cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλικά Σχόλια

Κλείνουν καταστήματα Πειραιώς και Εθνική στη Θεσσαλία και οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό τοπικές κοινωνίες

του Γιαννη Κολλάτου

Κλείνουν καταστήματα  Πειραιώς και Εθνική στη Θεσσαλία και οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό τοπικές κοινωνίες
21.11.2020 | 11:23
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Deree Roadshow 2020 Online
Ζαγορίν
Animus Benefits
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Οι πολίτες στήριξαν από το υστέρημά τους τις ελληνικές τράπεζες στις απανωτές ανακεφαλαιοποιήσεις μέσα στη δίνη των μνημονίων.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Μπάρακ Ομπαμα και τις Γερμανικές και Γαλλικές, προκειμένου να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους.
Παρά ταύτα οι τράπεζες δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να γίνουν μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα. Παραχώρησαν τα επισφαλή δάνειά τους σε funds και πλέον επικρέμεται πάνω από το κεφάλι δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων η απειλή της έξωσης. Αν η πανδημία φρενάρισε λίγο τους πλειστηριασμούς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξακολουθεί να υφίσταται το κοινωνικό πρόβλημα, μετά την έλευση των εμβολίων και την επιστροφή στην «υγειονομική κανονικότητα»


Η εταιρική κοινωνική ευθύνη όμως των τραπεζών έχει να κάνει και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους πολίτες-πελάτες τους, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Ουρές απαράδεκτε καθημερινά έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, συνωστισμός που πυροδοτεί τη διασπορά του ιού.
Και σα να μην έφτανα όλα αυτά λαμβάνονται αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες για κλείσιμο υποκαταστημάτων οι οποίες ιδιαίτερα σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές της Θεσσαλίας προκαλούν τεράστια προβλήματα.
Όντας μία περιφέρεια γερασμένη η Θεσσαλία, με φυσιογνωμία αγροτική , περιοχή κοντολογίς συνταξιούχων και αγροτών που είναι λιγότερο δεκτικοί στις ψηφιακές δεξιότητες, η φυσική παρουσία των πολιτών στα τραπεζικά υποκαταστήματα είναι αρκετές φορές επιβεβλημένη.


Μια σειρά από αποφάσεις των διοικήσεων της Πειραιώς και της Εθνικής για κλείσιμο υποκαταστημάτων , στο Βόλο, στην Καρδίτσα, τον Παλαμά, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα (ΕΘΝΙΚΗ) και σε Αμπελώνα, Συκούριο, Αγιά, Ζαγορά, Φαρκαδόνα, Ματαράγκα Καρδίτσας η Πειραιώς, δίνουν τη χαριστική βολή στις τοπικές οικονομίες και δημιουργούν συνθήκες ασφυξία εν μέσω lockdown.
Οι τεχνοκράτες των διοικήσεων αυτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που επί της ουσίας ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, έχοντας αναλάβει το κράτος να καλύψει τις εκκρεμότητες τους προς τον ESM, οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι πελάτες των τραπεζών σε αγροτικές περιοχές δεν «παίζουν την τεχνολογία τα δάκτυλα»…Έχουν «τεχνολογικό αναλφαβητισμό» και το κλείσιμο ενός υποκαταστήματος τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο και τις τοπικές οικονομίες ειδικά σε αγροτικές περιοχές όπως της Καρδίτσας που επλήγησαν και από τη θεομηνία του αιώνα σε ασφυξία και μαρασμό.


Οι πελάτες της τράπεζας Πειραιώς θα πρέπει να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία, ειδικά μεσα στην πανδημία. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι αγροτικές περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων εξυπηρετούνται αποκλειστικά από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία πήρε το δίκτυο της Αγροτικής Τράπεζας, όταν αυτή έκλεισε.


Οι Θεσσαλοί βουλευτές άραγε τι λένε για όλα αυτά;Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλικά Σχόλια

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Thema - Scavolini
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^