ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Συντριβή αεροσκάφους στην Πιερία: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 41χρονου – «Είμαι χαμένος, άφησε πίσω 4 παιδιά»
Κάτοικοι της Πιερίας που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας περιγράφουν σοκαρισμένοι όσα προηγήθηκαν της συντριβής


Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Πιερίας, απ’ όπου και κατάγονταν οι δύο επιβαίνοντες, 41 και 58 ετών, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί μετά τη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην περιοχή Ηερολάκι Κονταριώτισσας το μεσημέρι της Κυριακής (18/10).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος ήταν έμπειρος πιλότος και στο παρελθόν είχε χρηματίσει αντιπρόεδρος της Αερολέσχης, ενώ φέρεται να έχει ανέβει και σε πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, με πολλές ώρες πτήσης. Σύμφωνα με το Mega είχε συμμετάσχει στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Ισπανία.
Επιπλέον, ο 41χρονος, πατέρας 4 παιδιών, είχε χόμπι τα μονοκινητήρια αεροσκάφη.
Ο 58χρονος, θεολόγος στο επάγγελμα, ήταν φίλος του και έκανε συχνά μαζί του βόλτες με το μονοκινητήριο.
«Ήταν καλό παιδί, εργατικό και πιστός»
Στο στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» μίλησε συγκλονισμένος ο πατέρας του 41χρονου, αναφέροντας σχετικά:
«Είχε τεράστια εμπειρία. Ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας στα Canadair και είχε δύο αεροπλανάκια και έκανε δοκιμές.
Και εκεί στο αεροδρόμιο κοντά στην προσγείωση έγινε κάτι λάθος, κάτι έγινε, έπεσε κάτω το αεροπλάνο.
Πατέρας 4 παιδιών, 12 χρόνων το μεγαλύτερο, τα άλλα είναι μικρούτσικα. Η γυναίκα του και τα παιδιά του ζούνε στη Θεσσαλονίκη. Ερχόταν εδώ το Σαββατοκύριακο.
Ήταν καλό παιδί, εργατικό και πιστός. Πήγαινε στο Άγιο Όρος.
Είμαι χαμένος».
«Έμπειρος χειριστής, λάτρευε την αεροπορία»
Κάτοικοι από τη γύρω περιοχή έσπευσαν στο σημείο για να δουν τι συνέβη και μίλησαν στο thestival.gr:
«Γνώριζα τα δύο θύματα, από το διπλανό χωριό είναι. Από ότι νομίζω ήταν φίλοι. Πετούσαν συχνά, κάθε 10 μέρες σχεδόν. Ακούστηκε ένας θόρυβος από την πτώση, αλλά εγώ το είδα από την τηλεόραση το συμβάν. Λέω να πάω να δω και ήρθα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας περίοικος.
Ακόμη ένα άτομο που μετέβη στο σημείο της τραγωδίας, ανέφερε:
«Εκείνη τη στιγμή βρισκόμασταν στην Κατερίνη, όπου είδαμε μια μεγάλη κινητοποίηση με ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, χωρίς όμως να φανταστούμε ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο στην περιοχή μας. Το μάθαμε στη συνέχεια από έκτακτη είδηση στην τηλεόραση.
Όπως φαίνεται, ο ένας από τους επιβαίνοντες είναι από το διπλανό χωριό, τη Νέα Έφεσο. Τον γνωρίζαμε φυσιογνωμικά και, από όσο ξέρω, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Πρόκειται για έναν έμπειρο πιλότο που ασχολείται χρόνια με το αντικείμενο και αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε, ενώ και η τοπική αερολέσχη θεωρείται από τις καλύτερες.
Αυτό που έγινε είναι βαθιά λυπηρό. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες και πρέπει να περιμένουμε τα πορίσματα για να δούμε τα αίτια της τραγωδίας. Τι να πούμε, είναι κρίμα».
Συγκλονισμένος είναι ο πολίτης που είχε πετάξει με τον ίδιο χειριστή λίγο πριν από το μοιραίο δυστύχημα. Όπως περιγράφει ο ίδιος, βρέθηκε στην περιοχή μαζί με την οικογένειά του για να παρακολουθήσουν τα αεροπλάνα:
«Ήρθαμε με τα εγγόνια μου και τον γιο μου να δούμε τα αεροπλάνα. Ο πιλότος ρώτησε αν θέλει κάποιος να κάνει μια βόλτα και εγώ δέχτηκα, καθώς ήθελα να δω το χωριό μου, τον Άγιο Σπυρίδωνα, από ψηλά», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Εξυμνώντας τις ικανότητες και την εμπειρία του χειριστή, σημειώνει:
«Τον εμπιστεύτηκα γιατί μου είχαν πει ότι είχε πετάξει σε Canadair και είχε μεγάλη εμπειρία. Η πτήση ήταν υπέροχη. Όταν έμαθα τι συνέβη, σοκαρίστηκα. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, τον συμπάθησα πάρα πολύ την ώρα που μιλούσαμε μέσα στο αεροπλάνο. Είναι πραγματικά πάρα πολύ κρίμα».
thestival.gr
- ΒΟΛΟΣ | 18.10.2026 | 21:14
Πρόταση Κουρέτα για θέσπιση Ανεξάρτητης Αρχής για την Περιβαλλοντική Υγεία στη χώρα με έδρα τον Βόλο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.10.2026 | 20:38
Στις 20 Οκτωβρίου η συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με το κυβερνητικό κλιμάκιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.10.2026 | 20:21
ΥΠΑΑΤ: 42 επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία με συνολικό ύψος επένδυσης 36,46 εκατ. ευρώ - ΔΙΕΘΝΗ | 18.10.2026 | 20:00
Τραγωδία στον Ισημερινό: Ιερέας σκοτώθηκε την ώρα της λειτουργίας όταν έπεσε πάνω του ο σταυρός, σκληρό βίντεο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.10.2026 | 19:40
Αχελώος: Η αδράνεια έχει κόστος. Και η Θεσσαλία δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις. - ΕΛΛΑΔΑ | 18.10.2026 | 18:44
Συντριβή αεροσκάφους στην Πιερία: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 41χρονου – «Είμαι χαμένος, άφησε πίσω 4 παιδιά» - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2026 | 18:21
ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας: Να συμπεριληφθεί η υπογειοποίηση των γραμμών στα σχέδια αναβάθμιση του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.10.2026 | 18:01
Κλείδωσε 9 ως 24 ευρώ το στρέμμα ο μ.ο. τσεκ στη νέα ΚΑΠ
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.10.2026 | 21:29 | video
Λαμπερός γάμος στη Νίκαια Λάρισας: Ο Άγγελος Βράκας και η Μαρία Γκουνιαρούδη ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.10.2026 | 09:03
ΟΣΔΕ 2026: Αίτημα για παράταση έως 31 Δεκεμβρίου και πληρωμές «έναντι» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.10.2026 | 09:45
Αρχίζει σήμερα το παζάρι στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 17.10.2026 | 10:54
Ινδονησία: Γυναίκα τιμωρήθηκε γιατί έκανε σεξ εκτός γάμου – Κατέρρευσε μετά από δημόσιο μαστίγωμα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.10.2026 | 12:09
Μπαίνουν σε δρόμο οι αγροτικές πληρωμές, εντός του Οκτωβρίου η πρώτη προκαταβολή του τσεκ - ΒΟΛΟΣ | 17.10.2026 | 12:15
Στα λευκά το Πήλιο από τα 1.200 μέτρα – Έφτασαν τα πρώτα χιόνια μέσα στον Οκτώβριο-δείτε εικόνες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.10.2026 | 22:03
Άνοιξε τις πύλες της η Εμποροπανήγυρη της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.10.2026 | 09:26
«Η Θεσσαλία χρειάζεται νερό, όχι άλλες υποσχέσεις» – Η ΕΔΥΘΕ ζητά επαναδημοπράτηση της σήραγγας στον Αχελώο




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed