cosmos
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Δεν τεκνοποιούν λόγω κλιματικής αποκάλυψης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεν τεκνοποιούν λόγω κλιματικής αποκάλυψης
29.11.2020 | 14:32
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Πανεπιστήμιο Frederick
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ. Οι φόβοι για μια επικείμενη κλιματική αποκάλυψη οδηγεί πολλούς ανθρώπους να μη θέλουν να κάνουν παιδιά, επειδή φοβούνται ότι οι απόγονοί τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια κολασμένη ζωή. Αυτό είναι το συμπέρασμα της πρώτης ακαδημαϊκής μελέτης πάνω στο ζήτημα. Οι επιστήμονες ρώτησαν 600 ανθρώπους ηλικίας 27 ώς 45 ετών, οι οποίοι ήδη συγκαταλέγουν την κλιματική αλλαγή σε έναν από τους παράγοντες που επηρεάζουν τις αναπαραγωγικές τους αποφάσεις. Από αυτούς, το 96% δήλωσε πολύ ώς υπερβολικά ανήσυχο για το μέλλον των παιδιών σε έναν κόσμο που βιώνει την κλιματική αλλαγή. Μια γυναίκα 27 ετών είπε ότι αισθάνεται πως δεν μπορεί με ελαφρά συνείδηση να φέρει ένα παιδί στον κόσμο και να το υποχρεώσει να προσπαθήσει να επιβιώσει σε συνθήκες αποκάλυψης.

Οι απόψεις αυτές βασίζονται σε πολύ απαισιόδοξες εκτιμήσεις για το μέλλον της υπερθέρμανσης του πλανήτη, επισήμαναν οι μελετητές. Ενας από τους ερωτηθέντες απάντησε για παράδειγμα ότι το μέλλον του πλανήτη θα είναι παρόμοιο με τις συνθήκες του A΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποιοι μάλιστα που είναι ήδη γονείς, εμφανίστηκαν μετανιωμένοι που έφεραν στον κόσμο παιδιά. Να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί συνεπάγεται εξάλλου ότι ο άνθρωπος αυτός θα παράγει ισοβίως εκπομπές ρύπων, ωστόσο μόνο το 60% όσων συμμετείχαν εμφανίστηκε ανήσυχο για το συγκεκριμένο αποτύπωμα.

«Ο φόβος για το ανθρακικό αποτύπωμα της τεκνοποίησης μοιάζει να είναι στεγνό και αφηρημένο», σχολίασε ο Μάθιου Σνάιντερ Μέιγιερσον των Κολεγίων Γέιλ και NUS στη Σιγκαπούρη, που ήταν επικεφαλής της έρευνας. «Αλλά η ανησυχία για τα παιδιά και το μέλλον τους ήταν βαθιά και φορτισμένη. Ηταν σπαρακτικό να παρακολουθείς τις απαντήσεις – ορισμένοι πραγματικά άνοιξαν την καρδιά τους». Μια 40χρονη μητέρα εξομολογήθηκε: «Μετανιώνω που έκανα παιδιά επειδή είμαι τρομοκρατημένη ότι θα αντιμετωπίσουν το τέλος του κόσμου εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής».

Οπως σημειώνει στο σχετικό του ρεπορτάζ ο Guardian, ο αριθμός των ανθρώπων που συνυπολογίζουν την κλιματική αλλαγή στους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφασή τους να φέρουν στον κόσμο παιδιά αναμένεται να αυξηθεί, προέβλεψε, καθώς οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη γίνονται πιο ορατές. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Κλιματική Αλλαγή», δεν εντόπισε διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, παρόλο που οι γυναίκες αποτέλεσαν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Bruno Coffe
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^