ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Χάος, συγκρούσεις και λεηλασίες στις διαδηλώσεις στη Γαλλία: Ακρωτηριάστηκε 17χρονος, κάηκε το δημαρχείο της Λιμόζ
Σοβαρά επεισόδια σε πολλές πόλεις με 1.200 συλλήψεις και 150 τραυματίες αστυνομικούς

18.10.2026 | 10:10

Σοβαρά επεισόδια σε πολλές πόλεις με 1.200 συλλήψεις και 150 τραυματίες αστυνομικούς – Πολιτική σύγκρουση με Μακρόν και Λεκορνί να θέτουν στο στόχαστρο την «Ανυπότακτη Γαλλία.
Ένας νεκρός διαδηλωτής στο Παρίσι, 1.200 συλλήψεις, 150 τραυματίες αστυνομικοί και ένας 17χρονος που ακρωτηριάστηκε στο Σεντ-Ετιέν συνθέτουν τον μέχρι στιγμής απολογισμό των βίαιων κινητοποιήσεων που έγιναν το Σάββατο στη Γαλλία, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, εμπρησμούς και λεηλασίες.
Σύμφωνα με το BFMTV, ο διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στο Παρίσι από καρδιακή ανακοπή, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε στη λεωφόρο Μαζεντά, απ- όπου πέρασε η πορεία. Επικαλούμενο αστυνομική πηγή, το γαλλικό δίκτυο μετέδωσε ότι άλλοι διαδηλωτές τον μετέφεραν μέχρι τον σταθμό πρώτων βοηθιών του Château d-Eau, ωστόσο ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά από τις εγκαταστάσεις. Η Αστυνομική Διεύθυνση του Παρισιού αναφέρει ότι «ένα άτομο που έχασε τη ζωή του έπειτα από καρδιοαναπνευστική ανακοπή».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί ανακοίνωσε 1.200 συλλήψεις, 150 τραυματίες αστυνομικοί, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που έγιναν για την ακρίβεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Σύμφωνα με το BFMTV, ο διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στο Παρίσι από καρδιακή ανακοπή, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε στη λεωφόρο Μαζεντά, απ- όπου πέρασε η πορεία. Επικαλούμενο αστυνομική πηγή, το γαλλικό δίκτυο μετέδωσε ότι άλλοι διαδηλωτές τον μετέφεραν μέχρι τον σταθμό πρώτων βοηθιών του Château d-Eau, ωστόσο ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά από τις εγκαταστάσεις. Η Αστυνομική Διεύθυνση του Παρισιού αναφέρει ότι «ένα άτομο που έχασε τη ζωή του έπειτα από καρδιοαναπνευστική ανακοπή».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί ανακοίνωσε 1.200 συλλήψεις, 150 τραυματίες αστυνομικοί, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που έγιναν για την ακρίβεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Κι ενώ ένας 17χρονος ακρωτηριάστηκε στο Σεντ Ετιέν, οι διοργανωτές και το συνδικάτο CGT μιλούν για 800.000 διαδηλωτές, με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών να υπολογίζει τη συμμετοχή σε 550.000 διαδηλωτές.
Στο Παρίσι, που βρέθηκε στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων, περίπου 110.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, οι οποίες σημαδεύτηκαν από σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ομάδων διαδηλωτών.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, εισέβαλαν σε δημόσια κτίρια και προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού, με επίκεντρο την πλατεία Δημοκρατίας (Place de la République), όπου διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν επί ώρες.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, επιχειρώντας να περιορίσει τις ομάδες των ταραξιών. Από την πλευρά τους, κάποιοι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν υπουργεία και το προεδρικό μέγαρο. Επίθεση σημειώθηκε και στα κεντρικά γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Cnews.
Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στο Παρίσι, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και ανήλικοι.
Police have clashed with protesters across France.
— Sky News (@SkyNews) October 17, 2026
At least 400 people have now been arrested at the protests, according to France-s interior minister.
Sky-s @AliBunkallSKY was in Paris to witness the unrest. pic.twitter.com/A6C5ZEpqz7
Πυρπολήθηκε το δημαρχείο της Λιμόζ, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο δημαρχείο της Μασσαλίας
Ανάμεσα στα σοβαρότερα περιστατικά ήταν η πυρπόληση του δημαρχείου της Λιμόζ, όπου φωτιά, πιθανόν από βόμβα μολότοφ, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο του 19ου αιώνα.- ΔΙΕΘΝΗ | 18.10.2026 | 20:00
Τραγωδία στον Ισημερινό: Ιερέας σκοτώθηκε την ώρα της λειτουργίας όταν έπεσε πάνω του ο σταυρός, σκληρό βίντεο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.10.2026 | 19:40
Αχελώος: Η αδράνεια έχει κόστος. Και η Θεσσαλία δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις. - ΕΛΛΑΔΑ | 18.10.2026 | 18:44
Συντριβή αεροσκάφους στην Πιερία: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 41χρονου – «Είμαι χαμένος, άφησε πίσω 4 παιδιά» - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2026 | 18:21
ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας: Να συμπεριληφθεί η υπογειοποίηση των γραμμών στα σχέδια αναβάθμιση του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.10.2026 | 18:01
Κλείδωσε 9 ως 24 ευρώ το στρέμμα ο μ.ο. τσεκ στη νέα ΚΑΠ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.10.2026 | 17:14
Τεράστιο «διπλό» για την Αναγέννηση επί του Πύργου (0-1) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.10.2026 | 17:12
«Κόλλησε» στο μηδέν η ΑΕΛ με τον Πανσερραϊκό (0-0) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2026 | 15:59
Λάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.10.2026 | 21:29 | video
Λαμπερός γάμος στη Νίκαια Λάρισας: Ο Άγγελος Βράκας και η Μαρία Γκουνιαρούδη ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.10.2026 | 09:45
Αρχίζει σήμερα το παζάρι στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 17.10.2026 | 10:54
Ινδονησία: Γυναίκα τιμωρήθηκε γιατί έκανε σεξ εκτός γάμου – Κατέρρευσε μετά από δημόσιο μαστίγωμα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.10.2026 | 09:03
ΟΣΔΕ 2026: Αίτημα για παράταση έως 31 Δεκεμβρίου και πληρωμές «έναντι» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.10.2026 | 12:09
Μπαίνουν σε δρόμο οι αγροτικές πληρωμές, εντός του Οκτωβρίου η πρώτη προκαταβολή του τσεκ - ΒΟΛΟΣ | 17.10.2026 | 12:15
Στα λευκά το Πήλιο από τα 1.200 μέτρα – Έφτασαν τα πρώτα χιόνια μέσα στον Οκτώβριο-δείτε εικόνες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.10.2026 | 22:03
Άνοιξε τις πύλες της η Εμποροπανήγυρη της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.10.2026 | 09:26
«Η Θεσσαλία χρειάζεται νερό, όχι άλλες υποσχέσεις» – Η ΕΔΥΘΕ ζητά επαναδημοπράτηση της σήραγγας στον Αχελώο
ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΝΤΕΟ
^




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed