ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Ο Τσιάρας ζητά άρση της βουλευτικής του ασυλίας- τι αναφέρει για την υπόθεσή του
Αναλυτικά η ανάρτσή του

06.04.2026 | 21:53
Σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας αναφέρει τα εξής:
Η υπόθεση, η οποία ερευνάται, αφορά σε γεωργό, που ενημερώθηκε ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει θέμα σε πιθανό δειγματοληπτικό έλεγχο του 2021 για τη διατήρηση περιοχής οικολογικής εστίασης (πρασίνισμα).
Συγκεκριμένα, τα χαντάκια και τα αρδευτικά κανάλια που είχε δηλώσει στην ΕΑΕ 2021, του μεταφέρθηκε ότι ενδεχομένως να κριθούν μη επιλέξιμα, λόγω προσχώσεων που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».
Σε επικοινωνία με συνεργάτη του πολιτικού μου γραφείου - χωρίς να το γνωρίζω, όπως προκύπτει και από την καταγεγραμμένη συνομιλία - τέθηκαν ερωτήματα, με μοναδικό γνώμονα την αναζήτηση της ορθής διοικητικής διαδικασίας.
Χωρίς οποιαδήποτε πίεση, χωρίς οχλήσεις, χωρίς να ακολουθήσει άλλο τηλεφώνημα από τον ίδιο συνεργάτη, χωρίς καμία φορτικότητα ή προσπάθεια άσκησης επιρροής.
Αποκλειστικός σκοπός της επικοινωνίας, ήταν να διευκρινιστούν οι νόμιμες προϋποθέσεις, που έπρεπε να ακολουθήσει ο γεωργός, ώστε να μην χάσει την πράσινη ενίσχυση για δυο συγκεκριμένες περιοχές οικολογικής εστίασης, που εφάπτονται σε τρία αγροτεμάχια.
Ο γεωργός όφειλε να δηλώσει 1,16 εκτάρια περιοχών οικολογικής εστίασης για να λάβει την ενίσχυση και είχε δηλώσει 1,32 εκτάρια, διαθέτοντας έτσι 0,16 εκτάρια περισσότερα από όσα προβλέπονται.
Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος απώλειας της συγκεκριμένης ενίσχυσης, καθώς ακόμη και στο ακραίο σενάριο αφαίρεσης και των δύο περιοχών οικολογικης εστίασης, η μέγιστη μείωση θα περιοριζόταν στα 429,28€, αφού η τελική επιλέξιμη έκταση πρασινίσματος θα διαμορφωνόταν στα 19,02 εκτάρια από 22,17 εκτάρια, δηλαδή απώλεια μόλις 3,15 εκτάρια, που με μοναδιαία αξία 136,28€/εκτάριο μεταφράζεται σε απώλεια ενίσχυσης 429,28€ για τον γεωργό (3,15 * 136,28).
Η συζήτηση δηλαδή, αφορούσε ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥ ΥΨΟΥΣ 429,28 ΕΥΡΩ !!!
Αναφορικά τώρα με το υποτιθέμενο ποσό των 22.944 ευρώ ,που ερευνάται, αυτό αφορά στο άθροισμα ΕΝΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ του γεωργού — όπως βασική ενίσχυση, πράσινη, συνδεδεμένες και λοιπές παρεμβάσεις — οι οποίες ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ είχαν με το συγκεκριμένο ζήτημα, που τέθηκε από τον συνεργάτη μου.
Σύμφωνα με το τότε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, η τυχόν μη επιλεξιμότητα μιας περιοχής οικολογικής εστίασης, επηρέαζε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ την πράσινη ενίσχυση και ΟΧΙ το σύνολο των ετήσιων ενισχύσεων του γεωργού.
Κατά συνέπεια, όσοι επιχειρούν να παρουσιάσουν το ερευνώμενο θέμα ως υπόθεση μεγάλης οικονομικής διάστασης, είτε αγνοούν το κανονιστικό πλαίσιο των ενισχύσεων, είτε επιδιώκουν συνειδητά να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.
Πέρα όμως από τη νομική διάσταση της υπόθεσης, όσοι γνωρίζουν τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα την Καρδίτσα, γνωρίζουν καλά ότι ποτέ δεν υπήρξα αποκομμένος από τα πραγματικά προβλήματα των συμπολιτών μου.
Τους στήριζα, τους στηρίζω και θα συνεχίσω να τους στηρίζω πάντα.
Ζητώ την έρευνα από την Δικαιοσύνη και παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 12:10
Καιρός: Υποτροπικός αντικυκλώνας πάνω από την Ελλάδα - Πότε έρχεται και τι θα φέρει - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:57
Ανείπωτη τραγωδία στη Ραχούλα Λάρισας- 58χρονος έπεσε με το τρακτερ του σε κενό 10 μέτρων και καταπλακώθηκε - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:48
Στη Λάρισα ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 09:54
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 09:36
Περισσότεροι από 500 μαθητές στο Πάρκο των Χρωμάτων για το Πανηγύρι της πόλης μου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 09:18
Στο Μαργαρίτη Σχοινά σήμερα ο Κουρέτας- τα θέματα που θα θέσει (video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.05.2026 | 07:43
Ξεσπά γιος εργαζόμενης θύματος στη Βιολάντα για απελευθέρωση του διευθυντή -«Είχε δώσει εντολή να λένε ότι μύριζε ο βόθρος» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.05.2026 | 07:30
Ο φόβος της αποτυχίας στις πανελλήνιες και η κατάθλιψη «έσπρωξαν» τις δύο 17χρονες στο κενό
- ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 11:52
Σταύρος Φλώρος: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση - μάχη να κρατηθεί στη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 08:17
Σταύρος Φλώρος: Αυτός είναι ο παίκτης του Survivor που τραυματίστηκε - Ακρωτηριάστηκε στο δεξί πόδι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2026 | 09:26
Αγριοβρώμη στα στάρια, ζιζάνια και μύκητες σε βίκο, φακή, σε απόγνωση οι Θεσσαλοί αγρότες- μόνη λύση η καύση σιτοκαλαμιών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 09:02
Δυσάρεστες εκπλήξεις από τις Βρυξέλλες για την αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 13.05.2026 | 00:05
Eurovision 2026: Εκρηκτική η εμφάνιση του Akylas στον ημιτελικό -Το «Ferto» περασε στον τελικό του Σαββάτου [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 13.05.2026 | 11:48
Στη Λάρισα ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2026 | 08:33
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 12:43
Καθοδόν πληρωμές 807 εκατ., μέσα Ιουνίου ανοίγει το ΟΣΔΕ, το χρονοδιάγραμμα Σχοινά-Πιτσιλή











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed