cosmos
Τράπεζα Θεσσαλίας
apical bridget

Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Ντ. Γιαννακόπουλος κατά Γιώργου Αυτιά : Οι γιατροί δεν αξίζουν απαξιωτικές συμπεριφορές

Τι είπε για μεταλλάξεις, εμβόλια

Ντ. Γιαννακόπουλος κατά Γιώργου Αυτιά : Οι γιατροί δεν αξίζουν απαξιωτικές συμπεριφορές
20.01.2021 | 16:34
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Κεμπάμπ και Κότα
Animus Benefits
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 Αιχμηρή ήταν η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στο τηλεπαρουσιαστή Γιώργο Αυτιά για τις απαξιωτικές του θέσεις εις βάρος των γιατρών.

 Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα επιστημονικές ενδείξεις ότι το εμβόλιο της Biontech-Pfiser, με το οποίο εμβολιάζονται οι πολίτες στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αυτή την περίοδο δεν μας καλύπτει και για το νέο μεταλλαγμένο κορωνοϊό,, ανέφερε στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντίνος Γιαννακόπουλος.


Ωστόσο σημείωσε ότι το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος και ιδιαίτερα αυτό της Νότιας Αφρικής που ανιχνεύτηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και από χθες και στη χώρα μας είναι δεδομένα πιο μεταδοτικό κατά 52% και για τούτο η άρση των περιοριστικών μέτρων θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή από την πολιτεία και με κριτήρια επιστημονικά και όχι πολιτικά για να αποφευχθεί μία διασπορά που πιθανό θα φέρει το τρίτο κύμα της πανδημίας.

 Μάλιστα αναφέρθηκε και στο παρ-αδειγμα της Ελβετίας που είχε ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα και την αγορά το προηγούμενο διάστημα και από χθες προχώξησε σε αυστηρό locldown, καθώς ανιχνεύτηκαν 350 κρούσματα με το νεό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού,

 Ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ακόμη ότι τα rapid tests, σύμφωνα με Ολλανδική μελέτη, στα ασυμπτωματικά ή ολιγοσυμπτωματικά παιδιά μπορούν  να είναι ψευδως αρντικά για τούτο απαιτείται ροσοχή στη σχολική κοινότητα και τήρηση αυστηρά των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τέλος για το θέμα που ανέκυψε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο οποίος στην εκπομπή του δήλωσε πως όλα γίνονται για να είναι ασφαλείς οι γιατροί και η αγορά υποφέρει, ανέφερε πως ήταν α[πραάδεκτη και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

Οι γιατροί δεν αξίζουν απαξιωτικές συμπεριφορές


Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με αφορμή τη δήλωση γνωστού δημοσιογράφου, που έκανε σε εκπομπή του, κατά των γιατρών που μάχονται σε όλα τα επίπεδα την πανδημία της covid-19, εκφράζει την αγανάκτηση των μελών του αλλά και την απογοήτευσή τους απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.
Όλοι οι γιατροί, τόσο στην ΠΦΥ όσο και στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στις ΜΕΘ με το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό δίνουν τη υπέρτατη των μαχών και σώζουν τις ζωές συμπολιτών μας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα και δεν αξίζουν δηλώσεις του τύπου: «Δεν θα κρατάμε κλειστή την αγορά επειδή εσείς (Σ.Σ. οι γιατροί) θέλετε να είστε σίγουροι κι ωραίοι κι αραχτοί», απευθυνόμενος κατά την συζήτηση σε συνάδελφο Δ/ντή ΜΕΘ, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ.
Οι άστοχες, ατυχείς, και εσκεμμένες μερικές φορές δηλώσεις αυτού του τύπου δυναμιτίζουν τις σχέσεις πολιτών και γιατρών, σε βάρος πάντα της περίθαλψης.
Με αυτή την ευκαιρία υπενθυμίζουμε πως η Ελβετία, μια χώρα που κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν εφάρμοσε σκληρά περιοριστικά μέτρα, παρόλο που οι τελευταίοι επιδημιολογικοί δείκτες της ήταν σχετικά βελτιωμένοι, έκλεισε προχθές Δευτέρα τα καταστήματα φοβούμενη μεγάλη διασπορά από τα 390 κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού.
Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει πολύ βαριές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις, πολλές φορές δυσβάστακτες για τους συμπολίτες μας, οι οποίες όμως μετρώνται με ευρώ. Από την άλλη μεριά όμως η διασφάλιση της δημόσια υγείας μετριέται σε ζωές.
Καλούμε τον ΠΙΣ, την ΟΕΝΓΕ και τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας να περιφρουρήσουν την αξιοπρέπεια των γιατρών σε παρόμοιες περιπτώσεις. Καλούμε επίσης κάθε δημόσιο πρόσωπο να αποφεύγει ακραίες τοποθετήσεις που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε όλους μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛ

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^