ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Συρογιαννόπουλος: 20 τα κρούσματα στη Λάρισα !- αρνητικά τα πρώτα 20 τεστ στο προσωπικό του πανεπιστημιακού
Δύο παραμένουν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ

Στα 20 πλέον ανέρχονται τα περιστατικά στη Λάρισα, σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο Λοιμωξιολόγος διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής και της κλινικής Λοιμωδών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα ότι υπάρχει διασπορά στην πόλη, αφού σίγουρα υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν ανιχνευθεί και κάνοντας έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για να μην υπάρξει διασπορά.
Ο κ. Συρογιαννοπουλος ανέφερε ακόμη πως έχουν γίνει τα απαραίτητα τεστ σε 45 άτομα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο μετά το χθεσινό πρώτο κρούσμα σε γιατρό.

Στους ασθενείς που νοηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, περιλαμβάνονται ο Χρηστος Κέλλας, ο 77χρονος Γερμανός από το Νότιο Πήλιο και άλλοι δυο-τρεις ασθενείς. Όπως ανέφερε ο κ. Συρογιαννόπουλος τα συνολικά κρούσματα στη Λάρισα υπολογίζονται σε 20. Για τα μέτρα προστασίας στο πανεπιστημιακό, μετά το θετικό κρούσμα σε γιατρό, ανέφερε ότι είναι σε συνεχή συννενόηση και με τον κ. Τσιόδρα, αλλά και με συναδελφους από το πανεπιστημιακοό νοσοκομέιο του Ρίου στην Πάτρα, όπου είχαν παρόμοια εμπειρία καθώς προσβλήθηκαν εννέα γιατροί και νοσοκόμοι εκεί.
Σε ότι αφορά τη φαρμακευτική αγωγή στους ασθενείς χορηγείται ένα κοκτέίλ φαρμάκων με βάση την υδροχλωροκίνη και το ζυθρομάξ, αλλά και όσα σκευάσματα είναι απαραίτητα. Ο κ. Συρογιαννόπουλος σε ερωτήσεις μας παραδέχτηκε πως υπάρχουν πολλές αδειες ειδικού σκοπού αυτές τις ημέρες στο πανεπισημιακό, από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ιδιαίιετρα σε όσους θεωρούνται ευάλωτες ομαδες, ή σε όσους είναι στην κατηγορία των μονογονεϊκών οικογενειών.
Από την πλευρά τους στο σωματείο των εργαζομένων υπάρχει ανησυχία, καθώς θεωρούν πως δεν λαμβάνονται τα παραίτητα μέτρα προστασίας τους, ενώ όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους δεν εγινε καμία καραντίνα στη μονάδα όπου εντοπίστηκε το κρούσμα, ούτε κατααλληλη προετοιμασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Νωρίτερα το thessaliatv.gr έγραφε:
Αρνητικά είναι τα πρώτα 20 από τα 45 δείγματα ιατρών και νοσηλευτών που ελήφθησαν χθες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό, ιατρός Λοιμωξιολόγος στο ίδρυμα.
Έτσι σιγά- σιγά το νοσοκομείο αναφοράς επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς και «σπάει» την υποχρεωτική από το πρωτόκολλο καραντίνα, ενώ ο συναγερμός θα λήξει όταν και τα υπόλοιπα 25 σήμερα, από την ιχνηλάτηση των επαφών του 40χρονου γιατρού βγουν αρνητικά.
Στο γιατρό συστήθηκε η καραντίνα 14 ημερών κατ’ οίκον και μόνον εφόσον εμφανίσει επιπλοκές θα μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο πανεπιστημιακό για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Εντωμεταξύ στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας εξακολουθούν αν νοσηλεύονται 5 περιστατικά, ένα από τα οποία είναι και του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα, του οποίου η υγεία παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται Δευτέρα το αργότερο Τρίτη να πάρει εξιτήριο, ενώ και τα μέλη της οικογενείας του έκαναν τεστ που ήταν αρνητικά στον κορονοϊό.
Τα υπόλοιπα είναι δύο σε κρεβάτια ΜΕΘ στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας, υπό την επίβλεψη του διοικητή του νοσοκομείου και ιατρού εντατικολόγου Απόστολου Κομνού, που είναι και τα πιο βαριά περιστατικά και αφορούν σε 67χρονο Λαρισαίο που έχει συμπτώματα πνευμονίας και του 77χρονου Γερμανού από το Νότιο Πήλιο.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.11.2025 | 16:51
Τσιάρας στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν γνωρίζω τίποτα για δικογραφίες που με αναφέρουν - ΒΟΛΟΣ | 04.11.2025 | 16:27
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Επικαιροποίηση με πορτοκαλί προειδοποίηση για επιδείνωση καιρού σε Σποραδες, Νότιο Πήλιο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.11.2025 | 16:17
Μαρινάκης για παραίτηση Σκλήκα: Έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο- Η μεταρρύθμιση στα ΕΛΤΑ θα προχωρήσει - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.11.2025 | 14:24
Πρόθεση χρηματοδότησης για συντηρήσεις οδικού δικτύου ύψους 7,9 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 04.11.2025 | 14:15
Προετοιμασία ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων στη Μαγνησία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.11.2025 | 14:10
Χαμηλή διέλευση ενός F16 πάνω από τον ουρανό της Καρδίτσας την Τετάρτη - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.11.2025 | 13:31
Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ Γρηγόρης Σκλήκας -Φουρτούνα στην κυβέρνηση, το μεσημέρι ανακοινώνεται το νέο πλαίσιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.11.2025 | 12:51
Κουρέτας: Στρατηγικό σχέδιο για καταπολέμηση ευλογιάς με εμβόλια, μέτρα βιοασφάλειας (ΦΩTO) 
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.11.2025 | 20:42
Θρήνος στα Τρίκαλα για το χαμό 38χρονου αστυνομικού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 09:45
Ανοδική κίνηση για 45 λεπτά στο βαμβάκι μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 13:40
Πράσινο φως από ΕΛΓΑ για ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων στους παραγωγούς σιτηρών το 2024 ύψους 77 εκ. ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.11.2025 | 11:46
Τακούδης: Προσοχή καταιγίδες Τρίτη βράδυ σε Πήλιο, παράλια Λάρισας, Σποράδες -Ψυχρή λίμνη «κυκλώνει» την Ελλάδα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 15:46
Βγήκε καραμπίνα σε γραφείο στη Λάρισα !– Δύο συλλήψεις μετά από απειλές - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 23:05
Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων με τέσσερις τραυματίες (οι δύο σοβαρά) έξω από τη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 03.11.2025 | 09:48
Βόλος: Βασανιστικά τα ερωτήματα 40 μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του Ιάσονα Ποπώλη – Νέα στοιχεία στο φως - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.11.2025 | 10:02
Τρίκαλα: Έκλεβε επί τρία χρόνια το ταμείο fast food 






































 Facebook
 Twitter
 Youtube
 RSS Feed