ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν παραδίδει την έδρα ο Φαραντούρης: Λογοδοτώ μόνο στους συμπολίτες μου
«Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή» ανέφερε μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή» ανέφερε μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του για το κόμμα Καρυστιανού - Δήλωση με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Απομακρύνθηκε από τα μαζικά κινήματα»
Την απόφασή του να μην παραδώσει την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του για τις δηλώσεις του για το κόμμα Καρυστιανού ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης.
«Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή. Και λογοδοτώ στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με έστειλαν να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού. Σ- αυτούς και μόνο λογοδοτώ», τόνισε σε δήλωσή του, λέγοντας ότι η έδρα του ανήκει στους ψηφοφόρους του.
Ο κ. Φαραντούρης άφησε και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «απομακρύνθηκε από τα μαζικά κινήματα και δαιμονοποιεί οτιδήποτε συνιστά μαζική κινητοποίηση των πολιτών».
Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή. Και λογοδοτώ στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με έστειλαν να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού. Σ- αυτούς και μόνο λογοδοτώ. Η έδρα μου ανήκει σε αυτούς. Με αυτούς συνομιλώ… pic.twitter.com/zXlkanLAq3
— Νικόλας Φαραντούρης / Nikolas Farantouris (@NFarantouris) January 7, 2026
Αναλυτικά η δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη:
Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή. Και λογοδοτώ στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με έστειλαν να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού. Σ- αυτούς και μόνο λογοδοτώ. Η έδρα μου ανήκει σε αυτούς. Με αυτούς συνομιλώ καθημερινά. Από άκρη σε άκρη, σε όλη την πατρίδα, από τα μπλόκα μέχρι τις Βρυξέλλες. Και πέρα από την Ευρώπη. Πολιτεύτηκα με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης και της διαφάνειας. «Δικαιοσύνη παντού» ήταν το σύνθημα με το οποίο μπήκα στην πολιτική πριν 2 χρόνια. Κι αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τα μαζικά κινήματα και δαιμονοποιεί οτιδήποτε συνιστά μαζική κινητοποίηση των πολιτών. Εγώ θα συνεχίσω. Για δικαιοσύνη, διαφάνεια και ισονομία.
Η διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η δήλωση του ευρωβουλευτή ανακοινώθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του κ. Φαραντούρη ότι δημόσια ότι «ενώνει» τη φωνή του με την Πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης μαζί της στο υπό διαμόρφωση κόμμα της.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγραφή του Νικόλα Φαραντούρη:
«️Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, ο Νικόλαος Φαραντούρης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος. Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, από τη στιγμή που δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ευρωκοινοβούλιο».
Το κλίμα στην Κουμουνδούρου βάρυνε περαιτέρω από το γεγονός ότι, παρά την επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, το βράδυ της προηγούμενης ημέρας ζητώντας εξηγήσεις, ο κ. Φαραντούρης δεν προχώρησε σε καμία σαφή επανατοποθέτηση υπέρ του κόμματος. Αντιθέτως, στις πρωινές του δηλώσεις όχι μόνο «δεν δήλωσε ΣΥΡΙΖΑ», όπως φέρεται να είχε δεσμευθεί κατ’ ιδίαν προς την ηγεσία, αλλά διατήρησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί στον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα που προαναγγέλλει η κ. Καρυστιανού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση αυτή προκάλεσε έντονη ενόχληση και οργή σε στελέχη του κόμματος, τα οποία έκριναν ότι ο Ευρωβουλευτής κινείται πλέον εκτός κομματικής γραμμής. Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η δημόσια ταύτισή του με πρωτοβουλίες εκτός ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολιτικές προθέσεις της Μαρίας Καρυστιανού έχουν αρχίσει να αποσαφηνίζονται, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη.
protothema.gr
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.05.2026 | 23:59
Νέο σόoυ Ζωής στη Βουλή: Ανακάλυψε επιχειρηματικές συναλλαγές του παππού του Φλωρίδη με τον πατέρα του Γιώργου Λαμπρούλη - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 19.05.2026 | 23:43
Λιπάσματα: Το νέο σχέδιο δράσης της Κομισιόν καθώς επισιτιστική κρίση απειλεί την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 23:19
Άναψε η συζήτηση στο δημοτ. συμβούλιο για τις κατεδαφίσεις στο σεισμόπληκτο Κουτσόχερο (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 18:08
Ελευθεροχωρινός: Πρέπει να γίνει φέτος το φθινόπωρο καύση των σιτοκαλαμιών για να καταπολεμηθεί η αγριοβρώμη (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 19.05.2026 | 16:33
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Βέροιας: Άνδρας πήδηξε από τον 4ο όροφο της Καρδιολογικής - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.05.2026 | 16:21
Άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελία εξύβρισης - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:13
Λάρισα: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή κοκαΐνης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:09
Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης κλοπής μοτοσικλέτας και καταστήματος στη Λάρισα
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 07:55
Τροχαίο με ανατροπή φορτηγού στην Αμπελιά Φαρσάλων - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 19.05.2026 | 09:50
Κρίσιμες ώρες για τη Γωγώ Μαστροκώστα – Νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 10:04
Θύματα κλιματικής αλλαγής και φέτος οι αγρότες στον κάμπο-ξερή βέργα σε δέντρα και αγριοβρώμη αποδεκατίζουν τις σοδειές - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 13:57
Έντονα προβληματισμένοι οι αγρότες Λάρισας μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ-έτοιμοι για κινητοποιήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 13:39
Αποτροπιασμός για τους νέους βανδαλισμούς στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας -επιτακτική ανάγκη να μπουν κάμερες (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 18:08
Ελευθεροχωρινός: Πρέπει να γίνει φέτος το φθινόπωρο καύση των σιτοκαλαμιών για να καταπολεμηθεί η αγριοβρώμη (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 09:54
Υγειονομικά κατάλληλες οι πισίνες του Κολυμβητηρίου Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:13
Λάρισα: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή κοκαΐνης (ΦΩΤΟ)













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed