ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
2 top συμβουλές που μειώνουν την κατακράτηση υγρών
Τι να τρώτε και τι να κάνετε για να μη φουσκώνετε;

Τι να τρώτε και τι να κάνετε για να μη φουσκώνετε; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και αντιμετωπίστε το ενοχλητικό φούσκωμα προτού εμφανιστείτε στην παραλία.
1. Αποκτήστε φυσιολογικό βάρος.
2. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.
3. Αποφύγετε την ορθοστασία ή την καθιστική στάση για πολλή ώρα.
4. Αν η δουλειά σας είναι καθιστική ή αν βρεθείτε σε ταξίδι μεγάλης διάρκειας, κάντε μικρά διαλείμματα κίνησης.
5. Υιοθετήστε ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής και καταναλώστε αλάτι με βάση τις συστάσεις.
6. Μειώστε την κατανάλωση νατρίου. Αντικαταστήστε το αλάτι με λεμόνι, ξίδι και άλλα μυρωδικά ή καρυκεύματα για να δώσετε γεύση στο φαγητό σας.
7. Εξασφαλίστε επαρκή πρόσληψη νερού (τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα). Η κατανάλωση νερού, αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, μπορεί πραγματικά να μειώσει την ποσότητα των υγρών στο σώμα. Αντίθετα, η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το σώμα να κρατήσει το επιπλέον νερό για να καλύψει την έλλειψη εισερχόμενου νερού. Το νερό βελτιώνει επίσης τη λειτουργία των νεφρών, επιτρέποντας την έξοδο νερού και νατρίου από το σύστημα.
8. Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε κάλιο (π.χ. μπανάνα, σπανάκι, αβοκάντο, φασόλια, πατάτες, ντομάτες). Το κάλιο φαίνεται ότι συμβάλλει στη μείωση της κατακράτησης υγρών με δύο μηχανισμούς. Με τη μείωση των επιπέδων νατρίου και την αύξηση της παραγωγής ούρων (διουρητική δράση).
9. Αυξήστε την πρόσληψη μαγνησίου (π.χ. ξηροί καρποί, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μαύρη σοκολάτα, προϊόντα ολικής άλεσης). Μελέτες σε γυναίκες με προεμμηνορυσιακό σύνδρομο έχουν δείξει ότι το σημαντικό αυτό ανόργανο συστατικό μπορεί να ελαττώσει τις κατακρατήσεις υγρών.
10. Αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης Β6 (π.χ. κρέατα, καρύδια, καστανό ρύζι, πατάτες). Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η βιταμίνη Β6 εμπλέκεται στην ισορροπία των υγρών του σώματος δρώντας ευεργετικά στην απομάκρυνση του πλεονάζοντος νατρίου και νερού.
11. Καταναλώστε επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη βοηθά στη διατήρηση των σωματικών υγρών στην κυκλοφορία και αποτρέπει τη συσσώρευση στους ιστούς και τη δημιουργία οιδήματος.
12. Μειώστε την κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων (π.χ. ζάχαρη, αλεύρι). Η γρήγορη αύξηση του σακχάρου του αίματος οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την επαναρρόφηση νατρίου από τα νεφρά. Αντικαταστήστε τα προϊόντα αυτά με προϊόντα ολικής άλεσης.
Πηγή vita.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 16:20
Το «Πόθεν Έσχες» του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των δημάρχων της Π.Ε. Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 16:13
Αποτροπιασμός για τις εικόνες βανδαλισμού σε σχολεία και παιδικές χαρές της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.05.2026 | 16:08
Δείτε τα πόθενε έσχες βουλευτών και δημάρχων της Καρδίτσας - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 11.05.2026 | 15:36
«Ρετρό Επιθεώρηση»: Η διαχρονική γοητεία της «Μάντρας» του Αττίκ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 11.05.2026 | 14:24
Αδιαφορία στην ευρωβουλή για τους κτηνοτρόφους: Οι μισοί Έλληνες ευρωβουλευτές έφυγαν πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 14:17
Δείτε τις δηλώσεις Πόθεν έσχες των βουλευτών της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 14:07
«Στον αέρα» τα αρδευτικά Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών: Σκληρή επίθεση Β. Κόκκαλη για τις απεντάξεις από Ταμείο Ανάκαμψης - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.05.2026 | 13:38
Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τι δηλώνει και πόσα ακίνητα διαθέτει
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.05.2026 | 10:09
Οι «κυνηγοί χαλκού» «καίνε» τις φυτείες στον κάμπο-κλάπηκαν 100 μετασχηματιστές το τελευταίο διάστημα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 14:17
Δείτε τις δηλώσεις Πόθεν έσχες των βουλευτών της Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 09:08
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.05.2026 | 18:03
Σκληρό σιτάρι 2026: Η ψευδαίσθηση του πολεμικού premium και η σιωπηρή παγίδα της Άγκυρας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.05.2026 | 09:11
ΑΚΚΕΛ: Θα περάσει η ελληνική αγροτική γη στα χέρια των Αραβικών Εμιράτων; - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 15:41
Έρχεται ήπια θερμή εισβολή με 32 βαθμούς την Τρίτη στη Λάρισα, σύμφωνα με την πρόγνωση Καλλιάνου - ΛΑΡΙΣΑ | 11.05.2026 | 10:54
«Χαμηλά τη μπάλα» στις τιμές των σιτηρών κρατούν οι συνεταιρισμοί της Λάρισας λίγο πριν τα αλώνια - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 15:14
Γέμισε χαμόγελα το πάρκο Αλκαζάρ -Μαμάκος: «Τιμούμε την πιο φωτεινή παρουσία στις ζωές μας, τη μητέρα!» (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed