ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Τριαντόπουλος από Ζαγορά: Γρήγορα οι αποζημιώσεις σε αγρότες για τις ζημιές από την Αθηνά (ΦΩΤΟ+video)
Συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αντρέα Λυκουρέντζο

Η πολιτεία θα επιχειρήσει να δώσει γρήγορα αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς του δήμου Ζαγοράς, από τη τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία Αθηνά δήλωσε από τη Ζαγορά ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος που επισκέπτεται από το πρωί το Ανατολικό Πήλιο συνοδευόμεναος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αντρέα Λυκουρέντζο.


Σε εξελιξη είναι αυτή την ώρα σύσεψη υπηρεσιακών παραγόντων στη Ζαγορά, παρουσία και του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, της αντιπερειφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη και του δημάρχου Ζαγοράς- Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη, ενώ προς το παρόν βρέχει σχετικά ήπια στην περιοχή χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα ιδιαίτερα.

Οι αγρότες θύμισαν στον κ. Τριαντόπουλο πως ακόμη είναι απλήρωτοι για τις ζημιές του 2018 και εκείνος δεσμεύτηκε ότι θα διευθετηθεί και αυτό, ενώ γίνεται προσπάθεια καταγραφής των νέων ζημιών πέρα από τα καστανοπερίβολα καθώς υπέστησαν καταστροφές και σπίτια και αυτοκίνητα, για τα οποία θα υπάρξει άμεση αποζημίωση.

Η περιοδεία Τριαντόπουλου, Λυκουρέντζου ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τη Μακρυράχη και στη συνέχεια επισκάφθηκαν Ανήλιο, Πουρί και κατέληξαν στη Ζγορά.
Αξίζει να τονιστεί ότι το απόγευμα στις 4.30 είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο κτίριο της νεάς περιφέρειας στη Λάρισα για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που προέκυψαν από την τελευταία κοκαιρία, στην οποία θα παρίσταται ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Αντρέας Λυκουρέντζος, καθώς και πρόεδρου συνεταιρισμών καστανοπαραγωγών από Μελιβοία, Αμπελάκια και Καρίτσα, ενώ θα εξετασθείκ αι η πορεία της νέας κακοκαιρίας Μπάλλος.


Επίσκεψη - αυτοψία στο Ανατ. Πήλιο
Το Ανατολικό Πήλιο επλήγη ιδιαίτερα, κατά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, με ζημιές κυρίως στην αγροτική οδοποιία, αλλά και στην παραγωγή κάστανων και μήλων.
Οι κάτοικοι – αγρότες της περιοχής εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, καθώς από σήμερα το βράδυ, στην περιοχή αναμένονται εκ νέου, έντονα καιρικά φαινόμενα.
Δείτε εικόνες από την αυτοψία Τριαντόπουλου, Λυκουρέντζου στα καστανοπερίβολα της Ζαγοράς:


- ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 12:54
Δήμος Λαρισαίων και ΑΝΑΚΕΜ απομάκρυναν στερεά απόβλητα από τη Γιάννουλη (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.06.2026 | 12:44
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: έρχονται συλλήψεις και στη Θεσσαλία- Η… υπόγεια διαδρομή Κοζάνης–Αγρινίου - ΒΟΛΟΣ | 03.06.2026 | 12:09
Για “γραφειοκρατικό παραλογισμό” κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος – Χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κάλυψη η Μαγνησία - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 11:38
ΑΕΛ : Το «πλάνο» Κασίδη και όλο το παρασκήνιο των εξελίξεων γύρω από το ιδιοκτησιακό - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 11:33
Τραγωδία στo δρόμο από Φάρσαλα για Βόλο – Νεκρός οδηγός μετά από εκτροπή αυτοκινήτου - ΕΛΛΑΔΑ | 03.06.2026 | 11:30
Πανελλαδικές 2026: Τα σημερινά θέματα σε Αρχαία, Βιολογία και Μαθηματικά – Οι πρώτες εκτιμήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 11:25
Κόκκαλης καλεί Σχοινά: «Πού είναι τα 160 εκατ. ευρώ που υποσχεθήκατε σε αγρότες και κτηνοτρόφους;» - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 10:30
Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το νέο βιβλίο του Αντώνη Ρουπακιώτη για τη δικαστική εξουσία (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 17:33
Πλήθος Λαρισαίων στο τελευταίο αντίο της Κατερίνας Ζιαζιά- Σουφλιά στο παρεκκλήσι του γηροκομείου (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 02.06.2026 | 08:55
Βόλος: Δύο τραυματίες σε τροχαίο έξω από το τούνελ της Γορίτσας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.06.2026 | 12:52
Τακούδης: «Δεν φαίνεται να έρχεται κάποιος καύσωνας μέσα στον Ιούνιο» - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 13:35
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 12:23
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 19:11
Έβγαλαν τρακτέρ μέσα στο καλοκαίρι στον κόμβο Πλατυκάμπου οι αγρότες για τις πληρωμές ΑΑΔΕ και το κόστος παραγωγής (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.06.2026 | 09:13
Πως Ινδία και Πορτογαλία προχώρησαν έργα μεγαλύτερα από τον Αχελώο-αύριο στο ΣτΕ εκδικάζεται η προσφυγή Αιτωλοακαρνάνων - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 11:38
ΑΕΛ : Το «πλάνο» Κασίδη και όλο το παρασκήνιο των εξελίξεων γύρω από το ιδιοκτησιακό




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed