ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κωνσταντοπούλου: Φυσικά και προετοιμάζομαι για πρωθυπουργός - Τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα
Ετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερες ευθύνες χωρίς να μεγαλοπιανόμαστε

Ετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερες ευθύνες χωρίς να μεγαλοπιανόμαστε, το πρόγραμμα το ετοιμάζουμε, είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας
«Ετοιμαζόμαστε και για μεγαλύτερες ευθύνες χωρίς να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα και χωρίς να μεγαλοπιανόμαστε» δήλωσε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κληθείσα να σχολιάσει τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματός της
«Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που ο κόσμος δηλώνει τέτοια στήριξη, φυσικά και προετοιμάζομαι και δεν θα σταματήσω να το κάνω. Αυτό σημαίνει ότι από το πρωί μέχρι το βράδυ κάνω όλα αυτά που απαιτούνται για να είμαι κατά το δυνατόν πανέτοιμη. Αλλά και όταν συμβεί αυτό θα συνεχίσω να εργάζομαι» συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.
«Είπαμε δεν θα κυβερνήσουμε τώρα, το 2025, αλλά θα δείξουμε τι θα πει πραγματική αντιπολίτευση για την υπεράσπιση της κοινωνίας και αυτό ο κόσμος το εκτιμά. Βλέπει Βουλή, βλέπει τη συνθήκη εγκατάλειψης της Βουλής που είχαν αφήσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση» συμπλήρωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «πρόγραμμα ετοιμάζουμε, δεν κοροϊδέψαμε τον κόσμο. Ούτε είπαμε στον κόσμο πάμε να κυβερνήσουμε με το πού μπήκαμε στη Βουλή».
Στην ερώτηση, δε, για την ιδεολογική τοποθέτηση της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε «τους θέλουμε όλους. Αγκαλιάζουμε την κοινωνία. Εγώ δεν έχω κρύψει ότι είμαι αριστερός άνθρωπος, ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι η αριστερά δεν είναι ούτε φανέλα, ούτε λοφίο. Θέλουμε τους ανθρώπους που είναι καθαροί και συμμερίζονται την αγάπη για την κοινωνία, δεν θέλουμε καθόλου τον ρατσισμό και τις νοοτροπίες που δημιουργούν διαχωρισμούς».
«H Πλεύση κάνει αυτό που υποσχέθηκε. Είπαμε θα δώσουμε ζωή στη Βουλή και το κάναμε, είπαμε θα φέρουμε τους πολίτες στη Βουλή και το κάναμε» συμπλήρωσε.
Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «εγώ δεν κάνω προγνώσεις, δεν κάνω την Πυθία, ούτε κινούμαι βάσει των δημοσκοπήσεων αλλά βάσει της συνείδησής μου για το τι είναι σωστό».
Ερωτηθείσα αν υπάρχουν και άλλα στελέχη στην Πλεύση Ελευθερίας, απάντησε «υπάρχουν στελέχη αλλά δεν είναι κομματικά όπως τα ξέρετε εσείς. Εμείς δεν έχουμε στελέχη με θώκους και αξιώματα. Έχουμε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Έχουμε ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, ζητάμε ανθρώπους με προσόντα και καθαρούς να βοηθήσουν».
Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, είπε ότι «η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να προχωράει μια αόριστη διαδικασία δημοσίων σχέσεων που βαφτίζονται διάλογος ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην τοποθετείται σθεναρά στο θέμα της Κύπρου. Είμαστε απολύτως αντίθετοι στις διάφορες διαπραγματεύσεις και δίνουν πράσινο φως στον Ερντογάν να ντιλάρει για το μεταναστευτικό».
«Είμαστε υπέρ της συμφιλιώσης των λαών αλλά οι λαοί ειναι κάτι διαφορετικό από τα κράτη και τις κυβερνήσεις. Ο Ερντογάν κυβερνάει με απολυταρχικό τρόπο την Τουρκία, αυτά εμείς δεν μπορούμε να τα αγνοούμε. Ούτε η κυβέρνηση μπορεί να θεωρεί την Τουρκία ασφαλή χώρα» συμπλήρωσε.
Για τις τράπεζες είπε «αυτή τη στιγμή είναι κουφάρια που ξεπουλήθηκαν Ντιλάραν κάποιοι στις πλάτες των καταθετών, κεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των πολιτών και αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να τα πάρει πίσω. Εμείς λέμε κατάργηση των funds, λέμε αναζήτηση του δημοσίου χρήματος που οδηγήθηκε στις τράπεζες σε μια άλλη εποχή, λέμε αυστηρότατη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών».
Υποστήριξε, επίσης, πως «ουδέποτε υπήρξα υπέρμαχος της επιστροφής στη δραχμή ούτε και να είμαστε εκβιαζόμενοι από ένα νόμισμα όπως έγινε το 2015. Σίγουρα θεωρώ ότι θα έπρεπε στη σύγχρονη εποχή να έχουμε εναλλακτικά ένα ψηφιακό νόμισμα».
Χαρακτήρισε «τρομερό κίνδυνο» τον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι «είναι ένας τύπος με πρωτοπαλίκαρο που κάνει ναζιστικούς χαιρετισμούς. Δεν νομίζω ότι τάραξε το σύστημα ένας τύπος που προανήγγειλε διεθνές έγκλημα στη Γάζα με το βίντεο ΑΙ που έδωσε στη δημοσιότητα»
Για τον Νίκο Ανδρουλάκη αφού είπε ότι «είχαμε πολύ καλή συνεννόηση με τον κ. Ανδρουλάκη» πρόσθεσε ότι «είναι ένας πολιτικός αρχηγός που ήταν παρακολουθούμενος από την κυβέρνηση και έχω μπει μπροστά για να ερευνηθεί αυτό» ενώ στο ερώτημα για συνεργασία με άλλα κόμματα απάντησε «με πάρα πολλή μεγάλη ευθύνη θα πορευτούμε βήμα-βήμα. Δεν θα με δεις να κάνω πράγματα που δεν τα φανταζόσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπλύνουμε πρόσωπα που ευθύνονται για τα μνημόνια».
Παράλληλα επέμεινε στον ισχυρισμό κατά της κυβέρνησης ότι «σκοτώσατε τα παιδιά και είναι βαμμένα τα χέρια σας με το αίμα των παιδιών και το πιστεύω. Όπως πιστεύω ότι δεν τους καίγεται καρφάκι. Το ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως πρόβλημα ότι η κοινωνία έχει εξεγερθεί και ζητάει λογοδοσία, δεν σημαίνει πως όποιος είναι στο πλευρό της κοινωνίας το κάνει για κάποιο όφελος. Έχω δώσει πάρα πολλές μοναχικές μάχες».
- ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:34
Βαθιά θλίψη σκορπίζει στον Βόλο η απώλεια 53χρονης μητέρας ενός παιδιού - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:13
Εγκρίθηκε για έκτη χρονιά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σποράδες – Θεσσαλονίκη - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 17:10
Τελετή βράβευσης για τον Πανθεσσαλικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Νέοι και Διαδίκτυο» - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 16:56
Λουκέτο τη Δευτέρα στη μεγάλη πισίνα στο κολυμβητήριο με εντολή της εισαγγελίας Λάρισας- ανάστατοι οι γονείς - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 14:46
Γυναίκες – ληστές έκλεψαν φαρμακείο της Λάρισας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 14:39
Μόνο 500.000 ηλεκτρονικούς βώλους σε αιγοπρόβατα άνω των έξι μηνών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 14:22
Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο 2ήμερο Semester Meeting του έργου Vision4Food στο Πόζναν της Πολωνίας - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 14:12
Τα Μουσεία της Λάρισας ενώνουν τον κόσμο: Πλήθος εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 10:20
Κίνδυνος να χαθεί το σκληρό σιτάρι στη Θεσσαλία λόγω κλιματικής αλλαγής-αναπτύσσεται πλέον σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 12:37
Η πολιτική επανεμφάνιση του Χρ. Ζώη και η... σχέση του με το Βασίλη Κόκκαλη - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 11:52
Με τον χρυσό σταυρό του Αγίου Αχιλλίου τιμήθηκε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας Λάρισας Νικόλαος Ζέρβας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 11:43
Λάρισα: Αγωνία για 12χρονο κορίτσι που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του- σώθηκε με ΚΑΡΠΑ– Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 15.05.2026 | 10:55
Σοβαρό ατύχημα στον Βόλο: Μπέρδεψε τις ταχύτητες και παρέσυρε τη μητέρα της με το ΙΧ της - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 08:50
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 10:35
Λαμπρή μέρα για τη Λάρισα: Πλήθη πιστών στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 09:46
Ο πρώην παίκτης του Survivor Γιώργος Κατσαούνης μιλά για τον Σταύρο Φλώρο και το ατύχημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed