτική οικονομία, λόγω της πανδημίας, επιβάλλουν την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα μέτρων.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Οικονομία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^