ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Καρυστιανού: «Δόλιος ελιγμός» η αποχή δικαστού για να κρυφτεί η αλήθεια στα Τέμπη – Είναι ξεκάθαρη αρνησιδικία
Ηχηρή παρέμβαση για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης των Τεμπών

Ηχηρή παρέμβαση για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης των Τεμπών πραγματοποίησε η Μαρία Καρυστιανού, ασκώντας σφοδρή κριτική στη Δικαιοσύνη και κάνοντας λόγο για μεθοδευμένες ενέργειες συγκάλυψης.
Σε ανάρτησή της, η κα Καρυστιανού καταγγέλλει ότι η αποχή δικαστού που σχετίζεται με την υπόθεση, καθώς και η άμεση αποδοχή της από το δικαστικό συμβούλιο Λάρισα, οδηγούν σε επ’ αόριστον αναβολή της διαδικασίας και ουσιαστική επανεκκίνησή της από μηδενική βάση.
Η ίδια υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν συνιστά πράξη ευθιξίας, αλλά «δόλιο ελιγμό», με στόχο, όπως αναφέρει, να εμποδιστεί η πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία, όπως τα βίντεο που σχετίζονται με την υπόθεση.
Παράλληλα, κάνει λόγο για «αρνησιδικία» και επιρρίπτει ευθύνες και στο δικαστικό συμβούλιο για την άμεση αποδοχή του αιτήματος αποχής, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό υπονομεύεται ο ρόλος της Δικαιοσύνης ως εγγυητή του νόμου.

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού
«Θα μπορούσα να ξεκινήσω λέγοντας πως η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα απουσιάζει, και έτσι να καταγράψω άλλη μια φορά το καθημερινό μας βίωμα.
Η δήλωση αποχής όμως της δικαστού των εξαφανισμένων video, η αυθημερόν αποδοχή της από το δικαστικό συμβούλιο Λαρισας και η για αυτόν τον λόγο αναβολή της υπόθεσης επ’ αόριστον και η εκκίνηση της σε άγνωστο χρόνο ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, δεν ήταν μια πράξη ευθιξίας, αλλά ένας δόλιος ελιγμός, στερούμενος νομικού ερείσματος.
Ήταν ένα πάνω από φανερό πρόσχημα με έναν και μοναδικό στόχο: να μας στερήσουν την πρόσβαση στην αλήθεια που κρύβουν τα βίντεο που τους «ξέφυγαν» και περισώθηκαν στα κινητά και τους υπολογιστές των πραγματογνωμόνων, αφού όλα τα άλλα φρόντισαν από την αρχή και τα εξαφάνισαν.
Αυτή η στάση δεν είναι απλώς μια αντίδραση θιγόμενου προσώπου. Εξάλλου μια δικαστής μπορεί να αντιδράσει ποικιλοτρόπως αν αισθανθεί προσβεβλημένη και να ασκήσει τα δικαιώματα της, στα οποία όμως ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ η δήλωση αποχής. Είναι μια ξεκάθαρη αρνησιδικία.
Όταν το δικαστικό συμβούλιο συναινεί αυθημερόν σε τέτοια αβάσιμα και παράτυπα αιτήματα, παύει να λειτουργεί ως εγγυητής του Νόμου και μετατρέπεται σε μέρος μιας σκοτεινής σφηκοφωλιάς.
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως στη Λάρισα έχει δοθεί μια κοινή γραμμή, μια θλιβερή εντολή: το μεθοδικό ξέπλυμα του εγκλήματος των Τεμπών και η συγκάλυψη των υπαιτίων» ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.05.2026 | 23:59
Νέο σόoυ Ζωής στη Βουλή: Ανακάλυψε επιχειρηματικές συναλλαγές του παππού του Φλωρίδη με τον πατέρα του Γιώργου Λαμπρούλη - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 19.05.2026 | 23:43
Λιπάσματα: Το νέο σχέδιο δράσης της Κομισιόν καθώς επισιτιστική κρίση απειλεί την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 23:19
Άναψε η συζήτηση στο δημοτ. συμβούλιο για τις κατεδαφίσεις στο σεισμόπληκτο Κουτσόχερο (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 18:08
Ελευθεροχωρινός: Πρέπει να γίνει φέτος το φθινόπωρο καύση των σιτοκαλαμιών για να καταπολεμηθεί η αγριοβρώμη (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 19.05.2026 | 16:33
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Βέροιας: Άνδρας πήδηξε από τον 4ο όροφο της Καρδιολογικής - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.05.2026 | 16:21
Άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελία εξύβρισης - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:13
Λάρισα: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή κοκαΐνης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:09
Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης κλοπής μοτοσικλέτας και καταστήματος στη Λάρισα
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 07:55
Τροχαίο με ανατροπή φορτηγού στην Αμπελιά Φαρσάλων - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 19.05.2026 | 09:50
Κρίσιμες ώρες για τη Γωγώ Μαστροκώστα – Νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 10:04
Θύματα κλιματικής αλλαγής και φέτος οι αγρότες στον κάμπο-ξερή βέργα σε δέντρα και αγριοβρώμη αποδεκατίζουν τις σοδειές - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 13:57
Έντονα προβληματισμένοι οι αγρότες Λάρισας μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ-έτοιμοι για κινητοποιήσεις - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 18:08
Ελευθεροχωρινός: Πρέπει να γίνει φέτος το φθινόπωρο καύση των σιτοκαλαμιών για να καταπολεμηθεί η αγριοβρώμη (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 13:39
Αποτροπιασμός για τους νέους βανδαλισμούς στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας -επιτακτική ανάγκη να μπουν κάμερες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 09:54
Υγειονομικά κατάλληλες οι πισίνες του Κολυμβητηρίου Λάρισας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 08:20
Εντάξεις τον Ιούνιο και πληρωμές έως τα τέλη Ιουλίου για τους Νέους Αγρότες και εκκρεμότητες ΠΑΑ













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed