Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Καλογιάννης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λαρισαίων -700 έλεγχοι σε σπίτια πόλη

Και 100 στα χωριά -μία ολόκληρη 4οροφη πολυκατοικία κρίθηκε ακατάλληλη για κατοίκηση

Καλογιάννης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λαρισαίων -700 έλεγχοι σε σπίτια πόλη
08.03.2021 | 18:51
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε σήμερα ο δήμος Λαρισαίων, θα ακολουθήσουν αιτήσεις για βοηθήματα

 

 Πάνω από 700 σπίτια ή διαμερίσματα έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς στην πόλη της Λάρισας και περίπου 100 στα χωριά του πρώην δήμου Κοιλάδας (Κουτσόχερο, Μάνδρα, Ραχούλα και Αμυγδαλέα).

 Αυτά ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης μιλώντας στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας, τονίζοντας μάλιστα ότι μία 4όροφη πολυκατοικία στη Λάρισα κρίθηκε όλη ακατάλληλη για κατοίκηση.

24 κλιμάκια μηχανικών καταγράφουν τις ζημιες, στα σπίτια σε γέφυρες και δημόσια κτίρια της πόλης, ενώ έχουν προμηθευτεί σκηνές όλα τα χωριά.

ο κ. Καλογιάννης εξήγησε πως για την καταγραφή των ζημιών υπάρχουν τρεις κρατικοί φορείς. Τα 22 συνεργεία του δήμου βοηθούν στην καταγραφή των προβλημάτων παράλληλα με αυτούς τους φορείς αλλά δεν έχουν δικαίωμα περά του οπτικού ελέγχου να κρίνουν εάν είναι κατοικήσιμο ή όχι.

Αξίζει να τονίσουμε πως σε όσους συμπολίτες έχουν ειδοποιήσει για έλεγχο, έχει αποσταλεί ένα SMS για το πότε τα κλιμάκια του δήμου θα επισκεφτούν για έλεγχο. Καλούνται να απαντήσουν σ ένα τηλέφωνο αποκλειστικά γι αυτό το λόγο για να βεβαιώσουν την παρουσία τους στο ακίνητο. Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως δεν γίνεται έλεγχος αν δεν ανοίξουν τα διαμερίσματα. Αν πάλι δεν είναι εκεί δεν γίνεται ο έλεγχος και θα πάει πιο πίσω χρονικά.

Για τον αριθμό των 700 κτιρίων είπε πως είναι πολλά αλλά αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανείς αν πρόκειται για παλιές ρωγμές ή καινούριες. Οι πρώτες 150 δηλώθηκαν με τον πρώτο μεγάλο σεισμό. Μετά ανέβηκαν σε αριθμό.

Εν κατακλείδι ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε πως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει άστεγος συμπολίτης.

Ο  Δήμος Λαρισαίοων σήμερα κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρόσθεσε ο δήμαρχος και έτσι θα υπάρξουν τα έκτακτα βοηθήματα από  600 ευρώ μέχρι 60000 ευρώ για τις ζημιές στις οικοσκευές και η ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης θα αρχίσει να τρπέχει από αύριο μέχρι τις 3 Απριλίου.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^