ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Θεσσαλονίκη: «Απόβαση» με τρακτέρ αποφάσισαν οι αγρότες την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ
Οι αγρότες είχαν προαναγγείλει την κινητοποίησή τους τον περασμένο Ιανουάριο

- Οι αγρότες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στον Λευκό Πύργο τη μέρα των εγκαινίων της 90ής ΔΕΘ, στις 5 Σεπτεμβρίου.
- Περίπου το ένα τρίτο των αγροτών, δηλαδή 150.000 έως 158.000, παραμένουν απλήρωτοι και με δεσμευμένα ΑΦΜ.
- Η κινητοποίηση αποφασίστηκε ομόφωνα λόγω μη υλοποίησης των κυβερνητικών υποσχέσεων και των οξυμένων προβλημάτων στον αγροτικό τομέα.
- Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα, Σέρρες και άλλες.
- Οι αγρότες είχαν προαναγγείλει την κινητοποίησή τους από τον Ιανουάριο, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους.
Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα των εγκαινίων της 90ής ΔΕΘ, αποφάσισαν οι αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στα Κύμινα-Μάλγαρα.
Συγκεκριμένα, οι αγρότες αποφάσισαν να κάνουν απόβαση με τα τρακτέρ τους το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο.
«Σήμερα συνεδριάσαμε στα Μάλγαρα η Πανελλαδική Επιτροπή. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, λόγω των οξυμένων προβλημάτων, λόγω των υποσχέσεων ότι η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τίποτα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις. Το 1/3 περίπου των αγροτών είναι απλήρωτο. 150.000 – 158.000 αγρότες είναι απλήρωτοι και δεσμευμένα τα ΑΦΜ τους. Σήμερα αποφασίσαμε να κατεβούμε στην έκθεση το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια του κυρίου Πρωθυπουργού. Πρέπει να τον υποδεχτούμε δεόντως. Η απόφαση είναι με τρακτέρ να κατεβούμε στον Λευκό Πύργο και θέλουμε όλους τους αγρότες να είναι παρόντες. Καλούνται άπαντες, όλοι μαζί με μια φωνή να δώσουμε το παρόν στην έκθεση, σε αυτά που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός. Το μήνυμα είναι ότι δεν αντέχουμε άλλο. Πλέον έχει υπογραφεί και η ταφόπλακά μας. Πρέπει να μπορέσουμε να συντάξουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική που έχει εξαπολύσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον των αγροτών και δη η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε σε δήλωσή του ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τις Σέρρες, τα Γρεβενά, την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα.
Οι αγρότες είχαν προαναγγείλει από τον περασμένο Γενάρη όταν αποχώρησαν από τα μπλόκα ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα επανέλθουν με διαμαρτυρία στην 90η ΔΕΘ.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.08.2026 | 22:46
Κουτσούμπας από Μουζάκι: Ο λαός μπορεί να γράψει ηρωικές σελίδες ιστορίας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 30.08.2026 | 21:38
Κακουργηματική δίωξη στον 26χρονο που τραυμάτισε σοβαρά 27χρονο σε καβγά στα Γιαννιτσά - ΕΛΛΑΔΑ | 30.08.2026 | 21:26
Φρίκη στην Κυψέλη: Βρέθηκε νεκρό βρέφος μέσα σε δοχείο που ήταν κρυμμένο σε βαλίτσα - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 30.08.2026 | 20:39
AI «εκτός ελέγχου» – Λενε ψέματα και αγνοούν εντολές - ΕΛΛΑΔΑ | 30.08.2026 | 20:22
Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο: Πώς απαντά η Αθήνα στα τουρκικά drones - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.08.2026 | 20:13
Μετέωρα: Ανακαίνιση σχολείων ενόψει νέας σχολικής χρονιάς -Βαμμένα, με νέο γήπεδο μπάσκετ - ΕΛΛΑΔΑ | 30.08.2026 | 19:55
12χρονη από τη Νέα Υόρκη ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και ανακάλυψε όγκο – Η επέμβαση 6,5 ωρών στο Παίδων - ΒΟΛΟΣ | 30.08.2026 | 19:47
ΔΕΥΑΜΒ κατά Λημνιού – Παπαπέτρου: «Καμία ανάθεση ενός εκατ. ευρώ – Ψεύδη και παραπληροφόρηση»
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 29.08.2026 | 10:28
Γιατί οι Λαρισαίοι αφήνουν τον ΠΑΘΕ και επιλέγουν τον Ε-65 για τη μετάβαση στην Αθήνα; - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 29.08.2026 | 10:57
Θεσσαλία: Πόσο κοντά είναι ένας νέος «Daniel» – Ο καύσωνας, η θερμή θάλασσα και τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί - ΛΑΡΙΣΑ | 29.08.2026 | 20:27
Μετά τη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Λάρισα με χρονοδιαγράμματα για Αχελώο και μεσαία φράγματα; - ΒΟΛΟΣ | 29.08.2026 | 17:18
Η Κλέλια Ανδριολάτου πόζαρε τόπλες σε παραλία στο Πήλιο, δείτε φωτογραφία - ΒΟΛΟΣ | 29.08.2026 | 14:46
Πένθος στον Βόλο – Έφυγε από τη ζωή στα 53 του γνωστός μηχανικός και τεχνίτης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.08.2026 | 10:15
Η ώρα των πιστώσεων για τις εκκρεμότητες 2025 από ΚΑΕΚ- ΑΤΑΚ, Monitoring, προανθικό, κλίμα ενόψει της ΔΕΘ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 30.08.2026 | 08:36
Κατώτατος μισθός: Πάνω από τα €950 πριν από τις εκλογές - Ποιοι κερδίζουν και πόσο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.08.2026 | 13:54
Σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα – Έστησε παραγωγή σε νέο σημείο!










.gif)





























Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed