Το ΠΕΠ Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την επιχείρηση σου σήμερα!
Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλικά Σχόλια

Είναι ο Δαρβίνος ηλίθιε…

Του Γιάννη Κολλάτου

Είναι ο Δαρβίνος ηλίθιε…
02.02.2021 | 20:22
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Από τα μαθητικά μας χρόνια μαθαίναμε στη Βιολογία για τη θεωρία της εξέλιξης και αντιλαμβανόμαστε ότι βασικός κανόνας στη φύση είναι η μετάλλαξη και η προσαρμογή. Το φαινόμενο απέκτησε εννοιολογική σημασία και στην οικονομία .
Κλείνει η εστίαση, λόγω πανδημίας βρίσκουν τρόπο με το “take away” και το “delivery” εστιατόρια και καφέ, να διατηρηθούν στην αγορά. Δίνει επιστρεπτέα προκαταβολή η πολιτεία, αρχίζουν να μην κόβουν τιμολόγια οι επιχειρήσεις (ακόμη κι εκείνες που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από την πανδημία) , προκειμένου να εμφανίσουν μειωμένο τζίρο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά για να μπορέσουν να ενταχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή και να καρπωθούν άκοπα ρευστότητα από το 50% της επιχορήγησης που δεν είναι επιστρεπτέα. Όλα αυτά βέβαια σε βάρος εκείνων των επιχειρήσεων που αδυνατούν να προσαρμοστούν και να εξελιχτούν.


Όπως κι εκείνες που δεν κατάφεραν να ενσωματώσουν την τηλεργασία. Φυσικά οι νόμοι της φυσικής επιλογής (θεωρία Δαρβίνου) που αποκαλούνται και οικονομικός «δαρβινισμός» δεν θα έπρεπε να αποτελούν κανόνα γιατί οδηγούν σε μία ασύδοτη αγορά, άγριου νεοφιλελευθερισμού και ένα κυνισμό στην οικονομία και την πολιτική πρακτική, που καμία σχέση δεν έχει με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που επαγγέλλεται υποτίθεται ο δυτικός κόσμος και η χώρα μας.
Πάρτε το παράδειγμα του «Εξοικονομώ-αυτονομώ» όπου μέσα σε 16 λεπτά έκλεισε το πρόγραμμα για τη Θεσσαλία την Δευτέρα και επεκράτησαν οι νόμοι του «Φαρ-Γουέστ» δηλαδή τα πιο «γρήγορα πιστόλια». Μηχανικοί προσπαθούσαν επί 15 λεπτά να πατήσουν πιο γρήγορα από άλλους συναδέλφους τους το κλικ στο πληκτρολόγιο και οι πιο αργοί έμειναν εκτός προγράμματος. Το ίδιο συνέβη κατά κόρον και με τους λογιστές όταβν επιχειρούσαν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την επιστρεπτέα προκαταβολή και λόγω του «φόρτου» το πρόγραμμα τους «πετούσε» εκτός συστήματος, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε νυχτοπούλια και να επιχειρούν να ξαναμπούν στις 2 και 3 τα ξημερώματα, για να μπορέσουν να παραμείνουν ενεργοί και να μη χάσουν πελάτες.. ¨Όσο για τους δικηγόρους και ειδικά τους νέους, που δεν έχουν μεροκάματο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας με τα δικαστήρια επί μήνες κλειστά, αυτοί ας ζήσουν με τα 600 ευρώ του Μαΐου και έχει ο θεός,
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους καλλιτέχνες που είναι ίσως μαζί με τους μαγαζάτορες της νυχτερινής διασκέδασης, τα μεγάλα θύματα της πανδημίας, αλλά για αυτούς θα φροντίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα τους πάρει τα κλειδιά….


Ο κυνισμός όμως δεν είναι ίδιο μόνο αυτής της κυβέρνησης , αλλά γενικότερα του πολιτικού μας συστήματος που έχασε τον προσανατολισμό του στα χρόνια της ύφεσης κι των μνημονίων, όπως συνέβη και τότε με τις τηλεοπτικές άδειες το 2015, όταν το μοναδικό κριτήριο ήταν το έσχες και όχι το πόθεν των χρημάτων που θα εισέρρεαν στα κρατικά ταμεία.

Μία κοινωνία όμως που συμπεριφέρεται με νόμους «Φαρ -Γουέστ» και με απαράμιλλο δαρβινισμό, σε επιστήμονες (μηχανικούς, οικονομολόγους, δικηγόρους) και καλλιτέχνες, έχει χάσει προ πολλού τον προσανατολισμό της, γίνεται συνεπώς μία κοινωνία μαφιόζικη…


Υ.Γ. Μετά να μην απορούμε γιατί ο ιός προσαρμόζεται στα εμβόλια και τα φάρμακα και τα ξεγελά, μεταλλασσόμενος , προκειμένου να πολλαπλασιαστεί. Από το Ντόκινς και το «Εγωιστικό γονίδιο» έχουμε μάθει ότι ο άνθρωπος και όλα τα έμβια είδη είναι σκεύη διάδοσης του γονιδίων και κανένας ιός δεν θέλει να σκοτώσει τον ξενιστή του, αλλά συμφιλιώνεται μαζί του. Κάπως όπως και η πολιτική μας ελίτ που μας πετά ένα ξεροκόμματο τώρα που η αγορά έχει κατεβάσει ρολά και ο κόσμος λιμοκτονεί και περιμένει να την ξανα-ψηφίσουμε. Συμφιλιώνεται μαζί μας και ας ζει παρασιτικά εις βάρος μας. Είναι ο Δαρβίνος διάολε…Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλικά Σχόλια

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^