ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης σε συνέδριο ΝΔ: Θέλουμε 3η τετραετία για να μη ρισκάρουμε να γυρίσουμε 3 τετραετίες πίσω
Όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ – Τα πυρά στην αντιπολίτευση

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 16 ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «έχουμε απέναντί μας ένα πολύχρωμο μέτωπο που πάντα λέει “όχι σε όλα” και τελικά “ναι στο τίποτα”».
Ο πρωθυπουργός, αφού έκανε εκτενή απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, διερωτήθηκε εμφατικά: «αν το τριψήφιο τηλέφωνο χτυπήσει στις 3 το πρωί σε έναν κόσμο αστάθειας και αβεβαιότητας, ποιος θα το σηκώσει και τι θα πει;»
![[387042] 16ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)](https://img.bbmd.gr/img/900/max/90/2026/05/15/6971461.jpg?t=IK_6CjL3-B30LquXq9VbxQ)
Απηύθυνε δε κάλεσμα σε όσους απομακρύνθηκαν από το κόμμα τα τελευταία χρόνια, ζητώντας να «βαδίσουμε μαζί στην κοινή μας πορεία» και υπογράμμισε: «Στρέφομαι και στους πολίτες που συναντήσαμε από το 2015, στον αγώνα να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και, σήμερα, κρατούν αποστάσεις. Δεν έχω την απαίτηση να μη θυμώνουν. Ούτε να μας δώσουν λευκή επιταγή. Αλλά τους καλώ να σταθούν πάνω από πρόσωπα και επιμέρους συμπεριφορές.»
Ζητώντας δε ανανέωση της εντολής για τρίτη τετραετία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «ισχυρή κυβέρνηση δεν θα πει ανεξέλεγκτη εξουσία ». «Η εντολή που θα ζητήσει η ΝΔ αύριο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες δεν θα είναι μία εντολή επανάπαυσης ή επανάληψης λαθών. Αλλά εντολή αλλαγών και σκληρής δουλειάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Πάμε Μαζί για την Ελλάδα του 2030»
«Πάμε Μαζί για την Ελλάδα του 2030», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η συμμετοχή στο συνέδριο, είναι «η καλύτερη απάντηση σε όσους μας θέλουν πληγωμένους». «Είμαι δίπλα σας, στην πρώτη γραμμή», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά τους συνέδρους
Χάρης Γκίκας/Newsbomb«Θα απαντήσουμε γιατί διεκδικούμε μία τρίτη τετραετία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά «πρώτα να θυμηθούμε πού ήμασταν, πού είμαστε και πού πάμε, (…) τις επιτυχίες, αλλά και τα λάθη μας».
Κάνοντας μια αποτίμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως πλέον «η Ελλάδα της πτώχευσης είναι, τώρα, στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης στην Ευρώπη» και συνέχισε:
«Ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα, ο υπουργός των οικονομικών της ηγείται του Eurogroup, η ανεργία έπεσε από το 18% στο 8%, καταργήθηκαν 83 φόροι, ο κατώτατος μισθός θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 950 ευρώ το 2027, ο μέσος είναι ήδη στα 1500 ευρώ και στις αποδοχές όλων επέστρεψαν οι ετήσιες και μόνιμες αυξήσεις. Η μεσαία τάξη έχει πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Όλα αυτά καθώς μειώνεται το δημόσιο χρέος»
Οι μειώσεις φόρων θα παραμείνουν ακόμη και όταν υποχωρήσει ο πληθωρισμός
Η Ελλάδα έχει τον ταχύτερο ρυθμό απομείωσης του δημοσίου χρέους στην ιστορία της ευρωζώνης, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως όλα αυτά επετεύχθησαν χωρίς περαιτέρω περικοπές. Και υπογράμμισε ότι «απαλλάσσουμε ένα βάρος από τα παιδιά μας».
![[387042] 16ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)](https://img.bbmd.gr/img/900/max/90/2026/05/15/6971454.jpg?t=T4knboCNdWbadAtpot7lKA)
Στρέφοντας το βλέμμα του στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «λυπάμαι και θυμώνω βλέποντας την ακρίβεια να ροκανίζει το εισόδημα, παρόλο που ανεβαίνει».
Σημείωσε πως η ακρίβεια είναι «ένα παγκόσμιο φαινόμενο», το οποίο «πλαγιοκοπεί μία μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ
Χάρης Γκίκας/Newsbomb«Μόνη λύση», συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι «οι μειώσεις φόρων και οι μόνιμες αυξήσεις αποδοχών» και διαβεβαίωσε πως αυτές «θα παραμένουν σταθερές κι όταν ο πληθωρισμός σταδιακά υποχωρεί».
Κάνοντας μια αναδρομή των τελευταίων δέκα χρόνων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το 2016, «μαζί με την Ελλάδα άλλαξε και η ΝΔ», για να συμπληρώσει ότι το κόμμα «κέρδισε σε τρεις εθνικές εκλογές, δύο ευρωεκλογές και δύο αυτοδιοικητικές μάχες».
Κυρίως όμως, συνέχισε ο πρωθυπουργός, η ΝΔ «κέρδισε την εμπιστοσύνη και την αποδοχή των πολλών». «Η ΝΔ κατάφερε να εξελιχθεί σε ευρύ ρεύμα προόδου και αντίστασης στον λαϊκισμό», είπε και συνέχισε: «Μακριά από ταμπέλες και πάντα χωρίς αλαζονεία και έπαρση (…) Ακούμε και συζητούμε, νιώθουμε και αντιδρούμε, ενώνουμε και προσπαθούμε».
newsbomb.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 30.07.2026 | 22:12
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Πληροφορίες ότι κάηκε πάνω από το 80% του φοινικόδασους στην Πρέβελη - ΛΑΡΙΣΑ | 30.07.2026 | 19:15
Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το μοντέλο λειτουργίας του παζαριού της Λάρισας - ΕΛΛΑΔΑ | 30.07.2026 | 19:10
Εικόνες από drone στον Ασώματο Ρεθύμνου: Θυελλώδεις άνεμοι και μηδενική ορατότητα – Απεγκλωβίστηκαν 50 άτομα - ΕΛΛΑΔΑ | 30.07.2026 | 15:25
Νέο πύρινο μέτωπο στον Ασώματο Ρεθύμνου– Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 για 5 οικισμούς-112 για φωτιές σε Πάρο και Άνδρο - ΛΑΡΙΣΑ | 30.07.2026 | 15:16
Νίκος Γάτσας: «Η απόφαση της UNESCO ανοίγει μια νέα σελίδα για τον Όλυμπο και την Ελασσόνα» - ΛΑΡΙΣΑ | 30.07.2026 | 14:52
Ραγίζουν καρδιές τα δάκρυα 93χρονου μετακινούμενου κτηνοτρόφου: Ούτε στον πόλεμο έτσι, γιατί μας σκοτώνετε; (βίντεο) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.07.2026 | 14:47
Φωτιά τώρα στην Άνδρο: Επιχειρούν 12 πυροσβέστες και ελικόπτερο - ΛΑΡΙΣΑ | 30.07.2026 | 14:41
Πράσινη «ανάσα» για τη Λάρισα: Ξεκινά η αναβάθμιση του Αισθητικού Άλσους
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 11:09
Τοποθετήθηκε η νέα πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή Τεμπών- Γ. Μανωλης: Πιο ψηλή και πιο ασφαλής (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.07.2026 | 21:13
Σοκ στον Βόλο: Αδέσποτο κατασπάραξε 6χρονο σε παιδική χαρά – Εσπευσμένη διακομιδή στην Αθήνα για χειρουργείο - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 10:51
Συναγερμός για φωτιά στον Τύρναβο- Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα - ΒΟΛΟΣ | 29.07.2026 | 20:44
Θλίψη στον Βόλο: Πέθανε ο Απόστολος Αποστολάκης - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.07.2026 | 09:20
Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί που προσπαθησαν να περάσουν πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά της Καρδίτσας - ΒΟΛΟΣ | 29.07.2026 | 11:34
Ογκολογικό Βόλου: Σκληρή παρέμβαση του Δήμου – «Οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν από την έλλειψη γιατρών» - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 09:59
Συνεχίζονται οι αυτοψίες στα χαλαζόπληκτα -συνεργεία του ΕΛΓΑ σε Ευαγγελισμό Ελασσόνας και Μεσοράχη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 30.07.2026 | 14:52
Ραγίζουν καρδιές τα δάκρυα 93χρονου μετακινούμενου κτηνοτρόφου: Ούτε στον πόλεμο έτσι, γιατί μας σκοτώνετε; (βίντεο)












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed