Το ΠΕΠ Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την επιχείρηση σου σήμερα!
Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Αθλητικά

Ανησυχία εκφράζει η ερασιτεχνική ΑΕΛ, απαντά η ΠΑΕ...

Οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δύο πλευρές

Ανησυχία εκφράζει η ερασιτεχνική ΑΕΛ, απαντά η ΠΑΕ...
02.03.2021 | 19:18
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Διασταύρωσαν τα... "ξίφη" τους μέσω ανακοινώσεων για μία ακόμη φορά η Ερασιτεχνική ΑΕΛ και η ΠΑΕ.

Η πρώτη εξέφρασε την ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και ζήτησε να εξαντληθούν οι πιθανότητες παραμονής, η δεύτερη απάντησε μέσω του Αλέξη Κούγια.

Ας δούμε και τις δύο ανακοινώσεις:

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

«Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την έντονη ανησυχία μας για τη δεινή οικονομική θέση της εταιρείας όπως αυτήν αποτυπώθηκε στον ισολογισμό της περιόδου 01.07.2019 έως και 30.06.2020. Ανησυχία η οποία γίνεται εντονότερη μετά την φετινή αύξηση του προϋπολογισμού της ΠΑΕ μεσούσης της περιόδου λόγω των πολλών μεταγραφών και η οποία θα αποτυπωθεί στην επόμενη εταιρική χρήση.
 
Από πλευράς μεγαλομετόχου αναλύθηκε διεξοδικά το οικονομικό πλάνο της εταιρίας για την επόμενη περίοδο, εφόσον η Ομάδα μας αγωνίζεται στην SL2, προσδοκώντας έσοδα από το Στοίχημα (μέσω του Υπουργείου Οικονομικών) για την τρέχουσα συμμετοχή μας στην SL1 και το Solidarity της ΟΥΕΦΑ της τρέχουσας σεζόν το οποίο εισπράττεται τέλος του έτους. Ως Σωματείο ζητήσαμε να εξαντληθούν οι πιθανότητες παραμονής στην SL1 δεδομένου ότι απομένουν 11 αγώνες (πλέον 10) καθώς θεωρούμε καταστροφικό για τα οικονομικά της ΠΑΕ τον υποβιβασμό αφού –στην καλύτερη των περιπτώσεων- θα παίξουμε «σε μια ζαριά» την άμεση επάνοδο στην SL1 ή την διάλυση της ΠΑΕ.
 
Το Σωματείο ζήτησε ακόμα μια φορά από τον κ. Κούγια όπως πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ με τον ίδιο να απαντά πως δεν είναι προτεραιότητά του. Ακόμα όμως κι αν το δεχθεί (να πωλήσει) δεν πιστεύει ότι θα βρει ενδιαφερόμενο, ούτε γνωρίζει κάποιον.
 
Αντιπρότεινε στο Σωματείο την αναζήτηση ενδιαφερόμενου αγοραστή, ορίζοντας ως απαιτήσεις :
α) συγκεκριμένο ύψος οικονομικού ανταλλάγματος,
β) την ανάληψη από τον αγοραστή των οφειλών της εταιρείας τη στιγμή της μεταβίβασης των μετοχών,
γ) την εξαίρεση από τη μεταβίβαση των εσόδων από την πώληση συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, τα οποία θα καρπωθεί ο ίδιος.»
 
Η ΠΑΕ
 
«Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην διοίκηση της ερασιτεχνικής, τόσο για την ακριβή αποτύπωση των όσων ελέχθησαν στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28/2/2021, όσο και για την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει το μέλλον της ΠΑΕ ΑΕΛ. Εκείνο το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω όλους είναι, ότι παρά την αλλαγή της νομολογίας των FIFA– UEFA– CAS και του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., όπου πλέον τα χρέη των πτωχευμένων ΠΑΕ δεν ακολουθούν αυτούς που τα δημιούργησαν, αλλά αυτούς που θα αποκτήσουν τις μετοχές της νέας ΠΑΕ, δεν έχω καμία πρόθεση να αφήσω την ΠΑΕ ΑΕΛ να πτωχεύσει σε οποιαδήποτε κατηγορία και να αγωνίζεται. Η απόκτηση της ΠΑΕ ΑΕΛ από εμένα τον Ιούλιο του 2015 είναι αγορά ζωής και όχι τυχοδιωκτική παρένθεση στην ζωή μου»


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Αθλητικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^