ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Μια τραγική χριστουγεννιάτικη ιστορία στα Άνω Λεχώνια...μαζί στη ζωή και το θάνατο
Κάτω από άθλιες συνθήκες ζούσε το ζευγάρι με το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι

Μία ανθρώπινη τραγωδία καταγράφηκε χθες, παραμονή Χριστουγέννων στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας.
Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο: Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που βιοποριζόταν με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εντοπίστηκε γύρω στις 2.00 το μεσημέρι νεκρό από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος.
Πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας 74 ετών και έναν άνδρα ηλικίας 68 ετών.
Ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκεπτόταν τις καθημερινές τους ηλικιωμένους και τους παρείχε φαγητό και φάρμακα. Το ίδιο συνέβη και χθες, όμως τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Η κοινωνική λειτουργός που μετέβη στο σπίτι εντόπισε τον άνδρα και τη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις τους.
Άμεσα στον τόπο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο και των δύο ηλικιωμένων που φαίνεται ότι βρίσκονταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι και αγκαλιασμένοι όταν συνέβη το μοιραίο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ήταν μόνο του στη ζωή χωρίς βοήθεια, και αποκομμένο με δική του επιλογή.
Έτσι οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το επισκέπτονταν σε καθημερινή βάση εδώ και έναν χρόνο καθώς οι ηλικιωμένοι χρειάζονταν βοήθεια.
Όμως, η κατάσταση της γυναίκας είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν «σκελετωμένη» και αντιμετώπιζε δυσκολίες στη σίτιση. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος βοηθούσαν το ζευγάρι που ζούσε σε ένα σπίτι υπό άθλιες συνθήκες.

Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε κι εκείνος προβλήματα. Κανένας από τους δύο δεν είχε άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα γνώριζαν από καιρό τις δραματικές συνθήκες επιβίωσής τους. Μάλιστα πριν από τρεις εβδομάδες βλέποντας ότι η υγεία της γυναίκας είχε επιδεινωθεί περαιτέρω, την είχαν μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου όμως τελικά δεν κρατήθηκε για νοσηλεία.
Στις αρχές του 2018 οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει έτσι ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, όμως εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της και έκλαιγε. Η κατάσταση των δύο ηλικιωμένων ήταν τραγική. Η «Βοήθεια στο Σπίτι» τούς συνέδραμε με ρούχα, σκεπάσματα, φαγητό, φάρμακα. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα είχαν διογκωθεί. Οι υπάλληλοι παρενέβησαν και δεύτερη φορά έτσι ώστε η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα.
Μάλιστα πριν από μερικές μέρες είχαν λάβει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων για τη μεταφορά της 74χρονης εκεί. Δυστυχώς, η 74χρονη δεν πρόλαβε να μεταφερθεί εκεί. Άγνωστο πώς και γιατί απεβίωσε μαζί με τον σύζυγό της.
Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να ριχθεί φως στα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, καθώς εκείνο που προβληματίζει είναι ο σχεδόν παράλληλος θάνατος και των δύο.
Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ταχυδρόμος»
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.05.2026 | 23:55
Συνέδριο ΝΔ: Ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε τα διλήμματα της επόμενης 4ετίας -«Εκλογές το 2027, η πατρίδα μάς καλεί σε νέα αποστολή» - ΒΟΛΟΣ | 15.05.2026 | 23:38
Σκιάθος: Στη φυλακή πατέρας και γιος για τα 13 κιλά κάνναβης - ΕΛΛΑΔΑ | 15.05.2026 | 23:35
Μεσολόγγι: Τροχαίο ατύχημα με πατίνι - Τραυματίστηκε κοπέλα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.05.2026 | 23:32
Μητσοτάκης σε συνέδριο ΝΔ: Θέλουμε 3η τετραετία για να μη ρισκάρουμε να γυρίσουμε 3 τετραετίες πίσω - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.05.2026 | 23:29
Πλακιάς κατά Καρυστιανού: «Τολμά, αυτή που δημιούργησε την αθώωση του Καραμανλή; Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τότε τι είναι;» - ΕΛΛΑΔΑ | 15.05.2026 | 23:26
Προσήχθη ο 50χρονος σύντροφος της 24χρονης που σκοτώθηκε πέφτοντας από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά - ΕΛΛΑΔΑ | 15.05.2026 | 20:33
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ιονία Οδό: Εκτροπή τροχόσπιτου με τέσσερις τραυματίες - ΕΛΛΑΔΑ | 15.05.2026 | 20:10
Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 10:20
Κίνδυνος να χαθεί το σκληρό σιτάρι στη Θεσσαλία λόγω κλιματικής αλλαγής-αναπτύσσεται πλέον σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 11:52
Με τον χρυσό σταυρό του Αγίου Αχιλλίου τιμήθηκε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας Λάρισας Νικόλαος Ζέρβας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 08:50
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 10:35
Λαμπρή μέρα για τη Λάρισα: Πλήθη πιστών στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 15.05.2026 | 10:55
Σοβαρό ατύχημα στον Βόλο: Μπέρδεψε τις ταχύτητες και παρέσυρε τη μητέρα της με το ΙΧ της - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 12:37
Η πολιτική επανεμφάνιση του Χρ. Ζώη και η... σχέση του με το Βασίλη Κόκκαλη - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 12:15
Παγετός έπληξε τις φιστικιές στα παρακάρλια χωριά- προβλήματα μικροκαρπίας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 08:58
Βρέθηκε η λύση για το σφάλμα κωδικού 54350 προς πληρωμή τα κομμένα στο Κτηματολόγιο δημόσια κτήματα(video)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed