ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Αυστρία: Ανακαλύφθηκε ουσία που φέρεται να καταπολεμά τον κορωνοϊό
δοκιμάζεται ήδη σε ασθενείς στην Κίνα Πηγή: https:--www.skai.gr-news-ygeia-aystria-anakalyfthike-ousia-pou-feretai-na-katapo

Ουσία που ανακαλύφθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας "Apeiron", η οποία έχει την έδρα της στη Βιέννη, φέρεται να καταπολεμά τον κορωνοϊό και δοκιμάζεται ήδη σε ασθενείς στην Κίνα που έχουν προσβληθεί από βαριές λοιμώξεις όπως του SARS-CoV-2.
Όπως ανακοινώθηκε απόψε από την εταιρεία, στο πλαίσιο της έρευνας -- που διενεργείται από ερευνητική ομάδα ειδικών από την Κίνα, την Αυστρία, τον Καναδά και στην οποία συμμετέχει ο γενετιστής και ιδρυτής της "Apeiron" Γιόζεφ Πένινγκερ -- χορηγείται σε 29 ασθενείς για επτά ημέρες η πειραματική ουσία APN01.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανάλογα με τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από την τρέχουσα έρευνα, θα μπορούσε στη συνέχεια να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερες έρευνες η ουσία ΑΡΝΟ1 που έχει ως βάση της το ένζυμο rhACE2.
Με την έρευνα του ενζύμου ασχολείται ο Γιόζεφ Πένινγκερ, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιοτεχνολογίας της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών και εδώ και καιρό εργάζεται στο University of British Columbia του Καναδά.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το γενετικό υλικό του νέου κοροναϊού ταυτίζεται σε ποσοστό 80% με εκείνο του παθογόνου SARS που είχε εμφανιστεί το 2003, και όπως παρατηρεί ο -Αρτουρ Σλάτσκι του St. Michael-s Hospital του Τορόντο, ο κορωνοϊός‚ SARS-Cov-2, χρησιμοποιεί τον παθογόνο για να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα, και οι επιστήμονες ευελπιστούν πως με την χορήγηση της νέας ουσίας μπορεί να αποτραπεί η βλάβη του πνεύμονα και η ανεπάρκεια των οργάνων.
Το ότι η προσέγγιση αυτή μπορεί καταρχήν να λειτουργήσει, απέδειξαν νέες έρευνες στα εργαστήρια του Γιόζεφ Πένινγκερ σε συνεργασία με τον Τσενγιού Γιανγκ του Union Medical College του Πεκίνου.
Ο Αυστριακός ερευνητής εκφράζει τη χαρά του που, όπως σημειώνει, στη βάση των ερευνών τους εξετάζεται τώρα η δυναμική του APN01 σε κλινικές έρευνες για την θεραπεία ασθενών, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νεοεμφανισθέντα κορωνοϊό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 16:22
Ισόβια ο 22χρονος μητροκτόνος της Λάρισας για ανθρωποκτονία με δόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 15:35
Σήμερα και αύριο το 8ο Μαθητικό Μουσικό Φεστιβάλ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 15:29
Πραγματικό εργοτάξιο η πόλη της Λάρισας - Σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 14:16
Η σταυροδοσία για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα ανά δήμο (Ονόματα- ψήφοι) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 13:35
«Το μήλο κάτω από τη μηλιά»: Εκδήλωση – συζήτηση επαγγελματικού προσανατολισμού στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 17.03.2026 | 13:32
Δείχνει στην ΑΓΕΤ τον δρόμο της εξόδου – Ο Ο.Λ.Β. Προειδοποιεί με αποβολή από τις λιμενικές εγκαταστάσεις - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.03.2026 | 13:27
Το «μονοπάτι των προσκυνητών» στο επίκεντρο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 17.03.2026 | 13:22
Η Φαρκαδόνα στο επίκεντρο- Συνάντηση Κουρέτα με την Διοίκηση της ΕΒΕ Φαρκαδόνας
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.03.2026 | 10:14
Τραγωδία: Νεκρή σε τροχαίο 27χρονη Τρικαλινή μητέρα τριών παιδιών (ΦΩΤΟ +video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.03.2026 | 16:14
Θλίψη στη Λαμία και τα Τρίκαλα για την 27χρονη μητέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 12:41
Τακούδης: Προσοχή κίνδυνος για παγετό Κυριακή ξημερώματα σε περιοχές με δέντρα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 09:25
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 17.03.2026 | 13:03
Βιολάντα: Αδειάζουν τα ράφια. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε», λέει ο Στέφανος Τζιωρτζιώτης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 09:41
Λάρισα: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δ. Χούπης στους Χαιρετισμούς στον Άγιο Αχίλλειο – Μήνυμα για Κύπρο και Ένοπλες Δυνάμεις - ΒΟΛΟΣ | 16.03.2026 | 10:05
Αλλαγή «σκηνικού» στη Θεσσαλία με βροχές σε Πήλιο και Βόλο – Έρχονται χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.03.2026 | 17:07
Οι 5 ευρωπαϊκές χώρες που λένε «όχι» στον Τραμπ για βοήθεια στα Στενά του Ορμούζ- η Ελλάδα ανάμεσά τους






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed