ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Βροχή» τα πρόστιμα για παραβάσεις - Εκλεισαν μαγαζιά, έγιναν συλλήψεις και στη Θεσσαλία
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε και σε πέντε συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε και σε πέντε συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων
Ειδικότερα στη Θεσσαλία η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο καφενείου – μπαρ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και από 300€ πρόστιμο σε εννιά (9) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης. Επίσης επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ιδιοκτήτη καφετέριας για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 21.05.2021 συνολικά 75.041 ελέγχους και κατέγραψαν 319 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Μάλιστα δύο επιχειρήσεις τιμωρήθηκαν με αναστολή της λειτουργίας τους για 15 ημέρες. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε και σε πέντε συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (62.643).
Κυριότερες παραβάσεις:
Μη χρήση μάσκας/Μη τήρηση αποστάσεων
Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης/Επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης
Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Περιφέρεια Αττικής
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και αναπαραγωγή μουσικής και από 300€ πρόστιμο σε είκοσι τέσσερις (24) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη μεζεδοπωλείου για μη τήρηση της απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής
Η ΕΑΔ επέβαλε σε ΚΥΕ στον Δήμο Περιστερίου διοικητικό πρόστιμο για μη τήρηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας από εργαζόμενους κατά την παρασκευή μη τυποποιημένων τροφίμων.
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Η ΕΑΔ επέβαλε σε ΚΥΕ στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας κατά τις βραδινές- πρώτες πρωινές ένα (1) διοικητικό πρόστιμο 3.000€ για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, διότι στον κοινόχρηστο χώρο ευθύνης της επιχείρησης και ώρα 12.22 π.μ. βρίσκονταν 20 πελάτες όρθιοι με την ανοχή των υπευθύνων λειτουργίας.
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 8.000€ σε λέσχη φίλων αθλητικού σωματείου για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) υπήκοο Συρίας παράνομα εισερχόμενου στη χώρα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Η ΕΑΔ επέβαλε σε ΚΥΕ στον Δήμο Πατρέων (1) διοικητικό πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, διότι στην επιχείρηση εξυπηρετούνταν πελάτες στον εσωτερικό κλειστό χώρο του καταστήματος καθήμενοι σε τραπεζοκαθίσματα και στο μπαρ. Καταμετρήθηκαν με παρουσία της ΕΛΑΣ και παρουσία του υπευθύνου τριάντα πέντε (35) πελάτες.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος και από 300€ πρόστιμο σε έξι (6) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για παραβίαση κατ’ οίκον περιορισμού.
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και από 600€ πρόστιμο σε δώδεκα (12) πελάτες για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε καφέ - ουζερί για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.
Περιφέρεια Κρήτης
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο καφενείου – μπαρ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και από 300€ πρόστιμο σε εννιά (9) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ιδιοκτήτη καφετέριας για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.
Περιφέρεια Ηπείρου
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε μεζεδοπωλείο για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.05.2026 | 23:59
Νέο σόoυ Ζωής στη Βουλή: Ανακάλυψε επιχειρηματικές συναλλαγές του παππού του Φλωρίδη με τον πατέρα του Γιώργου Λαμπρούλη - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 19.05.2026 | 23:43
Λιπάσματα: Το νέο σχέδιο δράσης της Κομισιόν καθώς επισιτιστική κρίση απειλεί την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 23:19
Άναψε η συζήτηση στο δημοτ. συμβούλιο για τις κατεδαφίσεις στο σεισμόπληκτο Κουτσόχερο (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 18:08
Ελευθεροχωρινός: Πρέπει να γίνει φέτος το φθινόπωρο καύση των σιτοκαλαμιών για να καταπολεμηθεί η αγριοβρώμη (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 19.05.2026 | 16:33
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Βέροιας: Άνδρας πήδηξε από τον 4ο όροφο της Καρδιολογικής - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.05.2026 | 16:21
Άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελία εξύβρισης - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:13
Λάρισα: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή κοκαΐνης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:09
Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης κλοπής μοτοσικλέτας και καταστήματος στη Λάρισα
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 07:55
Τροχαίο με ανατροπή φορτηγού στην Αμπελιά Φαρσάλων - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 19.05.2026 | 09:50
Κρίσιμες ώρες για τη Γωγώ Μαστροκώστα – Νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 10:04
Θύματα κλιματικής αλλαγής και φέτος οι αγρότες στον κάμπο-ξερή βέργα σε δέντρα και αγριοβρώμη αποδεκατίζουν τις σοδειές - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 13:57
Έντονα προβληματισμένοι οι αγρότες Λάρισας μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ-έτοιμοι για κινητοποιήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 13:39
Αποτροπιασμός για τους νέους βανδαλισμούς στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας -επιτακτική ανάγκη να μπουν κάμερες (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 18:08
Ελευθεροχωρινός: Πρέπει να γίνει φέτος το φθινόπωρο καύση των σιτοκαλαμιών για να καταπολεμηθεί η αγριοβρώμη (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 09:54
Υγειονομικά κατάλληλες οι πισίνες του Κολυμβητηρίου Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:13
Λάρισα: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή κοκαΐνης (ΦΩΤΟ)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed