ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Έρχονται χιόνια στη Θεσσαλία;
Η ανάρτηση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – μέσα στον μήνα – συμπεριλαμβανομένων και χιονοπτώσεων, προβλέπει η ανάλυση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση του προγνώστη σε σελίδα στο Facebook το υπόλοιπο του μήνα θα καλύψει κάποια θετικά κενά. Θα έρθουν βροχές αλλά και τα πρώτα αξιόλογα χιόνια. Μια πρώτη δόση χειμώνα θα πάρουν από την ερχόμενη Κυριακή, νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας.
Παράλληλα, μέσα στην ημέρα αργά,και κυρίως προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και σε παράκτια τμήματα,της δυτικής, νότιο δυτικής Πελοπονησσου και νησιωτικων του νοτιου Αιγαίου με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων η ακόμη και μπορας.
Ακολουθεί η ανάρτηση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα:
▪️Οπως είχα αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως από την ερχόμενη Δευτέρα, με διαδοχικά συστήματα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
▪️Φαίνεται λοιπόν ότι το υπόλοιπο του μήνα θα καλύψει κάποια υετικα κενά .
▪️Δεν θα έχουμε όμως μόνο βροχές στη χώρα μας ,αλλά και τα πρώτα αξιόλογα θα έλεγα χιόνια στα ορεινά μας ,αλλά και τα πρώτα σε αστικά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας,εάν φυσικά δεν αλλάξει κάτι δραματικά.
▪️Μια πρώτη δόση χειμώνα θα πάρουν από την ερχόμενη Κυριακή, νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας(κυρίως παράκτια,) , Θεσσαλίας (κυρίως,παράκτια ,και Μαγνησία,) , Σποράδες, Εύβοια, βόρειο ανατολικά τμήματα της Στερεάς, και η βόρεια,κυρίως Κρήτη όπου σταδιακά θα επικρατήσουν βαριές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων διασπαρτων τοπικών βροχοπτώσεων η ψεκαδων
▪️Μέσα στην ημέρα αργά,και κυρίως προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και σε παράκτια τμήματα,της δυτικής, νότιο δυτικής Πελοπονησσου και νησιωτικων του νοτιου Αιγαίου με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων η ακόμη και μπορας .
▪️Στην υπόλοιπη χώρα,τίποτα το ιδιαίτερο με αρκετή ηλιοφάνεια, και διάσπαρτα νέφη το απόγευμα.
▪️Την ερχόμενη Δευτερα 11.11 , και από τα δυτικά θα αρχίσουν να εισέρχονται νέφη σε μεγάλο τμήμα των ηπειρωτικων περιοχών, καθιστώντας τον καιρό σχετικά άστατο με μικρά ανοίγματα, και κάποιες διάσπαρτες τοπικού χαρακτήρα βροχές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, όπου μάλιστα δεν αποκλείονται και κάποιες μπορες .
▪️Την Τρίτη 12.11 οι βροχές σχετικά γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικά από νωρίς το πρωί, με ταυτόχρονη βελτίωση στα δυτικά,και ανοίγματα. ▪️Μαλιστα στα νοτιότερα θα σημειωθούν και κάποιες τοπικές μπορες η καταιγίδες. Τα φαινόμενα καθώς θα περνάνε από το Αιγαίο θα εξασθενούν με σπασίματα ενδιάμεσα .
▪️χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα υψομετρα της Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς (άνω των 1500-1600μ ) , και σε χαμηλότερα της δυτικής,Μακεδονίας για,λίγη ώρα,μόνο.
▪️Την Τετάρτη 13.11 ,σταδιακά,νέο σύστημα θα εισέλθει από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές, μπορες η καταιγίδες, και καθολικη σχεδόν επέκταση, εκτός νοτίων νησιωτικων και την Κρήτη. Μάλιστα θα σημειωθούν εκ νέου χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας, τοπικά πυκνές σε ορεινά της Ηπείρου και Θεσσαλίας, ενώ ενδέχεται να χιονίσει η να σημειωθεί χιονόνερο η χιόνι και σε αστικά,της δυτικής Μακεδονίας.
▪️Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
▪️Δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράματα για,το τι θα γίνει από την Πέμπτη 14.11 και μετά, αλλά όπως όλα δείχνουν το μοτίβο δεν θα αλλάξει καθώς θα συνεχίσουν να,μας απασχολούν συστήματα από τα δυτικά .
▪️Για ότι νεότερο θα,υπάρξει σχετική ενημέρωση, όπως,και πιθανές αλλαγές.

- ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 10:46
Δίκη για Τέμπη: Ολοκληρώνονται σήμερα οι τοποθετήσεις για τις παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 16.06.2026 | 09:43
Δ. Δεληγιάννης για κέντρα Πρόληψης: «Ευτυχώς που μας καθησύχασε ο κ. Κέλλας…» - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 09:16
Σύλλογοι Γονέων περιοχής Ιπποκράτη: «Όχι» στην αποδέσμευση του χώρου που προορίζεται για πλατεία - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 09:13
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 09:09
Αυτοδυναμία για τη Ν.Ι.ΚΙ. στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας - ΒΟΛΟΣ | 16.06.2026 | 09:04
Βόλος: Από φορτίο βωξίτη η ρύπανση στη θάλασσα από φορτηγό πλοίο – Συνελήφθη ο πλοίαρχος (video) - ΒΟΛΟΣ | 16.06.2026 | 09:00
Σοκ στον Βόλο: Έφυγε από την ζωή ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Γιαμάκος - ΕΛΛΑΔΑ | 16.06.2026 | 08:54
Ναύπλιο: Νοσηλεύτρια κατέρρευσε και πέθανε μετά από ένταση που προκάλεσαν Ρομά συνοδοί τραυματιών
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.06.2026 | 09:16
Τιμήθηκε η 83η επέτειος της Μάχης της Πόρτας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.06.2026 | 09:03
Με καλά κιλά, αλλά και με χαμηλές πρωτεΐνες συζητήσεις για 21 λεπτά στο σκληρό, συμβόλαια στα 24 - ΛΑΡΙΣΑ | 16.06.2026 | 00:47
Σοβαρά επεισόδια έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών της ΑΕΛ μετά από συλλαλητήριο οπαδών στη Λάρισα, συλλήψεις και προσαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 15.06.2026 | 15:10
Πλήθος πιστών στον Άγιο Αχίλλιο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιερωνύμου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 15.06.2026 | 08:58
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΔΙΕΘΝΗ | 15.06.2026 | 21:54
Τραμπ: Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν πλήρως την Παρασκευή – «Σε καμία περίπτωση» πληρωμή τελών στο Ιράν - ΕΛΛΑΔΑ | 15.06.2026 | 21:45
Σοκ στη Δράμα: Με τρεις μαχαιριές δολοφόνησε τη σύζυγό του ο αστυνομικός και αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 15.06.2026 | 09:50
Μεσσαροπούλου για Μυλωνάκη: Γυρίσαμε στο σπίτι μας, είναι όλα πολύ καλά - Θαύμα που επανήλθε σε 2 μήνες




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed