ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Παρουσία αντεξουσιαστών έγινε η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου για το προσφυγικό
Συζητήθηκε η επίσκεψη της διαπαραταξιακής στη δομή του Κουτσόχερου

Με την παρουσία αντεξουσιαστών που είχαν προχωρήσει χθες στην κατάληψη του Χατζηγιαννειου, προκειμενου να ματαιώσουν την εκδήλωση της παράταξης Λαρισαίοων Κοινόν, έγινε η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Λάρισα.

Οι αντεξουσιαστές ζήτησαν αρχικά να κάνουν παρέμβαση και τους παραχωρήθηκαν οι θέσεις για τους επισκέπτες, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης Λαρισαίων Κοινόν Κώστας Βαγιούλης στην αρχική του τοποθέτηση ζήτησε από τη δημοτική αρχή να καταδικάσει τη χθεσινή κατάσταση με την κατάλυση της δημοκρατιας στο κέντρο της πόλης, όπου εμποδίστηκε η ελέυθερη έκφραση ιδεών και η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού.

Αξίζει να τονιστεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση πέραν των άλλων θεμάτων όπως η πρόσληψη των 96 έκτακτων υπλλήλων για το Πάρκο των Ευχών συζητηθεήθηκε και αυτό της επίσκεψης της διαπαραταξιακής του δημοτικού συμβουλίου στη δομή του Κουτσόχερου, όπου αρχικά εμποδίστηκαν από τον υπάλληλο του υπουργείου. Ολες οι παρατάξεις πήραν θεση για το μεταναστευτικό, επιβεβαιώνοντας ξανά ότι η Λ΄ρισα δεν αντέχει αλλους πρόσφυγες, ενώ στο τέλος τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος των φοιτητών, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να δείξει έμπρακτα την αλληλλεγγύη του στους πρόσφυγες. Ο εκπρόσωπος τους ανέφερε ακόμη πως όσοι πέρυσι έπαιρναν μέρος στης εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν χθες στην εκδήλωση της Λαρισαίων Κοινόν, ενώ διαβάστηκε και παρέμβαση για την κατάληψη Palmares. Τα άτομα αυτά αποχώρησαν από το Συμβούλιο φωνάζοντας συνθήματα.
Από τη δημοτική αρχή ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Σούλτης (ο Δήμαρχος απουσιάζει στο εξωτερικό) τόνισε πως ορθώς δόθηκε η άδεια στην δημοτική παράταξη Λαρισαίων Κοινόν για τη διενέργεια της εκδήλωσης και πως η Δημοτική Αρχή είναι κατά οιασδήποτε προσπάθειας φιμώσεως του άλλου δια της βίας. Συνεχίζοντας, υπερασπίστηκε το χειρισμό της δημοτικής αρχής καθώς «έβλεπαν ότι τα πράγματα έπαιρναν άσχημη εξέλιξη», προσθέτοντας πως «η Λάρισα δε θα γίνει ποτέ Αθήνα», όσον αφορά επεμβάσεις της αστυνομίας.

Ο κ. Σάπκας ως αυτός που έδωσε την εντολή για τη ματαίωση της εκδήλωσης ανέφερε πως το κτήριο δεν τέλεσε υπό κατάληψη, καθώς η λειτουργία του συνεχίστηκε κανονικά, διευκρινίζοντας πως οι διαμαρτυρόμενοι είχαν αποκλειστικά ως αίτημα την παρεμπόδιση της εκδήλωσης της Λαρισαίων Κοινόν και τονίζοντας πως η δημοτική αρχή είχε καθήκον να προστατέψει τους πολίτες και πως έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως σε ανάλογη περίπτωση θα έπραττε με τον ίδιο τρόπο.
Σε μια παρέμβαση που προκάλεσε «θόρυβο» ο κ. Διαμάντος ανέφερε πως στην εκδήλωση της Λαρισαίων Κοινόν βρέθηκαν «ακραία στοιχεία» και πως «είτε άθελα είτε εν γνώσει της η Λαρισαίων Κοινόν έγινε μαξιλαράκι σε αυτά», καλώντας τον επικεφαλής της να τους αποκηρύξει, άποψη που στήριξε και ο κ. Σούλτης. Ο κ. Διαμάντος ευχαρίστησε τον κ. Βαϊούλη για την απόφαση να μην επιδιώξει τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο Χατζηγιάννειο.
Η κ. Καραλαριώτου σε τοποθέτησή της μίλησε για ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις, δηλώνοντας πως κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει μια εκδήλωση και εξέφρασε την ανησυχία της για το τι θα συμβεί σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Ο κ. Κρίκης ανέφερε πως πρέπει να στοχεύουμε στα πραγματικά αίτια της κατάστασης με το προσφυγικό τονίζοντας εκ νέου ότι πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους.
Ο κ. Γούλας τόνισε «πως ο καθένας δικαιολογεί τη δημοκρατία όπως θέλει», για να προσθέσει πως κάθε Δημοτική Παράταξη θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει εκδηλώσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον τελευταίο κινήθηκε και ο κ. Γαμβρούλας, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του με τα πιστεύω της Λαρισαίων Κοινόν.
Από τη μεριά του ο κ. Βαϊούλης ανέφερε πως τα συγκεκριμένα γεγονότα έδωσαν πολλαπλάσια τηλεθέαση από αυτή που θα έπαιρνε η παράταξη του με τη διοργάνωσή της εκδήλωσης και με σαρκαστικό τόνο «ευχαρίστησε» την ομάδα που παρεμπόδισε την εκδήλωση, αναφέροντας «πως τελούμε υπό την ομηρία αυτών των ανθρώπων» και ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τη συγκεκριμένη πράξη.

Απαντώντας στα λεγόμενα του κ. Διαμάντου του απάντησε πως «δεν μπορεί να εικάζει» και πως ο ίδιος δε φέρει ευθύνη για τους παρευρισκόμενους πέραν όσων είναι μέλη της δικής του παράταξης, συμπληρώνοντας πως η Λαρισαίων Κοινόν έχει δεχθεί πόλεμο από τα «ακραία στοιχεία», για τα οποία έκαναν λόγο οι αντιδήμαρχοι.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.01.2026 | 22:18
Καρδίτσα: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους, επενέβη η Πυροσβεστική - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.01.2026 | 21:45
Μπλόκο Καρδίτσας: κλιμάκωση στον Μπράλο, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.01.2026 | 21:04
Κυβερνητικές πηγές: Μόνο αν είστε όλοι μαζί θα συναντηθείτε με τον πρωθυπουργό - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.01.2026 | 20:22
Δέσμη έξι μέτρων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 20:11
Γουργουλιάνης: «Εμβολιαστείτε, τα δύσκολα είναι μπροστά μας» - ΕΛΛΑΔΑ | 07.01.2026 | 20:07
Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών -Λειτουργούν κανονικά από την Παρασκευή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 19:55
Κώστας Αργυρόπουλος: Κομμάτι της ψυχής μου η ΔΕΥΑΛ… – Όσα έγιναν την τελευταία διετία στη ΔΕΥΑΛ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.01.2026 | 19:30
Ο Πλακιάς απαντά στο κόμμα Καρυστιανού με σκηνή από ελληνική ταινία -«Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή»
- ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 10:37
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 09:41
Σοκ στην Αγιά… Θάνατος 32χρονου σε τροχαίο στη θέση «Φονιάς» στον δρόμο για Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 19:01
Κλιμάκωση με κλείσιμο των Τεμπών η απάντηση του μπλόκου της Νίκαιας-ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 09:44
Ατέλειωτη θλίψη και ανείπωτος θρήνος σε Αγιά και Μελίβοια για τον θάνατο του Κώστα Μαχμουντέ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.01.2026 | 10:47
Μαρουσάκης: Το επόμενο διάστημα έρχεται βαθύς χειμώνας, πιθανά τα χιόνια ως τη θάλασσα -Δείτε την πρόγνωση - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 09:53
Διήμερο «λουκέτο» στις λαϊκές αγορές της Λάρισας σήμερα και αύριο (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.01.2026 | 11:20
Μητσοτάκης για αγρότες: €45 δισ. για τον αγροτικό τομέα από Κομισιόν- Ουσιαστικό βήμα στήριξης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.01.2026 | 18:44
Κλιμάκωση με 48ωρο αποκλεισμών και πανελλαδική διάσκεψη το σαββατοκύριακο εισηγούνται μπλόκα Νίκαιας και Ε-65

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed