ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ινδία: ιστορική απόφαση δικαστηρίου για κατηγορούμενο για απόπειρα βιασμού!
Διαβάστε με ποιο τρόπο θα κάνει ευκολότερη τη ζωή για περίπου 2.000 γυναίκες του χωριού του

Ένας Ινδός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση υπό τον όρο ότι θα πλύνει και θα σιδερώσει, με δικά του έξοδο, τα ασπρόρουχα όλων των γυναικών του χωριού του για έξι μήνες.
Ο Λαλάν Κουμάρ, 20 ετών, πλύστης το επάγγελμα, θα πρέπει να αγοράσει τα απορρυπαντικά και όλα τα απαραίτητα υλικά για το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ασπρορούχων περίπου 2.000 γυναικών της Ματζόρ, του χωριού του που βρίσκεται στο κρατίδιο Μπίχαρ (βορειοανατολική Ινδία), σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που έγινε σήμερα γνωστή.
Ο Σαντός Κουμάρ Σινγκ, αξιωματικός της αστυνομίας του τομέα Μαντουμπάνι, στο κρατίδιο Μπίχαρ, δήλωσε στο AFP πως ο Κουμάρ είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο, κυρίως για απόπειρα βιασμού. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για τη δίκη του.
"Όλες οι γυναίκες του χωριού είναι ευτυχισμένες με την απόφαση του δικαστηρίου", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νασίμα Χατούν, εκ μέρους του συμβουλίου του χωριού.
"Είναι μια ιστορική απόφαση. Θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες και θα βοηθήσει να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους", πρόσθεσε η Νασίμα Χατούν, μία από τους αξιωματούχους του χωριού που θα επιτηρεί τον Λαλάν.
Οι κάτοικοι του χωριού εκτιμούν πως η απόφαση αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο καθιστώντας την εγκληματικότητα κατά των γυναικών ένα θέμα δημόσιας συζήτησης και συζήτησης στην κοινότητά τους.
"Είναι ένα σημαντικό στάδιο και ένα είδος διαφορετικής τιμωρίας που στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία", δήλωσε η Αντζούμ Περουίν, μια κάτοικος του Ματζόρ.
Στην Ινδία οι νόμοι έχουν γίνει πιο αυστηροί για τους βιαστές μετά τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της το 2012 στο Νέο Δελχί. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.
Περισσότεροι από 28.000 βιασμοί αναφέρθηκαν στη χώρα το 2020. Η αστυνομία επικρίνεται από καιρό ότι δεν κάνει αρκετά προκειμένου να προβλέψει τα βίαια εγκλήματα και να οδηγήσει τους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων στα δικαστήρια.
Πηγή ant1news.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 22:42
Στη Λάρισα χτυπά η καρδιά της νέας γενιάς – Πανελλήνια συνάντηση Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας - ΒΟΛΟΣ | 14.11.2025 | 22:38
Βόλος: Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο – Χτύπησε τη μητέρα της για ακαθάριστο υπόγειο - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 22:34
Πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα την ερχόμενη Τρίτη – Οι αγρότες αποφασίζουν για “έξοδο” στα μπλόκα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 22:32
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Πειθαρχική Μεραρχία “999”» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 20:37
Στη Λάρισα από σήμερα το απόγευμα το Deree μέχρι την Κυριακή (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 15:21
Μαμάκος για διαβούλευση ΣΒΑΚ: «Ευκαιρία να σχεδιάσουμε μαζί τη Λάρισα του αύριο» - ΒΟΛΟΣ | 14.11.2025 | 15:12
Διευκρινίσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρη Κοπάνα για τις πρόσφατες αναστολές υδροδότησης - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 15:09
Λάρισα: Δύο επικουρικοί αναισθησιολόγοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για χειρουργεία σε νεογνά – βρέφη
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 14.11.2025 | 14:36
Τρίκαλα: Οδηγός νταλίκας μπερδεύτηκε με το GPS και εγκλωβίστηκε σε χωματόδρομο – Δείτε φωτογραφίες - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 07:34
Λάρισα: Ντοκουμέντο από την τραγωδία σε φούρνο - Εδώ πιάστηκε το φουλάρι της 49χρονης - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 13:29
Δαμάσι Τυρνάβου: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στην 49χρονη που σκοτώθηκε στον φούρνο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 08:19
Σε πένθος το Δαμάσι: σήμερα το τελευταίο “αντίο” στην 49χρονη που πνίγηκε από το ίδιο της το φουλάρι μέσα στο φούρνο - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 08:11
Λάρισα: Σε απεργία πείνας κτηνοτρόφος έξω από το γραφείο του Χρήστου Κέλλα-– «Είμαστε άνεργοι, μας θανάτωσαν τα ζώα» - ΛΑΡΙΣΑ | 14.11.2025 | 10:04
Κηδεύεται σήμερα η Βασιλική Τζιούφα – «Έφυγε» σε ηλικία 58 ετών-θλίψη στον Αμπελώνα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.11.2025 | 12:44
Δυναμικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αγιά Λάρισας – Ζητούν ενισχύσεις – καταβολή αποζημιώσεων (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.11.2025 | 07:59
Βρυξέλλες- αποστολή: στην καρδιά του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Ευρώπης- το...«άγρυπνο μάτι» του Copernicus (ΦΩΤΟ)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed