Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Ελλάδα

Απασχόληση: Φόβοι για τσουνάμι «λουκέτων» και απολύσεων

Το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας [πίνακες]

Απασχόληση: Φόβοι για τσουνάμι «λουκέτων» και απολύσεων
24.02.2021 | 09:41
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η παράταση της υγειονομικής κρίσης και ακολούθως των περιοριστικών μέτρων, θα διατηρήσει σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα μέτρα στήριξης, μεταξύ των οποίων οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας.Η προετοιμασία για την «επόμενη ημέρα» έχει, όμως, ξεκινήσει, με στόχο να μην επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τσουνάμι «λουκέτων» και απολύσεων.

Η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι ένα από τα «εργαλεία». Τα έως τώρα στοιχεία από το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, ωστόσο εκτιμάται ότι με την άρση του μέτρου των αναστολών, μπορεί να λειτουργήσει ως αμορτισέρ, μαζί με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Τα επιμέρους στοιχεία από τις περίπου 24 χιλιάδες ολοκληρωμένες κι εν εξελίξει προσλήψεις, δείχνουν κατ’ αρχάς ότι η Αττική «απορρόφησε» τις μισές κι αυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να προσεχθεί, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν «κενά» απασχόλησης ανά την Επικράτεια, ειδικά σε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ή και έντονο το στοιχείο της εποχικότητας στην απασχόληση.

Το δεύτερο στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι αν και το πρόγραμμα επιδότησης εισφορών αξιοποιείται και για προσλήψεις υψηλά αμειβόμενων στελεχών με αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων προσλήψεων αφορά σε θέσεις με αποδοχές ως 650 ευρώ ή το πολύ ως 800 ευρώ.

Το τρίτο στοιχείο και μάλλον οξύμωρο είναι ότι μεγάλο μέρος των νέων προσλήψεων έγινε σε κλάδους που βιώνουν το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία! Συγκεκριμένα, στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, στην εστίαση, στην εκπαίδευση, ενώ μεγάλος αριθμός προσλήψεων καταγράφεται σε δικηγορικά γραφεία, στη βιομηχανία τροφίμων, σε δραστηριότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Πηγή: iefimerda.gr/ Γιώργος ΠαππούςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Ελλάδα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^