Το ΠΕΠ Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την επιχείρηση σου σήμερα!
Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Λέκκας: Σπάνιο φαινόμενο ο δεύτερος σεισμός- σενάρια για νέο σεισμό κοντά στα 6 ρίχτερ

Σύσκεψη το μεσημέρι διακεκριμένων σεισμολόγων στο Δαμάσι

Λέκκας: Σπάνιο φαινόμενο ο δεύτερος σεισμός- σενάρια για νέο σεισμό κοντά στα 6 ρίχτερ
05.03.2021 | 11:43
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους επιστήμονες σεισμολόγους και γεωλόγους μετά το χθεσινό δεύτερο μεγάλο σεισμό των 5,9 ρίχτερ, καθώς κάνουν πλέον λόγο για σπάνιο φαινόμενο «δίδυμων σεισμών» στην περιοχή της Ελασσόνας.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Εύθυμης Λέκκας, μετά το πέρας της σύσκεψης στην περιφέρεια που έγινε υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπγεωργίου, στις 13.00 το μεσημέρι, μερικοί από τους καλύτερους σεισμολόγους της χώρας, όπως ο Κώστας Παπαζάχος, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Γκανάς κ.α. θα βρεθούν στην περιοχή του Δαμασίου, όπου θα έχουν σύσκεψη προκειμένου αναλύοντας τα δεδομένα, καθώς τοποθετούν πλέον και πλέγμα σεισμογράφων να αποφανθούν για το φαινόμενο και την εν γένει σεισμική δραστηριότητα.

Λέκκας: Σπάνιο φαινόμενο ο δεύτερος σεισμός- σενάρια για νέο σεισμό κοντά στα 6 ρίχτερ


Ο κ. Λέκκας τόνισε με έμφαση πως το φαινόμενο είναι σπάνιο και είναι πιθανό να ισχύουν δύο σενάρια. Το πρώτο, το καλό, όπως είπε χαρακτηριστικά είναι να έχουμε τις προσεχείς ώρες ή ημέρες, ακόμη ένα σεισμό της τάξης των 6 ρίχτερ πιο βορειοδυτικά από τον προχθεσινό σιεσμό, γεγον΄ςο που σημαίνει ότι θα πλήξει αραιοκατοικημένες περιοχές προς της Βερδικούσια.
Το δεύτερο και πιο δυσμενές σενάριο είναι να έχουμεπάλι ένα σεισμό της τάξης των 6 ρίχτερ, αλλά πιο νοτιανατολικά προς κατοικημένες περιοχές πιο κοντά δηλαδή προς Τύρναβο και Λάρισα. Ωστόσο τόνισε με έμφαση ότι τα ρήγματα στην περιοχή δεν μπορούν να δώσουν σεισμούς πάνω από 6,1 έως 6,3 ρίχτερ, οπότε στις πόλεις τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα με τους νέους αντισεισμικούς κανονισμούς και αντέχουν τέτοιους σεισμούς , οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στους πολίτες.

Λέκκας: Σπάνιο φαινόμενο ο δεύτερος σεισμός- σενάρια για νέο σεισμό κοντά στα 6 ρίχτερ

 Ο κ. Λέκκας κατέληξε πως πιο ασφαλή συμπεράσματα για τη σεισμική συμπεριφορά στην περιοχή θα έχουμε προς το απόγευμα, όταν θα αξιολογηθούν και οι πρώτες ενεδείξεις από τα σεισμογραφικά δεδομένα

Λέκκας: Σπάνιο φαινόμενο ο δεύτερος σεισμός- σενάρια για νέο σεισμό κοντά στα 6 ρίχτερΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^