ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κ. Τσιάρας: Ομαλοποιούνται οι πληρωμές προς τους αγρότες
Έχουν δοθεί ήδη ποσά για τέσσερα προγράμματα συνολικού ύψους 500 εκατ. Ευρώ

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι – το έχουμε αποδείξει», ανέφερε στο Alpha Radio ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σχολιάζοντας τοποθετήσεις αγροτών που δεν επιθυμούν συνάντηση.
Παρά τις δυσκολίες, ο κ. Τσιάρας σημείωσε, ότι το ΥΠΑΑΤ έχει διατηρήσει σταθερά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποίηση. «Έχουμε πει πολλές φορές ότι η πόρτα του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή. Έχουμε συναντηθεί με πολλούς φορείς και συλλόγους και είμαστε εδώ για να δούμε με σοβαρότητα και ρεαλισμό ποια ζητήματα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και ποια είναι τα περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση» υπογράμμισε.
Σχετικά με τις πληρωμές δήλωσε ότι «ομαλοποιούνται», επισημαίνοντας πως «έχουν δοθεί ήδη ποσά για τέσσερα προγράμματα που συνολικά αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ».
Για το Μέτρο 23 σημείωσε ότι η πληρωμή του έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Είπε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια ώστε η βασική ενίσχυση να εξοφληθεί πριν από τα Χριστούγεννα, όπως και οι εκκρεμότητες προηγούμενου έτους. Παράλληλα, «οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα πληρωθούν για πρώτη φορά εντός του ίδιου έτους και όχι του επόμενου», με συνολικό ποσό 120 εκατ. ευρώ.
«Είναι ποσά που θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι «να μπούμε σε μια περίοδο ομαλοποίησης όλων των προβλημάτων του προηγούμενου διαστήματος».
Για την παρακράτηση από τον ΕΛΓΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι «όλοι οι παραγωγοί που είδαν παρακράτηση, έχουν υπογράψει προκειμένου να γίνει», ενώ όσοι δεν υπέγραψαν «καλούνται να πληρώσουν την ασφαλιστική τους εισφορά μέχρι τις 30/03/2026».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ΓΑΙΑ, σημείωσε ότι λόγω της ανησυχίας που εκφράστηκε από τον αγροτικό κόσμο «ο πρωθυπουργός ζήτησε να εξετάσουμε την παράταση της δεσμευμένης τιμής», μια διαδικασία που «θα εξεταστεί συνολικά από την κυβέρνηση».
Τέλος, για τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έκανε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν: Νομοθέτησε την επιστροφή χωρίς πλαφόν στο ποσό. Η κυβέρνηση επιστρέφει τα χρήματα στους αγρότες και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στην επιστροφή συν 50%», αυξάνοντας το αρχικό πλαφόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΔΙΕΘΝΗ | 06.05.2026 | 14:33
Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου – Εξελίξεις και για τα Στενά του Ορμούζ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 14:04
Η περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβε 12 υπερσύγχρονα οχήματα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:44
Πρωτιά της Λάρισας...είναι η πόλη που συμφέρει να ανοίξει κανείς επιχείρηση στην Ελλάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:34
Έργα αποχέτευσης και ασφαλτόστρωσης σε εξέλιξη στα Φάρσαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:01
Χ. Μαμουλιώτης πρόεδρος ΕΑΚ Λάρισας: Nα μην ανησυχούν οι γονείς, το κολυμβητήριο είναι ασφαλές (video) - ΒΟΛΟΣ | 06.05.2026 | 12:46
Νέα «καραβιά» 32 μεταναστών αποβιβάστηκε σε παραλία στο Νεοχώρι Πηλίου - ΒΟΛΟΣ | 06.05.2026 | 12:36
Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Nα καταργηθεί άμεσα το νέο μηνιαίο τέλους που εμφανίστηκε για τη διασύνδεση των POS - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 12:17
Το εργοστάσιο Ζαχάρεως στη Λάρισα που έτρεφε τη μισή πόλη και καταστράφηκε χωρίς λόγο
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:05
«Κίνησε το Κουμ παζάρ» στον Τύρναβο από σήμερα...(ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 10:22
Σε απόγνωση οι αγρότες στην περιοχή Τυρνάβου από το φουζίκοκο που ρίχνει τους καρπούς στις ροδακινιές (video) - ΔΙΕΘΝΗ | 05.05.2026 | 09:47
Κηδεία με... πάρτι και χορεύτριες - Η τελευταία επιθυμία ενός 58χρονου - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:41
Παίρνουν δείγμα για την ασθένεια στα δέντρα που αφανίζει σοδειές στον Τύρναβο για να τα στείλουν στο Μπενάκειο (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.05.2026 | 11:56
Διστάζουν να υπογράψουν συμβόλαια στο βαμβάκι οι παραγωγοί στον κάμπο περιμένοντας μεγαλύτερη άνοδο - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 08:32
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed