ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί και φοιτητές ειδικής αγωγής
Ζητούν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας που εντάσσει στους πίνακες για πρόσληψη ως αναπληρωτές τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού στην ειδική αγωγγή,ζητούν φοιτητές και απόφοιτοι του Παιδαγωγικού τμήματος Ειδικής Αγωγής του Π.Θ.Οι φοιτητές με πανό και συνθήματα διαδήλωσαν κατά της τροπολογίας και υπέρ των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.Η τροπολογία αυτή μας εξισώνει με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους. Το πτυχίο δεν θα έχει καμία ισχύ, ενώ υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και απόφοιτοι αναπληρωτές με προϋπηρεσία χρόνων θα βρίσκονται στους πίνακες κάτω από αυτούς που έχουν μεταπτυχιακό και είναι δάσκαλοι, αναφέρει η Μάρα Σκουλά, απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος ειδικής αγωγής.
Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής ανέφεραν πως οι μαθητές με εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες πρέπει να λαμβάνουν ειδική αγωγή από εκπαιδευτικούς με γνώσεις.¨Τα δικαιώματά μας εξισώνονται με αυτά των γενικών παιδαγωγών. Στον Βόλο είναι το μοναδικό τμήμα ειδικής αγωγής. Δεν γίνεται τέσσερα χρόνια πλήρους κατάρτισης να εξισώνονται με μεταπτυχιακή, με σεμινάρια εβδομάδων ή μήνα, αναφέρει ηΈλενα Σάνου, μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος.
«Όλα αυτά τα χρόνια οι ειδικοί παιδαγωγοί είμαστε σε ένα καθεστώς ομηρίας καθώς αναπληρώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Ο χώρος της ειδικής αγωγής έχει καταστραφεί τα τελευταία χρόνια με ένα σορό τροπολογίες που προσπαθούν να απαξιώσουν το πτυχίο. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας είναι η τροπολογία που προσπαθεί να εξισώσει τον βασικό τίτλο σπουδών με τα μεταπτυχιακά. Η τροπολογία σπέρνει δεινά για την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών με εκπαιδευτικές . Θα υπάρξει μοριοδότηση χωρίς να έχει γίνει σαφές πως θα γίνει αυτή η διαδικασία. Ο χώρος της ειδικής αγωγής είναι πολύ ευαίσθητος και χρειάζεται το απαραίτητο προσωπικό που να έχει τις γνώσεις για να εξασφαλίσει την καλύτερη αντιμετώπιση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Εμείς ζητάμε μόνιμους διορισμούς» αναφέρει στην δήλωση του ο κ Θάνος Γιαννακόπουλος ειδικός παιδαγωγός επί 15 συναπτά έτη.
«Άμεση απόσυρση της τροπολογίας εδώ και τώρα. Το πρόβλημα της παιδείας είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Πρέπει οι πολίτες να αγκαλιάσουν όλα αυτά τα παιδιά που σήμερα διεκδικούν δικαίωμα στο δημόσιο σχολείο. Το Υπουργείο πρέπει να κάνει άμεσα διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Στο Νομό Μαγνησίας εργάζονται σήμερα 70 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής εδώ και 15 χρόνια. Αποτελεί ντροπή για την ελληνική πολιτεία που δεν κάνει τους διορισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Μούσιος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Ο Σταύρος Πετράκης, αντιπρόεδρος της διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλλάδας ανέφερε με την σειρά του πως «Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αντιμετωπίζει τηην ειδική αγωγή αποσπασματικά και χωρίς κανένα σχέδιο. Με μία απαράδεκτη τροπολογία, που αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια έρχεται να εκμηδενίσει τους βασικούς τίτλους σπουδών των εκπαιδευτικών που σπούδασαν την ειδική αγωγή και τους εξισώνει με άλλους εκπαιδευτικούς που έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους. Αυτή η τροπολογία έρχεται σε αντίθεση με την λογική και με ότι ισχύει στο Δημόσιο, όπου ο βασικός τίτλος σπουδών ήταν το προσόν επιλογής διορισμού. Τώρα η κυβέρνηση το ανατρέπει γιατί έχει ταυτιστεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται χώρους πανεπιστημίων, σεμιναρίων και εξαναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να αναζητά προσόντα σε εξωπραγματικές τιμές. Το Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει σε ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για όλο τον χώρο της ειδικής αγωγής».


- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.05.2025 | 12:53
Πότε γίνεται υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για απώλεια φυτικού κεφαλαίου από τον Daniel - ΕΛΛΑΔΑ | 11.05.2025 | 12:50
Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Πατέρας δολοφόνησε τον 45χρονο γιο του - ΒΟΛΟΣ | 11.05.2025 | 12:48
Ν. Πήλιο: Έργα Βελτίωσης Αγροτικής Οδοποιίας στη «Πούντα» Συκής - ΒΟΛΟΣ | 11.05.2025 | 12:45
Ν. Παπαπέτρος: Σιωπή και μετάθεση ευθυνών για τα λύματα στον Παγασητικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.05.2025 | 12:43
Τσιαπλές: «Άμεση αποζημίωση αμυγδαλοπαραγωγών και καστανοπαραγωγών των Π.Ε Λάρισας και Μαγνησίας» - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2025 | 12:36
Απέραντη θλίψη στην εξόδιο ακολουθία για την Κατερίνα Ντότσιου- Γιουρμετάκη στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.05.2025 | 12:25
Τακούδης: Σε δύο φάσεις η εξέλιξη του καιρού στη Θεσσαλία- βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.05.2025 | 11:04
Συνάντηση του Συνδέσμου Κατακλυζομένων Μεσοχώρας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2025 | 09:53
Έφυγε από τη ζωή η ιδιοκτήτρια του βρεφονηπιακού σταθμού Snoopy Κατερίνα Ντότσιου – Γιουρμετάκη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.05.2025 | 10:57
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει στον κάμπο η κλοπή χαλκού- νέο χτύπημα στην Ανάβρα Καρδίτσας (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.05.2025 | 21:02
Αποτρόπαιο: Έσερνε σκύλο δεμένο στο αυτοκίνητο σε χωριό της Καρδίτσας (φωτο) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2025 | 12:40
Έφυγε από την ζωή ο Θεόδωρος Νούσιας - ΕΛΛΑΔΑ | 10.05.2025 | 10:00
Καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και βοριάδες μετά το «μίνι» καλοκαίρι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.05.2025 | 10:08
Στο πόδι οι αγρότες για τις σπείρες χαλκού – Περιπολίες πριν ρημάξει το βιος τους - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2025 | 20:09
Τροχαίο στον δρόμο Τυρνάβου – Δαμασίου – Τραυματίστηκε μία γυναίκα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.05.2025 | 12:07
Μέχρι 3 Ιουνίου δηλώσεις για το φυτικό κεφάλαιο Daniel εν αναμονή ΚΥΑ