ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Τραμπ: «Στις ΗΠΑ θα έχουμε το εμβόλιο νωρίτερα από τις εκλογές του Νοεμβρίου»
ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Νέες δηλώσεις για την εξέλιξη των ερευνών γύρω από το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό οι ΗΠΑ να έχουν ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μια πολύ πιο αισιόδοξη πρόβλεψη από το χρονοδιάγραμμα που δίνουν οι ειδικοί υγείας του Λευκού Οίκου.
Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του Τζεράλντο Ριβέρα, πότε ενδέχεται να είναι έτοιμο ένα εμβόλιο, ο Τραμπ απάντησε: «Νωρίτερα από το τέλος του χρόνου, θα μπορούσε να είναι πολύ νωρίτερα». «Νωρίτερα από την 3η Νοεμβρίου;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Νομίζω σε ορισμένες περιπτώσεις, ναι, είναι πιθανό πριν, αλλά περίπου εκείνο το διάστημα», απάντησε ο Τραμπ.
Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό
Οι δηλώσεις έρχονται λίγα εικοσιτετράωρα αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να παράξει μαζικά το δικό της εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό από τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, ο ΠΟΥ αμφισβήτησε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρωσικού σκευάσματος, αφού σύμφωνα με τον οργανισμό, δεν φαίνεται να έχει περάσει τις τρεις προβλεπόμενες φάσεις.
Τα έξι εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό που πέρασαν στην 3η φάση
Σύμφωνα με δημοσίευση του ΠΟΥ, έξι είναι τα εμβόλια που έχουν περάσει στην τρίτη φάση των δοκιμών, δηλαδή σε δοκιμή σε ανθρώπους. Αυτά είναι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η προσπάθεια της Moderna από το Κέιμπριτζ των ΗΠΑ και η σύμπραξή της BioNTech, Fosun Pharma και Pfizer, επίσης από τις ΗΠΑ.
Τα υπόλοιπα τρία εμβόλια που πέρασαν την τρίτη φάση προέρχονται από την Κίνα, εκείνο της κινεζικής εταιρίας Sinovac, εκείνο του Ινστιτούτου της πόλης Γουχάν, από όπου ξεκίνησε και η πανδημία και τέλος, το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό του Ινστιτούτου του Πεκίνου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργό Εμπορίου της Ρωσίας, Ντενίς Μαντούροφ, τη Δευτέρα, τρεις εταιρείες βιοϊατρικής θα μπορούν να παράγουν από τον Σεπτέμβριο σε βιομηχανική κλίμακα ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα αναπτύξει το ερευνητικό εργαστήριο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Nikolaï Gamaleïa.
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 20:55
Δ. Δεληγιάννης επικεφαλής Συμπαράταξης Λαρισαίων: Η αλληλεγγύη δεν είναι συγκυρία — είναι ευθύνη - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 20:36
Όνειρο απατηλό η ενοικίαση οικονομικά προσιτής κατοικίας - Αύξηση ενοικίων 39,4% από 2019 έως 2025- +40% η Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 20:22
Εκλογές στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας ενόψει κινητοποιήσεων (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 04.11.2025 | 20:11
Παραδόθηκαν τα τρία καταζητούμενα αδέλφια για το μακελειό στα Βορίζια - ΒΟΛΟΣ | 04.11.2025 | 20:07
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Δωρεάν παραχώρηση κτηρίου για τη διατήρηση του καταστήματος ΕΛΤΑ στην Αργαλαστή - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 20:04
Δ. Λαρισαίων: Ριζική ανακατασκευή χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας σε Φαλάνη και Γιάννουλη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.11.2025 | 20:01
Φάνης Τακούδης: Πάνω από 120 χιλιοστά βροχής σε Σποράδες, νότιο Πήλιο από τα μεσάνυχτα (video) - ΒΟΛΟΣ | 04.11.2025 | 19:41
Χρ. Τριαντόπουλος: Πρόταση για ακτοπλοϊκή σύνδεση Β. Εύβοιας – Β. Σποράδων – Ν. Πηλίου
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.11.2025 | 20:42
Θρήνος στα Τρίκαλα για το χαμό 38χρονου αστυνομικού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 09:45
Ανοδική κίνηση για 45 λεπτά στο βαμβάκι μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.11.2025 | 10:02
Τρίκαλα: Έκλεβε επί τρία χρόνια το ταμείο fast food - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 13:40
Πράσινο φως από ΕΛΓΑ για ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων στους παραγωγούς σιτηρών το 2024 ύψους 77 εκ. ευρώ - ΒΟΛΟΣ | 03.11.2025 | 09:48
Βόλος: Βασανιστικά τα ερωτήματα 40 μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του Ιάσονα Ποπώλη – Νέα στοιχεία στο φως - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.11.2025 | 11:46
Τακούδης: Προσοχή καταιγίδες Τρίτη βράδυ σε Πήλιο, παράλια Λάρισας, Σποράδες -Ψυχρή λίμνη «κυκλώνει» την Ελλάδα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 23:05
Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων με τέσσερις τραυματίες (οι δύο σοβαρά) έξω από τη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 15:46
Βγήκε καραμπίνα σε γραφείο στη Λάρισα !– Δύο συλλήψεις μετά από απειλές






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed