ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Εκπτωτικό χωριό» απέναντι στην Εμποροπανήγυρη
Στήνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας στις παλιές καπναποθήκες Καρδιτσομάγουλας

Τη λειτουργία ενός μεγάλου εκπτωτικού κέντρου τύπου outlet, στον χώρο των παλιών καπναποθηκών στην Καρδιτσομάγουλα, δρομολόγησε αυτές τις ημέρες το Επιμελητήριο Καρδίτσας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Εμποροπανήγυρης που γίνεται στην ακριβώς απέναντι δημοτική έκταση.
Όπως επισήμανε στην «ΕτΔ», ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Γιώργος Ντενίσης, συστάθηκε Επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με το εγχείρημα σε επίπεδο συντονισμού και εκτέλεσης των απαραίτητων διαδικασιών, ενώ τεχνοκρατικός σύμβουλος θα είναι η εταιρία που θα αναλάβει και τη διεξαγωγή της φετινής Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης από 12 έως 16 Οκτωβρίου 2018.
Το «Εκπτωτικό Χωριό» όπως το ονομάζουν στο ΕΒΕ, θα λειτουργήσει το διάστημα 20 έως 27 Οκτωβρίου 2018, λίγες μόνο ημέρες μετά την Έκθεση, προκειμένου να αντιπαρατεθεί ουσιαστικά με την Εμποροπανήγυρη της ίδιας περιόδου!
ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ… ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ
«Έπρεπε οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε κι αν είναι δυνατόν να εκμηδενίσουμε το τρομερό οικονομικό πλήγμα που δέχεται κάθε χρόνο ο εμπορικός κόσμος του Νομού Καρδίτσας. Να σκεφτείτε ότι με βάση συντηρητικούς υπολογισμούς, την εβδομάδα της Εμποροπανήγυρης η τοπική αγορά χάνει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ, καθώς η αγοραστική κίνηση αυτές τις ημέρες επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στο παζάρι. Τα εμπορικά καταστήματα στενάζουν από την υψηλή φορολογία, τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δημόσιους οργανισμούς και από τη δραματική μείωση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών ελέω κρίσης. Δεν αντέχει κανένας μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλο πια την αφαίμαξη απόλυτα αναγκαίων εισοδημάτων από ξεπερασμένα εμπορικά πρότυπα, τα οποία όχι μόνο δεν προσφέρουν, αλλά βλάπτουν κιόλας την πραγματική οικονομία στον τόπο μας», τονίζει ο κ. Ντενίσης.
«Κατά τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης - υπογράμμισε- ο τζίρος που γίνεται είναι στην ουσία απροσδιόριστα μεγάλος και δυστυχώς σχεδόν όλα αυτά τα χρήματα φεύγουν από τον Νομό μας που τα έχει απόλυτη ανάγκη. Αποφασίσαμε λοιπόν να λειτουργήσουμε το εκπτωτικό χωριό την ίδια περίοδο για να σταματήσουμε αυτή την επικίνδυνη αιμορραγία, δίνοντας την ευκαιρία στους εμπόρους να πουλήσουν το στοκ εμπόρευμά τους σε πολύ χαμηλές τιμές ενισχύοντας τον ετήσιο τζίρο τους και στους Καρδιτσιώτες καταναλωτές να αγοράσουν φθηνά προϊόντα τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι και καλής ποιότητας».
Ο κ. Ντενίσης ήταν κατηγορηματικός ότι στο εκπτωτικό κέντρο θα συμμετάσχουν μόνο εμποροβιοτέχνες του Νομού Καρδίτσας, καταβάλλοντας στο Επιμελητήριο πολύ χαμηλό ενοίκιο για τους χώρους που θα χρησιμοποιήσουν προς διάθεση των προϊόντων τους.
Σημειώνεται πως το εγχείρημα έγινε αποδεκτό με ιδιαίτερα θετική διάθεση από την πλειονότητα των Εμπορικών Συλλόγων. Εξάλλου οι διοικήσεις τους, συνεπικουρούμενες από το ΕΒΕ Καρδίτσας, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν καταθέσει στους αρμόδιους φορείς, αλλά και στην κεντρική εξουσία, την κάθετη αντίθεσή τους με τη συνέχιση της ετήσιας Εμποροπανήγυρης και οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί, καθώς αυτές τις ημέρες παρουσιάζεται σημαντική αύξηση του παρεμπορίου, των κλοπών και των διαρρήξεων σε ολόκληρο το Νομό.
Βασικός στόχος του Επιμελητηρίου είναι το πρώτο «Εκπτωτικό Χωριό» της Καρδίτσας, να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα το οποίο θα δώσει το έναυσμα επανάληψης τον επόμενο χρόνο και γιατί όχι, για να μετεξελιχθεί σε έναν θεσμό, χρήσιμο και αποδοτικό για την τοπική οικονομία και κοινωνία.
- ΕΛΛΑΔΑ | 26.06.2025 | 20:00
Αποφοιτήσεις Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Perrotis College - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.06.2025 | 19:13
Εσπερίδα για την κυκλική οικονομία στην περιφέρεια Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.06.2025 | 19:06
Στην Καρδίτσα η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα και από κοντά τα Φάρσαλα -Πάνω από 40 βαθμούς - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.06.2025 | 17:56
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κάθεσαι σε μια καρέκλα και σου ήρθαν 30.000» - «Θα γίνω αγρότης και εγώ» - Οι πρώτοι διάλογοι από τη δικογραφία - ΛΑΡΙΣΑ | 26.06.2025 | 17:40
Στα Φάρσαλα το σημερινό ρεκόρ θερμοκρασίας στη Θεσσαλία, πάνω από 40 βαθμούς (πίνακας) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.06.2025 | 17:35
Απίστευτη κούρσα απατεώνα με γυναίκα υποψήφιο θύμα στη Λάρισα-«Τρελή» πορεία με το αυτοκίνητο - ΛΑΡΙΣΑ | 26.06.2025 | 17:29
Εντυπωσιακές και φέτος οι επιτυχίες των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου-αναλυτικά οι αριστεύσαντες (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.06.2025 | 16:44
Φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Καίγονται σπίτια, εστάλη 112 για εκκενώσεις, διακοπή κυκλοφορίας, 40 απεγκλωβισμοί
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.06.2025 | 10:28
Τροχαίο στον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου με δύο τραυματίες - ΕΛΛΑΔΑ | 25.06.2025 | 18:56
Αμφιλοχία: «Δεν έπρεπε να μου το κάνεις αυτό», είπε ο 54χρονος στην κουμπάρα του λίγο πριν την σκοτώσει - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.06.2025 | 18:31
ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αργότερο έως την Παρασκευή 27-6 οι πληρωμές του Ιουνίου - ΛΑΡΙΣΑ | 25.06.2025 | 22:21
Ξεσήκωσε τη Λάρισα απόψε ο Σάκης Ρουβάς στην έναρξη του Larissa Coffe Show (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.06.2025 | 12:48
Όλα έτοιμα για την αποψινή συναυλία του Σάκη Ρουβά και την έναρξη του Larissa Coffee Show (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.06.2025 | 16:27
Καρδιτσιώτες αριστούχοι μιλούν για την επιτυχία τους - τί είπε η πρώτη των πρώτων Θάλεια Κόφφα! (Φωτο - βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.06.2025 | 08:24
Θλίψη για το θάνατο 34χρονης Λαρισαίας - ΒΟΛΟΣ | 25.06.2025 | 18:41
Βόλος: Πέρασε για αγριογούρουνο τον φίλο του και τον πυροβόλησε