Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Σεισμός στην Ελασσόνα: 2 στα 3 σπίτια μη κατοικήσιμα - Εκτεταμένες ζημιές

Από τα 294 κτίρια, στα οποία διενεργήθηκαν αυτοψίες, τα 205 έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα

Σεισμός στην Ελασσόνα: 2 στα 3 σπίτια μη κατοικήσιμα - Εκτεταμένες ζημιές
04.03.2021 | 20:22
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Από τα 294 κτίρια, στα οποία διενεργήθηκαν ήδη αυτοψίες, τα 205 έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε στα χωριά του Τυρνάβου και της Ελασσόνας ο σεισμός που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, όπως καταδεικνύουν οι έλεγχοι των ειδικών κλιμακίων, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου.

Σεισμός στην Ελασσόνα: 2 στα 3 σπίτια μη κατοικήσιμα - Εκτεταμένες ζημιές

Από τα 294 κτίρια, στα οποία διενεργήθηκαν ήδη αυτοψίες, τα 205 έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα και τα 89 κατοικήσιμα.

Σεισμός στην Ελασσόνα: 2 στα 3 σπίτια μη κατοικήσιμα - Εκτεταμένες ζημιές

Οι μεγαλύτερες βλάβες σε κτίρια εντοπίστηκαν στις κοινότητες:

Δαμασίου με 55 κτίρια να χαρακτηρίζονται μη κατοικήσιμα.
Μεσοχωρίου όπου 42 κτίρια χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα.
Ζάρκου: 25 κτίρια μη κατοικήσιμα.
Γραζάνου: 20 κτίρια μη κατοικήσιμα
Μάνδρας: 19 κτίρια μη κατοικήσιμα.

 

Σεισμός στην Ελασσόνα: 2 στα 3 σπίτια μη κατοικήσιμα - Εκτεταμένες ζημιές

Να σημειωθεί ότι, όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέλαβε να κατασκευάσει το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου ύστερα από επικοινωνία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (που κατασκευάζει τον Ε65) ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης: «Η εταιρεία συμφώνησε και με τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα είναι έτοιμο» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς καθως το κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού, Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετείχε χθες στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή.

Σήμερα κλιμάκιο 42 μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάνει ελέγχους για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, σχολικές μονάδες, δημόσια κτίρια, κέντρα υγείας) για την αποτίμηση των ζημιών από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας είχαν διεξαχθεί αυτοψίες σε 294 κτήρια και σε 35 σχολικές μονάδες σε Κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου και Ελασσόνας.


Αποτελέσματα αυτοψιών

 

Σεισμός στην Ελασσόνα: 2 στα 3 σπίτια μη κατοικήσιμα - Εκτεταμένες ζημιές

 

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών αύριο Παρασκευή το κλιμάκιο θα ενισχυθεί με 50 μηχανικούς του υπουργείου για την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη διενέργεια αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Επίσκεψη στο Δαμάσι Τυρνάβου και το Μεσοχώρι Ελασσόνας, που επλήγησαν από τον σεισμό, πραγματοποίησαν και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης.

Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για τις καταστροφές που έχουν γίνει στις δύο περιοχές και αφορούν σε τουλάχιστον 350 σπίτια, ένα σχολείο, τρεις εκκλησίες, δημόσια κτίρια και υποδομές, όπως γέφυρες και δρόμοι, αλλά και την ανάπτυξη προσωρινών καταυλισμών. Συνομίλησαν με κατοίκους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάννης Κόκουρας και ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γατσας.

Σε δήλωσή τους μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας ανέφεραν: «Στέγαση, αποζημιώσεις, εμβολιασμός. Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε τους σεισμόπληκτους». Εξηγώντας στη συνέχεια ότι «πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των πολιτών, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, να καταβληθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις, να εκτελεστεί ένα έκτακτο πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού για τον κόσμο, που, λόγω της κατάστασης, έχει συγκεντρωθεί στο γήπεδο».

 

Σεισμός στην Ελασσόνα: 2 στα 3 σπίτια μη κατοικήσιμα - Εκτεταμένες ζημιέςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^