ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κακοκαιρία Ιανός: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Νέα έκτακτα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας Ιανός αναμένεται να «χτυπήσουν» τη χώρα

Νέα έκτακτα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας Ιανός αναμένεται να «χτυπήσουν» τη χώρα
Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων - λόγω της κακοκαιρίας Ιανός - εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το νέο επικαιροποιημένο καιρικό δελτίο θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.
Σύμφωνα με τη σημερινή (Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου) επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ιόνιο, κεντρική και νότια Ελλάδα, καθώς και Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, για το διάστημα Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020.
Πιο αναλυτικά, προβλέπεται:
Την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους και θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου - από την Λευκάδα και νοτιότερα - την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα - κυρίως την κεντρική - και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου, τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.
Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.01.2026 | 21:17 | video
Πλακιάς: Δεν βοηθά στη δικαίωση μας η ίδρυση κόμματος από την Καρυστιανού πριν ξεκινήσει η δίκη (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 20:02
Τακούδης: Προσοχή και στις πλημμύρες στα ορεινά Τρικάλων- χιόνια και στα πεδινά την Κυριακή προς Δευτέρα (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.01.2026 | 19:45
«Ο πατέρας μας βίαζε και τις δύο αδελφές μου, η μητέρα μου τα ήξερε όλα»: Συγκλονίζει ο αδελφός των κοριτσιών στη Μεσαρά - ΒΟΛΟΣ | 09.01.2026 | 19:33
Βόλος: Στο εδώλιο 42χρονος για ενδοοικογενειακή βία - «Γλίστρησα σε καλντερίμι», ισχυρίστηκε το θύμα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.01.2026 | 19:22
Συμφωνία Mercosur: Προστασία ελληνικών προϊόντων, ευκαιρίες για νέες εξαγωγές, δικλείδες υπέρ των παραγωγών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 17:31
Δήμος Λαρισαίων: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Παλαιστίνης - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 17:23
Τέμπη: Επιδόθηκαν οι αγωγές στη Γερμανία σε Bayer και Siemens - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 17:13
Δήμος Λαρισαίων: Ξεκινούν οι εργασίες για την ανακατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού Ηπείρου
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 09:39
Φάνης Τακούδης: Έρχονται χιόνια από Σάββατο και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 17:09
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Ιωάννης Μαρούδας σε ηλικία 54 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 10:00
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 20:02
Τακούδης: Προσοχή και στις πλημμύρες στα ορεινά Τρικάλων- χιόνια και στα πεδινά την Κυριακή προς Δευτέρα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 14:13
Ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τα Τέμπη οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας-ξενύχτησαν ανάβοντας φωτιές για το κρύο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 11:20
Καμπανάκι από Κουρέτα για σημαντικές υπερβάσεις ατμόσφαιρικής ρύπανσης στις 4 θεσσαλικές πόλεις - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.01.2026 | 14:22
Mercosur: Εγκρίθηκε η εμπορική συμφωνία της ΕΕ για τα αγροτικά προϊόντα παρά τις αντιρρήσεις της Γαλλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 16:27
Aποχωρούν από τα Τέμπη τα τρακτερ και επιστρέφουν στο μπλόκο της Νίκαιας- αύριο μεσημέρι η πανελλαδική των μπλόκων

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed