ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσίπρας: Περιμένω από τον Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Διαματάρη -Αλλιώς δεν θα έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ FAKE ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

Να αποπέμψει τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποκάλυψη ότι δεν έχει μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη, σε εκδήλωση του κόμματος αναφέρθηκε σκωπτικά στο ζήτημα.
«Το απόγειο της αριστείας έρχεται να επιβεβαιώσει η είδηση ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα ομογένειας, ο κ. Διαματάρης, εκδότης του Εθνικού Κήρυκα, μιας εφημερίδας στην ομογένεια όπου 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτε άλλο από το δυσφημεί, να λοιδορεί και να λασπολογεί εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τότε, έχει δηλώσει στο βιογραφικό του ότι είναι απόφοιτος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο πανεπιστήμιο Columbia, «Κολάμπια όπως το λέει ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά το πανεπιστήμιο αυτό μας λέει ότι πέρασε έξω από την πόρτα. Δεν έχει πτυχίο, δεν είναι απόφοιτος» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε δε: «Αυτό είναι το κράτος των αρίστων, είναι το κράτος της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας, του ρουσφετιού. Είναι αυτό το κράτος που μας οδήγησε στη χρεωκοπία και αυτό το κράτος πρέπει να το ξεχάσουμε, πρέπει να το υπερβούμε, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά σε αξιοκρατικές δομές και με οδηγό την αλήθεια και όχι την πολιτική εξαπάτηση και το ψέμα» για να καταλήξει:
«Περιμένω τουλάχιστον μία απάντηση σήμερα από τον Μητσοτάκη για τον υφυπουργό του, αν τον κρατήσει μετά από αυτή την αποκάλυψη, σημαίνει τελικά ότι δεν έχουν ιερό και όσιο. Περιμένω να τον αποπέμψει τουλάχιστον γι’ αυτή την πολιτική του εξαπάτηση».
Διαματάρης για το μεταπτυχιακό του: Το παρακολούθησα αλλά δεν πήρα πτυχίο
Σε ανακοίνωσή του νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι «πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».
«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό» τόνισε αρχικά ο κ. Διαματάρης και συνέχισε: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».
«Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού», κατέληξε ο κ. Διαματάρης.
ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιοποιήσει το μεταπτυχιακό του ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Διαματάρης
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Κουμουνδούρου, με αφορμή δημοσιεύματα στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ που αμφισβητούν ότι ο κ. Διαματάρης έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο Columbia, ζήτησε από τον υφυπουργό Εξωτερικών, να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο, που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.
«Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΒΟΛΟΣ | 08.11.2025 | 20:52
Βόλος: Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ συνέλαβαν λιμενικό -Κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικα έναντι αμοιβής - ΛΑΡΙΣΑ | 08.11.2025 | 19:21
Αποτίμηση του άρθρου 24 του Συντάγματος για την προστασία του Περιβάλλοντος στη Λάρισα από Βενιζέλο, Σακελλαροπούλου (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.11.2025 | 19:02
Ήττα και από τον Παναιτωλικό, σε αγωνιστική κρίση η ΑΕΛ (3-0) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.11.2025 | 18:36
Λάρισα: Δημιουργοί και καινοτομία στο “Game Developers Meetup 2025” - ΒΟΛΟΣ | 08.11.2025 | 18:34
Το Λιμάνι του Βόλου ως κόμβος βιώσιμης ανάπτυξης και πράσινης μετάβασης - ΛΑΡΙΣΑ | 08.11.2025 | 17:30
Συνάντηση Καπετάνου με ΔΥΠΑ, πρόταση για ειδικό πρόγραμμα στήριξης κτηνοτρόφων - ΕΛΛΑΔΑ | 08.11.2025 | 17:13
ΚΕΔΕ: Συμβολικό κλείσιμο των Δημαρχείων σε όλη τη χώρα την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού - ΛΑΡΙΣΑ | 08.11.2025 | 16:51
Μ. Χαρακόπουλος: Τα ελληνικά φτερά ασπίδα προστασίας έναντι κάθε επιβουλής
- ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 15:56
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών η η Μανούλια Χατζηαναγνώστου – Μάλτζαρη - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 10:31
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 17:59
Αποχή και μοτοπορεία στο κέντρο της Λάρισας από τους διανομείς (ντελιβεράδες)-δείτε εικόνες και βίντεο - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 10:23
Με Πέγκυ Ζήνα θα κάνει Χριστούγενα φέτος η Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 08.11.2025 | 11:54
Ο επίσημος εορτασμός της Πολεμικής Αεροπορίας στην 110 ΠΜ στη Λάρισα υπό καταρρακτώδη βροχή (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 07.11.2025 | 15:08
Καιρός: Δύο ιταλικές κακοκαιρίες φέρνουν ισχυρές καταιγίδες – Οι επικίνδυνες περιοχές για πλημμύρες και κατολισθήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 14:29
Πρωτοφανές περιστατικό σχολικής βίας στη Λάρισα: έσπασαν το χέρι μαθητή μετά από ξυλοδαρμό με αμοιβή! - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.11.2025 | 11:25 | video
Ανησυχία από την κατολίσθηση στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Γλύστρα Μεσοχώρας-κίνδυνος εγκατάλειψης του έργου (ΦΩΤΟ+video)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed