Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Κατηγορηματικός ο Λέκκας; Δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό στη Θεσσαλία, αλλά μετασεισμούς μέχρι 5,2 ρίχτερ

Δεν πρέπει να ανησυχούν οι Λαρισαίοι

Κατηγορηματικός ο Λέκκας; Δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό στη Θεσσαλία, αλλά μετασεισμούς μέχρι 5,2 ρίχτερ
08.03.2021 | 17:10
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δεν περιμένουμε μεγαλύτερο μετασεισμό, διευκρίνησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, αυτό που αναμένουμε είναι μετασεισμούς μέχρι το πολύ 5,2 ρίχτερ στην περιοχή μεταξύ Φαρκαδόνας- Τυρνάβου - Ελασσόνας.

 Δεν αποκλέιεται αλλά είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες και για έναν μετασεισμό 5,5 ως 5,7 αλλά και πάλι ένας τέτοιος σεισμός  είναι 10 ως 15 φορές μικρότερης έντασης από ένα σεισμό πάνω από έξι ρίχτερ, όπως ήταν οι δύο της Τετάρτης και της Πέμπτης.

Μιλώντας το μεσημέρι στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο κ. Λέκκας, καθησύχασε ότι δεν αναμένουμε μεγαλύτερους σεισμούς από τους δύο, των 6,3 της Τετάρτης και των 6,1 της Πέμπτης. Υπαρχει μία ρηγματιογόνος ζώνη που ξεκινά από ΝΔ στην περοιοχή Κουτσόχερου, Πηνειαάδας, συνεχίζει σε Τύρναβο, Δαμάσι και καταλήγει ΒΑ της Λάρισας, στο Αμούρι και το Πραιτώρι, Βλαχογιάνν προς την Ελασσόνα.

Σε αυτή την περιοχή είχαμε μέχρι σήμερα τους σεισμούς και τους μετασεισμούς, διευκρίνησε ο κ. Λέκκας, σημειώνοντας ότι ο δεύτερος σεισμός από τη μία ήταν κακός γιατί κατοαπόνησε πολύ τα ήδη πληγωμένα κτίρια στα χωριά, από τον πρώτο , από την άλλη  είναι καλό που σημειώθηκε τόσο ισχυρός γιατί αυτό σημαίνει πως εκτονώνεται η ενεργεια.

 Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ακόμη πως η γενικότερη συμπεριφορά των κτιρίων που χτίστηκαν με τους νέους αντισεισμικούς ήταν ικανοποιητική, ενώ κλείνοντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει και υδρολογική εξήγηση για την επιτάχυνση του σεσμού λόγω της πολυομβρίας στη Θεσσαλία στην περίοδο του Ιανού, αλλά απλά θα μιλάμε για επιτάχυνση ανέφερε, γιατί η συσσώρευση ενέργειας σε ρήγματα απαιτεί αιώνες.

Τέλος σε ότι αφορά το πόρισμα για το δεύτερο σεισμό αναμένται επίσημα αύριο, αφού υπάρξουν και τα στοιχεία από το δορυφόρο.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^