ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κορονοϊός: Μήνυμα αφύπνισης από Μητσοτάκη και σκληρότερα μέτρα στο τραπέζι
ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Νέο μήνυμα προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό και την ανάγκη τήρησης των μέτρων ώστε να αποφευχθεί ένα νέο κύμα της επιδημίας στην χώρα αναμένεται να απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιούσε σήμερα διάγγελμα, ωστόσο αποφασίστηκε να απευθυνθεί με μήνυμά του σήμερα, καθώς χθες έγινε η κοινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει το μήνυμα πριν ή μετά την τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
Νέα πιο σκληρά μέτρα ενόψει δεκαπενταύγουστου;
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και εν όψει του συνωστισμού, που αναμένεται το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ο πρωθυπουργός πρόκειται βάσει του ρεπορτάζ να απευθυνθεί στους πολίτες – πιθανώς στο πλαίσιο της πρωινής τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον επικεφαλής της ομάδος επιδημιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά – με προφανή στόχο να τους αφυπνίσει. Και αυτό γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για το επικίνδυνο κοκτέιλ της κοσμοσυρροής και της απειθαρχίας προς τα μέτρα, που εκδηλώνονται στις δεξιώσεις των γάμων, στα κέντρα διασκέδασης και τις επόμενες ημέρες στις Εκκλησίες.
Μάλιστα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα λήψης και νέων, επιπρόσθετων, περιοριστικών μέτρων ακριβώς για τα προαναφερθέντα φαινόμενα, αλλά και για τα «εισαγόμενα» κρούσματα από τις βόρειες πύλες εισόδου της χώρας και δη την Κακαβιά, την Κρυσταλλοπηγή, τον Προμαχώνα και τους Ευζώνους.
Χθες ο Νικος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της διέλευσης από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ώστε να γίνονται αποτελεσματικότερα οι έλεγχοι τις υπόλοιπες ώρες, η επιβολή 7ήμερης καραντίνας σε όλους όσοι εισέρχονται από την Κακαβιά από τις 16 Αυγούστου και μετά, η παράταση του ορίου των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου, την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων εντός των πλοίων και την δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε τοπικό επίπεδο.
Όπως μεταδίδουν στενοί του συνεργάτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει να «μιλήσει» στο συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών, ζητώντας τους κατ ουσίαν να ξαναπιάσουν το νήμα της περιόδου Απριλίου – Μαΐου και να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις εντολές των ειδικών, προεξάρχοντος του Σωτήρη Τσιόδρα, η επανεμφάνιση του οποίου χθες σε εθνικό δίκτυο αποτελεί από μόνη της την ηχηρότερη έως τώρα καμπάνα κινδύνου.
Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται πως πιθανώς η κατάσταση να είναι κρισιμότερη και από την περίοδο της καραντίνας, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει, πλέον, η πολυτέλεια της απόφασης για ένα δεύτερο, καθολικό lockdown, όπως σημείωσε εύγλωττα προχθές ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των κοινών του δηλώσεων με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πρωθυπουργός, ο οποίος όλα τα προηγούμενα 24ωρα εφιστά την προσοχή στους συναρμοδίους Υπουργούς και εν γένει φορείς, ώστε να έχουν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, αλλά και να διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους, αναμένεται στο μήνυμα του να ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση διαθέτει την βούληση και την αποφασιστικότητα να λάβει οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην κοινότητα.
Πηγή: iefimerida.gr

- ΕΛΛΑΔΑ | 06.02.2026 | 19:11
Σε διαθεσιμότητα ο σμήναρχος, του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, πώς τα ομολόγησε όλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 19:03
«Τρέχουν» τα έργα στη Θεσσαλία- Κουρέτας: Στόχος οι ασφαλείς μετακινήσεις και οι ανθεκτικές υποδομές - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.02.2026 | 18:48
Αρχίζει το... «φλερτ»; Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζει το ΠΑΣΟΚ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 17:46
Εθνική αντεπίθεση κατά της ευλογιάς: 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι στο πεδίο - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 17:39
Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 15:53
Δήμος Λαρισαίων: Τσικνοπέμπτη στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφήνο και γλέντι με εδέσματα-κρασί - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 15:48
Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 13:57
Νέος κύκλος συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Γαλλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:27
Συναγερμός στη Λάρισα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 6ου ορόφου- μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 05.02.2026 | 08:29
Σε καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης οι πληγέντες από τον «Ντάνιελ» στο Ν. Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 07:37
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 09:12
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 16:48
Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός άντρας που έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 13:15
Παρέδωσαν σύγχρονο εξοπλισμό στην Παιδιατρική του ΓΝΛ οι Daughters of Penelope «Αγλαονίκη» Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.02.2026 | 17:20
«Έσβησε» στα 27 του ο Αλέξανδρος Αλεξίου, θλίψη στα Τρίκαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:37
H παράταξη του δημάρχου θανάση Μαμάκου «Η Λάρισα που μας αξίζει!» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (ΦΩΤΟ+video)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed