cosmos
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Οι Βρετανοί τρελάθηκαν με τη ζωή αυτής της οικογένειας με 9 παιδιά -Η μητέρα δεν έγινε μοντέλο για να γίνει βοσκός

ΖΩΗ

Οι Βρετανοί τρελάθηκαν με τη ζωή αυτής της οικογένειας με 9 παιδιά -Η μητέρα δεν έγινε μοντέλο για να γίνει βοσκός
29.11.2020 | 17:29
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Πανεπιστήμιο Frederick
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μία γυναίκα, μητέρα εννέα παιδιών, η οποία απέρριψε την ευκαιρία να γίνει μοντέλο για να γίνει βοσκός και να έχει τη δική της φάρμα, έχει ενθουσιάσει τους Βρετανούς.

Το βρετανικό τηλεοπτικό κοινό, έχει λατρέψει το πρόγραμμα του Channel 5, «Our Yorkshire Farm», το οποίο είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ στο απομακρυσμένο αγρόκτημα της οικογένειας Όουεν, στο Γιορκσάιρ Ντέιλς.

Η σειρά, η οποία προβάλλεται από το 2015, ακολουθεί τη ζωή των βοσκών Αμάντα, 45 ετών, και Κλάιβ Όουεν, 66 ετών, και των εννέα παιδιών τους στο αγρόκτημά τους στο Upper Swaledale, στο Βόρειο Γιορκσάιρ.

Το ζευγάρι διευθύνει τη φάρμα 2.000 στρεμμάτων, όπου διαχειρίζονται το κοπάδι τους από 1.000 πρόβατα και λειτουργούν ένα B&B (κατάλυμα τύπου Bed & Breakfast), ενώ μεγαλώνουν τα παιδιά τους, το μικρότερο από τα οποία είναι η 3χρονη Νάνσυ και το μεγαλύτερο, η 19χρονη Ρέιβεν.

Οι Βρετανοί τρελάθηκαν με τη ζωή αυτής της οικογένειας με 9 παιδιά -Η μητέρα δεν έγινε μοντέλο για να γίνει βοσκός

Με ύψος 1,87 εκ., προέτρεπαν την Αμάντα να ακολουθήσει την ίδια καριέρα με τη μητέρα της, που ήταν μοντέλο. Αυτή όμως μισούσε τα ρούχα και το μέικ απ που έπρεπε να φορά, και ενθουσιάστηκε με την ιδέα της αγροτικής ζωής, ότι βρήκε ένα βιβλίο πάνω στο να είσαι βοσκός.

Από τότε δημιούργησε την «ονειρεμένη ζωή» της και όπως φαίνεται αυτό αρέσει και στους Βρετανούς τηλεθεατές, οι οποίοι επαινούν την Αμάντα και τον Κλάιβ για τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Όταν ξεκίνησε η εκπομπή, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, Ρέιβεν, πήγαινε Γυμνάσιο και ονειρευόταν να πάει στο Πανεπιστήμιο για να γίνει κτηνίατρος, πράγμα καθόλου περίεργο, αφού μεγάλωσε μέσα στα ζώα, τα οποία και λατρεύει. Τώρα, έφτασε η στιγμή να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, καθώς έφυγε επίσημα από το σπίτι για να πάει να σπουδάσει.

Η ίδια, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό και την ανησυχία της για την ιδέα του να ζήσει μόνη της μετά από χρόνια μεγαλώνοντας σε ένα γεμάτο σπίτι όπου πάντα έπεφτες πάνω σε κάποιον».

Εν τω μεταξύ, οι θεατές είδαν πώς ο έφηβος Ρούμπεν, ο οποίος ήταν περίπου 11 ετών όταν ξεκίνησε η εκπομπή, μεγάλωσε κι έγινε ένας επιδέξιος 16χρονος, έχοντας αναπτύξει μια αίσθηση μηχανικής, την οποία μοιράζεται με τον μικρότερο αδερφό του Σίντνεϋ, ο οποίος τον έχει πρότυπο και τον ακολουθεί συχνά στο εργαστήριο όπου έμαθε τα πάντα για τη μηχανική.

Η Αμάντα εξήγησε ότι ο Μάιλς, ένα από τα πιο συνεσταλμένα παιδιά της, έχει καλλιεργήσει μια αγάπη για τις κότες και τα κοτόπουλα φροντίζοντας τα από την παιδική ηλικία.

Η Εντιθ και η Βάιολετ, οι μεσαίες κόρες, έχουν γίνει γνωστές για τη διάθεσή τους για αταξίες και τη σταθερή φιλία τους. Η Άννα, η οποία ήταν μόνο ένα νήπιο όταν άρχισε να προβάλλεται, μεγάλωσε και έγινε μια «γενναία» επτάχρονη, σύμφωνα με τη μητέρα της.

Οι Βρετανοί τρελάθηκαν με τη ζωή αυτής της οικογένειας με 9 παιδιά -Η μητέρα δεν έγινε μοντέλο για να γίνει βοσκός

Η εκπομπή ασχολήθηκε επίσης με τις νεότερες κόρες του ζευγαριού, οι οποίες γεννήθηκαν μετά την έναρξη του προγράμματος. Οι θεατές παρακολούθησανστο πώς η Αμάντα γέννησε την Κλέμμι μόνη της στο αγρόκτημα αφού είχε «κολλήσει» εκεί χωρίς βοήθεια. Η Κλέμμι, που είναι τώρα τεσσάρων χρονών, από τότε έχει μεγαλώσει κι έχει γίνε ζωηρό νήπιο που δεν φοβάται να μπει και να βοηθήσει τους γονείς της γύρω από το αγρόκτημα.

Καθ -όλη τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν, η Κλέμμι, η οποία προτιμούσε να παραμείνει στο αγρόκτημα αντί να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, έδειξε ότι βοηθούσε τη μητέρα της να φροντίζει τα πρόβατά τους, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα της κτηνοτροφίας. «Δεν μπορείς να τους προστατεύσεις από την πραγματικότητα», εξήγησε η Αμάντα.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα έδειξε πώς το μικρό παιδί της οικογένειας, η τρίχρονη Νάνσυ, ακολουθεί τα βήματα των αδερφών της.

Η εκπομπή εξέτασε επίσης τον τρόπο με τον οποίο η Αμάντα και ο Κλάιβ αντιμετώπισαν τις δυσκολίες και προχώρησαν μεγαλώντας την οικογένειά τους.


Η 45χρονη Αμάντα επέλεξε την αγροτική ζωή

Τα παιδιά έχουν δείξει ότι αναλαμβάνουν ευθύνες γύρω από το αγρόκτημα, βοηθώντας τους γονείς τους με τα πρόβατα, τις κότες ή την κηπουρική τους, χωρίς να διαμαρτύρονται και να απολαμβάνουν ό, τι έχει να προσφέρει η όμορφη πεδιάδα του Γιορκσάιρ.

Ήταν ο Ρούμπεν που, το 2015, εξήγησε στους θεατές πώς βοηθούσαν αυτός και τα αδέλφια του να διευθύνουν το αγρόκτημα.

«Δεν με πειράζει. Ο καθένας έχει να κάνει μια δουλειά, ο Μάιλς ανέλαβε τις κότες, εγώ τα μοσχάρια, υπάρχουν αρνιά και πράγματα να ταΐζεις, έτσι είσαι πάντα απασχολημένος», είπε ο τότε 11χρονος.

«Ελπίζω ότι με τις δουλειές που πρέπει να κάνουν, συνειδητοποιούν ότι είναι ένα σημαντικό μέρος της οικογένειας. Και για να κάνουν μια μεγάλη οικογένεια να λειτουργεί, όλοι πρέπει να ακολουθήσουν τη γραμμή», εξήγησε η Αμάντα.

Οι Βρετανοί τρελάθηκαν με τη ζωή αυτής της οικογένειας με 9 παιδιά -Η μητέρα δεν έγινε μοντέλο για να γίνει βοσκός

Η Αμάντα λατρεύει τη ζωή στη φάρμα

Οι θεατές επαίνεσαν τους γονείς για την ανατροφή μιας «υπέροχης οικογένειας» και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους και για τα παιδιά τους.

«Τι θαυμάσιοι γονείς είστε Αμάντα και Κλάιβ, τα παιδιά σας είναι υπέροχα και αυτό πιστώνεται και στους δύο σας», είπε κάποιος.

«Μόλις είδαμε το επεισόδιο -Our Yorkshire Farm [5 years…]-. Τι θαυμάσια οικογένεια και πώς πρέπει να είναι η ανατροφή των παιδιών σε μια αγγλική οικογένεια. Αξιαγάπητη οικογένεια. Υπέροχο πρόγραμμα. Πρέπει να το δείτε», είπε ένας άλλος.
Η απόφαση της Αμάντα που της άλλαξε τη ζωή

Η Αμάντα, μεγάλωσε σε ένα παραδοσιακό τρίκλινο σπίτι με τους γονείς της και τον αδερφό της στη μεγάλη αγορά του Χάντερσφιλντ.

«Ήταν οι εικόνες, το τοπίο, τα καταβεβλημένα πρόσωπα των ανδρών, τα σκυλιά… σκέφτηκα “αυτό είναι το όνειρό μου”», είπε στην εκπομπή του Channel 5. «Στην πραγματικότητα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπήρχε πράγματι τέτοια ζωή», πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί τρελάθηκαν με τη ζωή αυτής της οικογένειας με 9 παιδιά -Η μητέρα δεν έγινε μοντέλο για να γίνει βοσκός

Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα ζώα

Η Αμάντα άφησε την άνετη ζωή της στην πόλη για να εργαστεί σε αγροκτήματα σε όλη τη χώρα, αλλά όταν χτύπησε την πόρτα του Ravenseat Farm, ήταν σαν να ήταν γραφτό να πάει εκεί. «Ήταν η μοίρα μου να έρθω εδώ, είμαι απόλυτα σίγουρη γι- αυτό», είπε.

Ο Κλάιβ, τότε 42 ετών, ζούσε σε οικόπεδο 2.000 στρεμμάτων και, παρά το κενό 21 ετών, το ζευγάρι ερωτεύτηκε γρήγορα και παντρεύτηκε το 2000.

Με το πλησιέστερο κατάστημα να είναι πολύ μακριά και τον κίνδυνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα να χιονίζει για εβδομάδες - η Αμάντα αγοράζει φαγητό χονδρικώς και καταφέρνει να ταΐσει τη μεγάλη της οικογένεια με μόλις 130 λίρες την εβδομάδα.

Οι Βρετανοί τρελάθηκαν με τη ζωή αυτής της οικογένειας με 9 παιδιά -Η μητέρα δεν έγινε μοντέλο για να γίνει βοσκός

Όλη η οικογένεια ποζάρει στον φωτογραφικό φακό

Το νερό τους είναι δωρεάν, διοχετεύεται από το ρέμα και θερμαίνει το σπίτι και το νερό με μια φωτιά, η οποία καίει κάθε μέρα ανεξάρτητα από τον καιρό.

Ο μεγαλύτερος λογαριασμός είναι αυτός της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία κοστίζει 160 λίρες το μήνα.

Πληρώνουν για την ετήσια μίσθωσή τους στην πέτρινη αγροικία με τα κέρδη που προέρχονται από τις αγροτικές δουλειές, αν και αυτό μπορεί να μοιάζει με αγώνα, με 2.000 κιλά μαλλιού προβάτου να πωλούνται για μόλις 65 λίρες.
Πηγή: iefimerida.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Bruno Coffe
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^