cosmos

Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Ανέβασαν τρακτέρ πάνω στον Ε-65 οι αγρότες της Καρδίτσας παρά την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ

Ένταση αυτή τη στιγμή μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων (ΦΩΤΟ)

Ανέβασαν τρακτέρ πάνω στον Ε-65 οι αγρότες της Καρδίτσας παρά την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ
27.01.2020 | 14:10
Animus Benefits
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Παρά την παρουσία και πάλι ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ οι αγρότες της Καρδίτσας κατάφεραν να ανεβάσουν μερικά τρακτέρ πάνω στον Ε-65 στον κόμβο του Δέλτα της Καρδίτσας, όπου επιρατεί αυτή τη στιγμή ένταση.

 

Ανέβασαν

 Πιστοί στο ραντεβού τους οι αγρότες της Καρδίτσας και παρά την πρωινή βροχή συγκέντρωσαν τα τρακτέρ και ξεκίνησν συντεταγμένα από τα χωριά όπου τα είχαν παρατάξει για να κάνουν πράξη την απόφασή τους να στήσουν μπλόκο στον Ε-65. Και αυτή τη φορά τους περίμεναν , όπως και στα μέσα Δεκέμβρη, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με τρεις κλούβες, που τις είχαν παρατάξει κάθετα, ώστε να τους εμποδίσουν την πρόσβαση πάνω στο οδόστρωμα του εθνικού δρόμου. 

Ανέβασαν

Ωστόσο οι αγρότες με εναν ελιγμό κατάφερνα να ανεβάσουν μερικά τρακτέρ και στη συνέχεια αφού κάνουν συμβολικό αποκλεισμό θα επιστρεψουν για να στήσουν το μπλόκο στον παράδρομο, απειλώντας ωστόσο ότι θα κάνουν ολιγόωρους αποκλεισμούς, ακόμη και με συλλαλητήρια με τα πόδια πάνω στην εθική οδό, τις προσεχείς ημέρες.

 Αυτή την ώρα πραγματοποιούν σύσκεψη, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος τηςΕΟΑΣ Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας, υπάρχει ικανοποιητική συμμετοχή και οι αγρότες είναι αποφασισμε΄νοι να μείνουν για μέρες, μέχρις ότου η κυβέρνηση δώσει λύση στα αιτήματά τους

Ανέβασαν

Η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών ήταν περιπετειώδης, ενώ το σκηνικό δεν άλλαξε σε σχέση με την κινητοποίηση του περασμένου Δεκεμβρίου.
Πιστοί στο ραντεβού τους οι αγρότες, παρά την πρωινή βροχή, με περίπου 120 τρακτέρ (σύμφωνα με τους διοργανωτές) κατέφθασαν στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Ε65 όπου για ακόμη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες και ΜΑΤ που έκλειναν κάθε πρόσβαση.
Τα τρακτέρ που κατέφθασαν από την περιοχή του Παλαμά απέφυγαν τα οχήματα της αστυνομίας που είχαν κλείσει τον παράδρομο και την είσοδο στον κυκλικό κόμβο. Αιφνιδιαστικά και με ελιγμό, τέσσερα από αυτά κατάφεραν να ανέβουν στον Ε65, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν αποκλείοντας το δρόμο στα υπόλοιπα.
Στη συνέχεια οι αγρότες ανέβηκαν με τα πόδια στον αυτοκινητόδρομο όπου και απέκλεισαν το ρεύμα κυκλοφορίας προς Τρίκαλα.

width=1508

Προς στιγμήν προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους περιμετρικά του κόμβου, το οποίο αντιμετωπίστηκε με τροχονομικές ρυθμίσεις που ξεμπλόκαραν την κυκλοφορία.
Οι αγρότες μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στον Ε65, κατέβηκαν από τον αυτοκινητόδρομο και τελικά έστησαν μπλόκο στον παράδρομο, παρατάσσοντας τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου.

Ανέβασαν

 

«Αυταρχισμός της κυβέρνησης»
Σε δηλώσεις του έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας τόνισε ότι οι αγρότες υλοποίησαν τις αποφάσεις που λήφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες συλλογικά, μέσω των συνελεύσεων των Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας. Σημείωσε ότι για ακόμη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που στέλνει αστυνομικές δυνάμεις αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών.
«Ζωή χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει»
Επίσης κάλεσε τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο. «Ζωή χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει. Το βάρος που σηκώνουμε είναι μεγαλύτερο απ’ ότι αντέχουμε. Όσο μεγάλα είναι τα προβλήματα αντίστοιχη πρέπει να είναι η συμμετοχή μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν την 1η Φλεβάρη στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι.

Ανέβασαν


Οι αγρότες ανέβασαν μερικά τρακτερ πάνω στον Ε-65 παρά την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυναμεων που τους εμπόδιζε


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Agronuts
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Όλυμπος
AXON
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^