ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παράταση λειτουργίας τριών μηνών για εννέα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλία
Σε Βελεστίνο, Ζαγορά, Αργαλαστή, Τύρναβο, Αγιά, Συκούριο, Πύλη, Σοφάδες και Βραγκιανά

Τρίμηνη παράταση λειτουργίας εξασφάλισαν τα εννέα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλία, μετά τις έντονες αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, φορέων και πολιτικών εκπροσώπων. Τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά βρίσκονται σε Βελεστίνο, Ζαγορά, Αργαλαστή, Τύρναβο, Αγιά, Συκούριο, Πύλη, Σοφάδες και Βραγκιανά, κερδίζοντας προσωρινά χρόνο μέχρι να επανεξεταστεί το μέλλον τους.
Στη σχετική ανακοίνωση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουν λόγο για «τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους», υπογραμμίζοντας πως οι τρέχουσες συνθήκες «απειλούν τη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ». Όπως αναφέρεται, το νέο επιχειρησιακό μοντέλο στοχεύει στη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του οργανισμού και στην παροχή «της καλύτερης δυνατής υπηρεσίας στην πόρτα του κάθε πολίτη, ακόμη και της πιο απομακρυσμένης περιοχής της χώρας».
Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση των ΕΛΤΑ γνωστοποιεί ότι έχει ήδη προχωρήσει σε συνολική αξιολόγηση του δικτύου καταστημάτων ανά την επικράτεια, με βασικό κριτήριο τον όγκο των υπηρεσιών που παρέχουν. Σε πρώτη φάση, η αναστολή λειτουργίας θα αφορά μόνο καταστήματα σε αστικά κέντρα και πρωτεύουσες νομών, όπου λειτουργούν παράλληλα και άλλα υποκαταστήματα, ώστε να μην επηρεαστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.
Για τις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας, όπως επισημαίνεται, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν εντός του επόμενου τριμήνου, προκειμένου να υπάρξει χρόνος διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες και να εξηγηθεί η αναγκαιότητα των παρεμβάσεων. Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας πρακτορείων, εφόσον υπάρξει τοπικό ενδιαφέρον και μπορούν να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις συνεργασίας.
Η προσωρινή αναστολή λήψης οριστικών αποφάσεων δίνει «ανάσα» στις τοπικές κοινωνίες της Θεσσαλίας, που έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για την απώλεια βασικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ αποτελούν κρίσιμο σημείο εξυπηρέτησης για τους κατοίκους.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.11.2025 | 23:12
Καρδίτσα – Οστάνδη 82-78: Πήραν τη νίκη και εξασφάλισαν τα play-in οι Θεσσαλοί - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 11.11.2025 | 23:00
«Όργιο» φοροδιαφυγής: Μπαρ, εστιατόρια και κομμωτήρια δηλώνουν ψίχουλα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.11.2025 | 21:58
O Δήμος Moυζακίου καθυστερεί επί τριετία οικοδομικό έργο – Κινδυνεύουν ζωές - ΕΛΛΑΔΑ | 11.11.2025 | 21:54
Τραγωδία στην Πάτρα: 3χρονο αγόρι έπεσε από μάντρα και σκοτώθηκε - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 21:47
Συγκινητική βραδιά : Αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Λάρισας ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.11.2025 | 18:36
Μπλόκο αγροτών στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την άφιξη Μητσοτάκη – Ένταση με τα ΜΑΤ - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 17:50
Νέα τραγωδία συγκλονίζει τη Λάρισα: Νεκρός 26χρονος φοιτητής μετά από πτώση από πεζογέφυρα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.11.2025 | 17:43
Καρδίτσα: Κρίσιμη κατάσταση στη Λίμνη Σμοκόβου – Περιορισμένη η δυνατότητα άρδευσης
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 18:02
Θρήνος για τον θάνατο 18χρονης Λαρισαίας Φοιτήτριας – Την βρήκαν νεκρή στο διαμέρισμα της - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 17:50
Νέα τραγωδία συγκλονίζει τη Λάρισα: Νεκρός 26χρονος φοιτητής μετά από πτώση από πεζογέφυρα - ΒΟΛΟΣ | 11.11.2025 | 08:02
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 58χρονος απόστρατος αξιωματικός - ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 09:04
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 15:38
Βανδαλισμός σε κατάστημα στη Λάρισα - Η ιδιοκτήτρια κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 10.11.2025 | 19:45
Θλίψη στη Ροδόπη: Πέθανε 14χρονη μαθήτρια στο Γυμνάσιο Σαπών – Το «αντίο» των καθηγητών - ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 18:08
Τροχαίο με διπλό τραυματισμό στην Λάρισα – Μεταφέρθηκαν με τραύματα δύο άτομα - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 15:35
Θλίψη στη Λάρισα για την Ανθία Τσαγγαρά που πέθανε μόλις στα 18 της χρόνια










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed