Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Παράσταση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα

Τα αιτήματα των αγροτών

Παράσταση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα
05.03.2021 | 18:46
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ
Στις 4/3/2021 ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτηρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στη Λάρισα.
Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την ανάγκη για άμεση αποζημείωση της ζημιάς ,που προκλήθηκε από τη χαλαζόπτωση του Μαϊου 2020 και την χιονόπτωση της Μύδειας (αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καταστραφούν ανεπανόρθωτα ελαιόδεντρα και ολόκληρα κτήματα) ,με αποκλειστική ευθύνη του ΕΛΓΑ και του κράτους. Ζητήσαμε ξεκάθαρα να καταβληθούν άμεσα οι αποζημειώσεις στο 100% της ζημιάς , χωρίς όρους και προϋποθέσεις με ταυτόχρονο συνψηφισμό των χρεών στην αποζημείωση .Επίσης συζητήσαμε για τις ζημιές, που προκλήθηκαν στα ελαιόδεντρα ,που βάσει κανονισμού του ΕΛΓΑ δεν μπορεί να αποζημειώσει ένα δέντρο που δεν έχει καρπό. Ο διευθυντής του ΕΛΓΑ, στη συνάντησή μας, δεσμεύτηκε ότι σε δύο εβδομάδες θα στείλει τα πορίσματα για έγγριση στην Αθήνα.
Για μία ακόμη χρονιά ,όμως, βλέπουμε την απαξίωση και την αδιαφορία του κράτους προς τους βιοπαλαιστές αγρότες. Έχει περάσει ένας χρόνος από τη ζημιά στη Ζαγορά, ο αγροτικός κόσμος της περιοχής έχει γονατίσει και έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας και να καλλιεργήσουμε τη γη μας.
Εμείς το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η αντι-αγροτική/ φιλομονοπωλιακή πολιτική, που συνθλίβει τις ζωές μας, τα δικαιώματά μας, μειώνει εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις. Αντιπαλεύουμε την πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ.
Απαιτούμε :
• Άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει δημόσιος κρατικός φορέας , με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημειώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κυνδίνους και νόσους, καθώς και άμεση κρατική χρηματοδότηση ανά στρέμμα σε όσους επλήγησαν από την Μύδεια (χιονόπτωση, παγετός).
• Συνψηφισμός χρεών ΕΛΓΑμε την αποζημείωση, καθώς πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα .
• Πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας σε όλη την περιφέρεια.
• Να αποζημειώνονται καλλιέργειες μικρότερες από ένα στρέμμα, καθώς στο σύστημα ΟΣΔΕ απορρίπτονται.
• Να καταργηθεί το χαράτσι για τη δήλωση ζημιάς.
• Εγγύηση απαλλαγής καταβολών ΕΝΦΙΑ και ΕΦΚΑ για όλους τους μικρομεσσαίους αγρότες, για όλο το διάστημα της πανδημίας.
• Άμεση επισκευή και συντήρηση της αγροτικής και επαρχιακής οδοποιϊας, επισκευή και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^