ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Άρχισαν οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Πηνειού
Το Φεστιβάλ Πηνειού 2026 θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου, συμπεριλαμβάνοντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Πηνειού, ενός σπουδαίου πολιτιστικού γεγονότος, η φήμη του οποίου απηχεί σε πανελλαδικό επίπεδο, το οποίο πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΕΣΠΑ 2021 – 27) της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το Φεστιβάλ Πηνειού 2026 θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου, συμπεριλαμβάνοντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής.
Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα παρουσιάζοντας ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.
Με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, να διασκεδάσουν ουσιαστικά, να νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.
Φέτος, 18-20 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνειού θα λειτουργήσει με δράσεις βασισμένες σε δύο θεματικές: τη Μουσική και το Περιβάλλον. Στις 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική διαδρομή από την κοιλάδα των Τεμπών προς την κοίτη του ποταμού και η τελετή λήξης του Φεστιβάλ.
Με βάση τα παραπάνω, καλούνται οι πολιτιστικοί, κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί, επιστημονικοί κι άλλοι φορείς, καθώς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, να καταθέσουν ανάλογες προτάσεις βασισμένες αποκλειστικά στις δύο θεματικές, μέχρι τις 17 Μαΐου.
Κάθε δρώμενο πρέπει να συνιστά μια πρόταση που θα προάγει την αισθητική και πνευματική ανάπτυξη και θα δημιουργεί πολιτιστικό προϊόν.
Χορηγοί
Επίσης, προτάσεις μπορούν να καταθέσουν και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί του Φεστιβάλ (http://www.festivalpineiou.gr/xorigia/).
Εθελοντές
Οι εθελοντές αποτελούν την καρδιά κάθε μεγάλης διοργάνωσης. Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι μια πολυεπίπεδη διοργάνωση που αποτελείται από καλλιτεχνικά δρώμενα και αθλητικές δράσεις που γίνονται παράλληλα. Μέσα από την εθελοντική συμμετοχή, εκτός από τη χαρά της συνεργασίας και της προσφοράς, αποκτάς και την ενδιαφέρουσα εμπειρία των παρασκηνίων. (https://www.festivalpineiou.gr/ethelontismos/).
Πληροφορίες:
Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο
τηλέφωνο: 2410614449
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 21:46
Τρομερός Τεντόγλου και νίκη με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:43
Μετάλλιο ανδραγαθίας στον Βολιώτη ανθυπαστυνόμο Μιχ. Σουντουλουμάκη: Μπήκε μπροστά και έσωσε τον διοικητή του σε επεισόδια - ΕΛΛΑΔΑ | 23.05.2026 | 21:24
Στην σκηνή του ΟΑΚΑ οι Iron Maiden – Πάνω από 50.000 θαυμαστές παραληρούν στη συναυλία τους - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 21:14 | video
Το βίντεο που ανάρτησε ο Κωστής Χατζηδάκης από την περιοδεία του στα έργα του Αχελώου (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 20:30
Στην εντατική ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Μάριος Οικονόμου μετά από σοβαρό τροχαίο στα Ιωάννινα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 09:17
Γιατί η Καρδίτσα είναι ουραγός στις εξαγωγές στη Θεσσαλία....(video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η άγνωστη ιστορία της τραγωδίας της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 11:19
Που θα βρεθεί το νερό για την «Κοιλάδα» data centers που ετοιμάζουν στη Λάρισα; - ΕΛΛΑΔΑ | 23.05.2026 | 17:18
Πύργος: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 55χρονος ποδηλάτης μετά το τροχαίο με νταλίκα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 09:31
Θεσσαλία, ο εθνικός μας κάμπος που προσφέρει τροφή σε όλη τη χώρα
















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed