ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Άννα Βαγενά εναντίον Ευαγγελίας Λιακούλη για το υπερταμείο ΤΑΙΠΕΔ
Η κόντρα των δύο βουλευτών της Λάρισας

«Απάντηση της Άννας Βαγενά στη δημόσια παρέμβαση της βουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛ. Ευαγγελίας Λιακούλη σχετικά με το Υπερταμείο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τις παρεμβάσεις των συναδέλφων βουλευτών και σέβομαι τη γνώμη όλων. Όμως, κάποιες εκφράσεις είναι πολύ βαριές για να μένουν αναπάντητες.
Αναφέρομαι στη δημόσια τοποθέτηση της συναδέλφου κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με τη δέσμευση δημόσιων ακινήτων στο Υπερταμείο επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στους απαράδεκτους, κατά τη γνώμη μου, χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, όπως «πολιτικά επαίσχυντα», «απόφαση υποτέλειας και ντροπής», «ανατριχιαστικό, πρωτοφανή ραγιαδισμό».
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί θα πρέπει μάλλον να επιστραφούν στη δική της παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία του με τη ΝΔ, γιατί ήταν ακριβώς αυτοί που μας έβαλαν «εν μία νυκτί» στα μνημόνια και που ανάγκασαν τη χώρα να σέρνεται επί δέκα χρόνια χωρίς καμία εθνική αξιοπρέπεια, ζητιανεύοντας στα ταμεία των ισχυρών.
Μιλάει η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. για ραγιαδισμό. Και δεν μας λέει ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Δεν μας λέει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015 παρέλαβε άδεια τα δημόσια ταμεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από τις κυβερνήσεις που υπέγραφαν απανωτά μνημόνια και έσφιγγαν τα χέρια με τους εκπροσώπους της Τρόικας περιχαρείς. Από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ – επαναλαμβάνω - και της ΝΔ, που ευθύνονται για το έγκλημα του PSI, που αποδεκάτισε τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και που έπληξε ανεπανόρθωτα ολόκληρη την ελληνική οικονομία.
Όλα αυτά ήταν που ανάγκασαν την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υφίσταται εκβιασμούς κάθε φορά που έπρεπε να περάσει μία αξιολόγηση και να κάνει επώδυνους συμβιβασμούς, τους οποίους, όμως, ποτέ δεν έκρυψε από τον ελληνικό λαό. Έτσι κράτησε τη χώρα και την κοινωνία όρθια και στο τέλος με επιτυχία την έβγαλε από τα μνημόνια.
Δεν ήταν, επομένως, ο Τσακαλώτος που εν μια νυκτί υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία. Ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εν μια νυκτί μας έβαλε στα μνημόνια με όλες τις συνέπειες που υφιστάμεθα μέχρι και σήμερα.
Όσο για τα «ιερά και τα όσια», εάν εννοεί τους αρχαιολογικούς χώρους, η κ. Λιακούλη ξέρει πολύ καλά πως αυτοί έχουν εξαιρεθεί από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο. Αρκετά, λοιπόν, με τη σπέκουλα.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με την αγαπητή συνάδελφο, πλην όμως, μερικά πράγματα δεν γίνεται να μένουν αναπάντητα.
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 10:06
Χρ. Τσιτσιρίγγος: Για να ανθίσουν οι συνεταιρισμοί μακριά από μικροκομματικές λογικές - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 09:52
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε από τη ζωή 51χρονος - ΒΟΛΟΣ | 21.05.2026 | 09:44
Εκτός Βόλου οι φυλακές – Το υπάρχον ακίνητο θα αξιοποιηθεί για την τοπική κοινωνία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 09:30
Μετά την αγριοβρώμη, ο λίβας; Στα κάγκελα οι σταροπαραγωγοί στον κάμπο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 09:20
Μαρία Καρυστιανού: Το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη τα αποκαλυπτήρια του κόμματός της - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 08:30
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 08:26
Kλιμάκιο της ΑΑΔΕ στη Λάρισα για το Τελωνείο- «Εκτός» Μαρτάλη φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, άμεσα οι παρεμβάσεις στη Βόλου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 08:15
Ο αντικυκλώνας «Zeno» φέρνει θερμή εισβολή -κίνδυνος για καταστροφικό για σιτηρά λίβα στη Θεσσαλία από Δευτέρα
- ΒΟΛΟΣ | 20.05.2026 | 10:04
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 20.05.2026 | 13:10
Θρίλερ εν κινήσει στη Ναύπακτο: Τεράστιο φίδι μπλόκαρε το τιμόνι αυτοκινήτου - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2026 | 18:10
Τραυματίας μετά από σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι στα Τάμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.05.2026 | 18:50
Αυτά είναι τα οικολογικά σχήματα που θα πληρωθούν το Μάιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.05.2026 | 09:50
Τακούδης- επικαιροποίηση: Βροχερός καιρός στη Θεσσαλία μέχρι Κυριακή χωρίς έντονα φαινόμενα (χαλάζι) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.05.2026 | 22:50
«Πρωταθλήτρια» στη νόσο Πάρκινσον η Θεσσαλία λόγω φυτοφαρμάκων! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.05.2026 | 12:49
Καιρός: Θερμικός θόλος φέρνει απότομη ανατροπή στην Ελλάδα - Πότε θα ανέβει ραγδαία η θερμοκρασία - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2026 | 20:32
Συναγερμός στον Όλυμπο: Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed