ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μέτωπο για την υλοποίηση των ώριμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας – Πρόσκληση σε Χατζηδάκη για αυτοψία στo πεδίο (ΦΩΤΟ)
Επιστολή Κουρέτα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκη

Οι φορείς της Θεσσαλίας περνούν στην αντεπίθεση για τα έργα του νερού στην περιφέρεια μας τα οποία καθυστερούν και με μπροστάρη τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα ο οποίος απέστειλε επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και τα αναγκαία έργα για την θωράκιση της από πλημμύρες και φαινόμενα λειψυδρίας- ξηρασίας.
«Η ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου (Φράγμα Συκιάς – σήραγγα, που προβλέπονται ήδη στον «οδικό χάρτη» του ΣΔΛΑΠ), η προοπτική μεταφοράς νερού στη Θεσσαλία, αλλά και η σταδιακή κατασκευή των μεγάλων (Σκοπιά, Πύλη, Μουζάκι, Αγιονέρι) καθώς και των μικρότερων φραγμάτων – έργων ταμίευσης και εξοικονόμησης νερού (Νεοχωρίτη, Δελερίων, Αγιονερίου Ελασσόνας και βαρυτική διώρυγα Γυρτώνης – Κάρλας), αποτελούν τη μόνη εγγύηση ώστε η Θεσσαλία να μπορεί να παραμείνει ένας παραγωγικός κάμπος και να προστατευτούν αποτελεσματικά τα υπόγεια και επιφανειακά υδάτινα οικοσυστήματα».
Αυτά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης τύπου, παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας- ΟΔΥΘ κ. Νικ. Δέρκα, του Προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-ΓΕΩΤΕΕ, Δημήτρη Ντογκούλη, του μέλους της Επιτροπής Διεκδίκησης για την επίλυση του Υδατικού της Θεσσαλίας- ΕΔΥΘΕ και πρώην προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων -ΠΟΣΓ, Δημήτρη Σοφολόγη και του συμβούλου του Περιφερειάρχη, Κων. Γκούμα, με αφορμή την επιστολή που εστάλη προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Κωστή Χατζηδάκη, καλώντας τον «να λάβει ρηξικέλευθες αποφάσεις που απαιτούνται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός πρόσφατα, ώστε η περιοχή μας να καταστεί σύντομα ικανή να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις δυσκολίες που θα συναντήσει στο μέλλον».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε αρχικά στη στενή συνεργασία της Περιφέρειας με τους αρμόδιους φορείς, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα, καθώς συντάσσονται όλοι οι φορείς: Περιφέρεια, η ΕΔΥΘΕ, ο Γεωπονικός Σύλλογος, ο ΟΔΥΘ, για να έχουμε πλέον μια κοινή και πιεστική στάση» και προσκάλεσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Κωστή Χατζηδάκη να έρθει στη Θεσσαλία, προκειμένου να επισκεφτεί τα έργα τα οποία πρόκειται και πρέπει να γίνουν.


Ο Προέδρος του ΓΕΩΤΕΕ και μέλος του ΕΔΥΘΕ κ. Δημ. Ντογκούλης δήλωσε ότι: «Συντασσόμαστε με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση αυτού του χρόνιου προβλήματος. Πρέπει πλέον να αρχίσουμε να μιλάμε επί του πρακτέου για τις λεπτομέρειες αυτής της δύσκολης διαδικασίας. Επειδή πλέον το έργο δεν είναι αίολο και ανώνυμο, αλλά έχει επώνυμο και ταυτίζεται με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, θέλουμε να βρισκόμαστε όλοι οι φορείς σε μια μόνιμη επαφή ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα, να δούμε το πρώτο έργο να παίρνει σάρκα και οστά».
Τέλος τον λόγο πήρε ο κ. Δ. Σοφολόγης, ο οποίος επισήμανε ότι ο βασικότερος παράγοντας των προβλημάτων του αγροτικού τομέα είναι το νερό και τόνισε ότι: «Πρέπει να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και να παρακολουθείται ώστε έχουμε αποτέλεσμα, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να ακολουθήσει πλήρους ερημοποίησης της Θεσσαλίας».


- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 12:10
Καιρός: Υποτροπικός αντικυκλώνας πάνω από την Ελλάδα - Πότε έρχεται και τι θα φέρει - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:57
Ανείπωτη τραγωδία στη Ραχούλα Λάρισας- 58χρονος έπεσε με το τρακτερ του σε κενό 10 μέτρων και καταπλακώθηκε - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:48
Στη Λάρισα ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 09:54
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 09:36
Περισσότεροι από 500 μαθητές στο Πάρκο των Χρωμάτων για το Πανηγύρι της πόλης μου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 09:18
Στο Μαργαρίτη Σχοινά σήμερα ο Κουρέτας- τα θέματα που θα θέσει (video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.05.2026 | 07:43
Ξεσπά γιος εργαζόμενης θύματος στη Βιολάντα για απελευθέρωση του διευθυντή -«Είχε δώσει εντολή να λένε ότι μύριζε ο βόθρος» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.05.2026 | 07:30
Ο φόβος της αποτυχίας στις πανελλήνιες και η κατάθλιψη «έσπρωξαν» τις δύο 17χρονες στο κενό
- ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 11:52
Σταύρος Φλώρος: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση - μάχη να κρατηθεί στη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 08:17
Σταύρος Φλώρος: Αυτός είναι ο παίκτης του Survivor που τραυματίστηκε - Ακρωτηριάστηκε στο δεξί πόδι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2026 | 09:26
Αγριοβρώμη στα στάρια, ζιζάνια και μύκητες σε βίκο, φακή, σε απόγνωση οι Θεσσαλοί αγρότες- μόνη λύση η καύση σιτοκαλαμιών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 09:02
Δυσάρεστες εκπλήξεις από τις Βρυξέλλες για την αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 13.05.2026 | 00:05
Eurovision 2026: Εκρηκτική η εμφάνιση του Akylas στον ημιτελικό -Το «Ferto» περασε στον τελικό του Σαββάτου [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2026 | 08:33
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:48
Στη Λάρισα ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 12:43
Καθοδόν πληρωμές 807 εκατ., μέσα Ιουνίου ανοίγει το ΟΣΔΕ, το χρονοδιάγραμμα Σχοινά-Πιτσιλή











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed