ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ο καιρός στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι -Πού θα βρέξει, πού θα φυσάει και πού θα κάνει ζέστη
ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ

16.06.2015 | 12:20
Οι εναλλαγές στο σκηνικό του καιρού έχουν προβληματίσει έντονα τους εκδρομείς του καλοκαιριού, καθώς δεν ξέρουν πλέον ούτε πότε να πάρουν άδεια, αλλά ούτε και ποιον προορισμό να επιλέξουν.
Το weather-in-greece.gr αναλύει τον καιρό που συνήθως επικρατεί τις ημέρες των διακοπών στα ελληνικά νησιά και προτείνει ένα προορισμό που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες να έχει άσχημο καιρό.
Σε Κρήτη και Δωδεκάνησα βρέχει λιγότερο
Τα νησιά με τον καλύτερο καιρό το καλοκαίρι είναι αυτά που έχουν την μικρότερη πιθανότητα να δεχτούν βροχές. Αυτές οι περιοχές είναι η ανατολική νοτιοανατολική Κρήτη (νομός Λασιθίου) αλλά και τα Δωδεκάνησα.
Ωστόσο παρατηρείται αρκετές φορές το καλοκαίρι σε νησιά όπως η Ρόδος να παρατηρούνται καλοκαιρινού τύπου καταιγίδες κυρίως στην βόρεια πλευρά του νησιού που είναι πιο κοντά στην Τουρκία.
Αρκετά μικρή πιθανότητα για βροχές έχουν και οι Κυκλάδες αλλά όχι όλες κυρίως τα μικρότερα συμπλέγματα όπως τα Κουφονήσια, η Μήλος,η Σέριφος κ.τ.λ.
Όσο πιο μεγάλο είναι το νησί και έχει περισσότερη ξηρά αλλά και ορογραφία(βουνά) τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα για μπόρες. Κάποια τέτοια νησιά μπορεί να είναι η Νάξος ή η Άνδρος.
Μελτέμια στις Κυκλάδες
Όσον αφορά τις Κυκλάδες έχουν και τα μελτέμια κάθε χρόνο που σε αρκετό κόσμο δεν αρέσουν καθώς δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο στις βόρειες παραλίες των νησιών αλλά όπως και να έχει χωρίς το "φυσικό κλιματιστικό του Αιγαίου" δεν μπορεί να ζήσει κανείς το καλοκαίρι στις Κυκλάδες.
Μπουρίνια στο ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο
Αντίθετα τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν αρκετές φορές καταιγίδες ή μπουρίνια ειδικά η Λήμνος η Σαμοθράκη και η Θάσος μέχρι το ύψος της Λέσβου. Στην Χίο -Σάμο είναι πιο σπάνια η εκδήλωση καταιγίδων σε σχέση με τα παραπάνω νησιά.
Κεφαλλονιά και Ιθάκη στο Ιόνιο
Όσον αφορά τα νησιά του Ιονίου εκεί η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη ειδικά στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο από το ύψος της Κεφαλονιάς-Ιθάκης μέχρι και την Ζάκυνθο που είναι πιο δύσκολο να βρέξει από ότι στην Κέρκυρα ή στους Παξούς που δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αργοσαρωνικός και Κύθηρα έχουν τις μικρότερες πιθανότητες για βροχές
Τα νησιά που έχουν την μικρότερη πιθανότητα να δεχτούν βροχές και γενικώς κακό καιρό το Καλοκαίρι είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού κοντά στην Αττική όπως Αίγινα, Αγκίστρι, Κύθνος, Κέα,μέχρι και τα Κύθηρα.
Πηγή:www.iefimerida.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 25.05.2025 | 19:02
Λευκάδα: Τραγωδία με 30χρονο Τρικαλινό που πνίγηκε στο Κάθισμα – Είχε πάει για το bachelor party του - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.05.2025 | 18:59
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό στον τελικό της... παρηγοριάς (97-93) - ΥΓΕΙΑ | 25.05.2025 | 18:47
Έρευνα: Μύκητας που μπορεί να μας «φάει από μέσα προς τα έξω» ενδέχεται να εξαπλωθεί λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2025 | 18:28
Λάρισα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από συλλογικότητες και οργανώσεις - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2025 | 18:15
Απαγωγή γιου επιχειρηματία: Η στιγμή που ο 24χρονος καταφέρνει να ξεφύγει – Βίντεο ντοκουμέντο - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2025 | 18:05
Κρούσμα στρεπτόκοκκου και στο Ωραιόκαστρο – Κλείνουν σχολεία στη Θεσσαλονίκη - ΔΙΕΘΝΗ | 25.05.2025 | 16:28
Ρώσος στρατιωτικός: «Ουκρανικά drones επιχείρησαν να καταρρίψουν το ελικόπτερο του Πούτιν πάνω από το Κουρσκ» - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2025 | 16:22
H Ανάρτηση της Σοφίας Καλογήρου με αιχμές...
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.05.2025 | 11:41
«Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες στη Θεσσαλία»-Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2025 | 09:41
Πλατανούλια Τυρνάβου: Κτηνοτρόφος χτύπησε με γκλίτσα τον πρόεδρο της κοινότητας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2025 | 16:22
H Ανάρτηση της Σοφίας Καλογήρου με αιχμές... - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2025 | 11:24
Από Αθήνα στη Βόρεια Ελλάδα σε χρόνο ρεκόρ -Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος δρόμος των 180 χλμ. - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2025 | 14:47
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2025 | 19:50
Έβαλαν 4 νέα ραντάρ ταχύτητας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας – Σε ποιο σημείο; - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2025 | 09:44
Λάρισα: Νέες μαρτυρίες για την κακοποίηση των δύο παιδιών – Οι γείτονες έβλεπαν ψαλίδια πάνω στο κρεβάτι τους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2025 | 19:41
Καρδίτσα: Χτύπησαν τρίτη φορά φέτος στο Φύλλο οι κυνηγοί χαλκού