ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πιλοτικό πρόγραμμα για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλία
Mε σκοπό την ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμΕΑ

Την Έγκριση Οδηγού του Έργου με τίτλο «Δράσεις για την Ανεξάρτητη ΔιαβίωσηΑτόμων με Αναπηρία μέσα από τεχνικές παρεμβάσεις Προσβασιμότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» 86 στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2021-2025», που αφορά την υλοποίηση δράσεων προσβασιμότητας σε κατοικίες ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) μέσω οικονομικής ενίσχυσης για ήπιες παρεμβάσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας στις κατοικίες τους, με σκοπό την ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας των άμεσα ωφελούμενων και των οικογενειών τους αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση.
Το πιλοτικό πρόγραμμα
Το Πιλοτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Δράσεις για την Ανεξάρτητη Διαβίωση Ατόμων με Αναπηρία μέσα από τεχνικές παρεμβάσεις Προσβασιμότητας στην ΠεριφέρειαΘεσσαλίας», έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε κύριες κατοικίες μέσα από ήπιες τεχνικές παρεμβάσεις, οι οποίες διευκολύνουν Άτομα µε Κινητικές ή/και Αισθητηριακές Αναπηρίες που διαμένουν σ’ αυτές, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεξάρτητη διαβίωσή τους.
Οι παρεμβάσεις κατανέμονται στις εξής κατηγορίες Ωφελούμενων:
- σε δράσεις Ωφελούμενων, Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες
- σε δράσεις Ωφελούμενων, Ατόμων με Αισθητηριακές Αναπηρίες (αναπηρίες όρασης ή/και αναπηρίες ακοής).
Σκοπός του Οδηγού που ενέκρινε η Περιφερειακή Επιτροπή είναι η περιγραφή των διαδικασιών υλοποίησης του πιλοτικού Προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των χώρων μόνιμης κατοικίας Ατόμων με Κινητική ή/και Αισθητηριακή Αναπηρία.
Για την υποβολή των αιτήσεων εκ μέρους των Ωφελούμενων, θα εκδοθει από τον Φορέα Υλοποίησης του Προγράμματος (Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας) Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στην οποία θα περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιλεξιμότητας στο παρόν Πρόγραμμα, καθώς επίσης η περίοδος και ο τρόπος υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Η Πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το συνολικό χρηματικό ποσό για την υλοποίηση του πιλοτικού Προγράμματος ανέρχεται στις462.800,00€ και χρηματοδοτείται από το «ΠΠΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας 2021-2025».
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος διατηρείτο δικαίωμα της αύξησης του προϋπολογισμού στην περίπτωση που σημειωθεί μεγάλη συμμετοχή των Αιτούντων, με αποτέλεσμα τη μη υπαγωγή στο Πρόγραμμα ενός ικανού αριθμού δυνητικά Ωφελούμενων μόνιμων κατοίκων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Κωστής Κριτσιάνης
Αναλυτικότερα στην εφημερίδα “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ”
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 19:13
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία, Μαρία Καρυστιανού, Ανεξάρτητο Κίνημα Πολιτών» το όνομα του κόμματος -Δείτε live - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 19:02
Όλυμπος: Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη - ΒΟΛΟΣ | 21.05.2026 | 18:57
Στον Βόλο η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή για ημερίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:40
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στις δομές των δήμων της Θεσσαλίας μένουν άνεργοι με τη λήξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:22
Σοκαριστική έρευνα: 529 άτομα ανά 100.000 κατοίκους στη Θεσσλία με Πάρκινσον-αιτία νερό, υπέδαφος, φυτοφάρμακα (ΦΩΤΟ+video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 17:58
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα μη πολιτικά πρόσωπα - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 15:47
Αναστολή καθηκόντων και ΕΔΕ για τον αναισθησιολόγο που ζήτησε φακελάκι από ασθενή - ΒΟΛΟΣ | 21.05.2026 | 14:24
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο (video)
- ΕΛΛΑΔΑ | 20.05.2026 | 13:10
Θρίλερ εν κινήσει στη Ναύπακτο: Τεράστιο φίδι μπλόκαρε το τιμόνι αυτοκινήτου - ΒΟΛΟΣ | 20.05.2026 | 10:04
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.05.2026 | 18:50
Αυτά είναι τα οικολογικά σχήματα που θα πληρωθούν το Μάιο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 14:11
Στο «κόκκινο» οι εξελίξεις στην ΑΕΛ Novibet: Οι νέοι ενδιαφερόμενοι και το «πράσινο φως» - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 13:41
Καιρός: Προειδοποίηση των Ιταλών μετεωρολόγων για την Ελλάδα - «Προσέξτε τις επόμενες ώρες» - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2026 | 18:10
Τραυματίας μετά από σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι στα Τάμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:52
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 09:52
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε από τη ζωή 51χρονος













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed