ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Αποκεντρωμένη Θεσσαλίας – Στερεάς: Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου του Επιχειρηματικού Πάρκου Βελεστίνου
ημαντικό βήμα για τη λειτουργική αναβάθμιση και την αναπτυξιακή προοπτική του Επιχειρηματικού Πάρκου

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας: Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου του Επιχειρηματικού Πάρκου Βελεστίνου
Σημαντικό βήμα για τη λειτουργική αναβάθμιση και την αναπτυξιακή προοπτική του Επιχειρηματικού Πάρκου
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας κα Ρένα Καραλαριώτου, ενέκρινε την πρόταση αναθεώρησης του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου του Επιχειρηματικού Πάρκου Βελεστίνου (Τύπου Α1), κατόπιν της υποβολής του σχετικού φακέλου από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για τη λειτουργική αναβάθμιση και την αναπτυξιακή προοπτική μιας οργανωμένης περιοχής παραγωγικών δραστηριοτήτων της Μαγνησίας.
Η αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου προσαρμόζει τον πολεοδομικό σχεδιασμό στα σημερινά δεδομένα του Επιχειρηματικού Πάρκου, στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και στις ανάγκες των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ενισχύει την κυκλοφοριακή οργάνωση, τους κοινόχρηστους χώρους και το περιμετρικό πράσινο.
Ειδικότερα, προβλέπεται η επικαιροποίηση των εγκεκριμένων ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, με προσαρμογές που λαμβάνουν υπόψη τα υφιστάμενα βιομηχανικά κτίρια και τις υλοποιημένες ιδιοκτησίες, ώστε να αποφεύγονται αδικαιολόγητες ρυμοτομήσεις και να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων.
Παράλληλα, η νέα ρύθμιση προσαρμόζει το σχέδιο στα όρια των απαλλοτριώσεων της Εθνικής Οδού Βελεστίνου – Βόλου και στη δημιουργία του κόμβου σύνδεσης της Εθνικής Οδού με το Επιχειρηματικό Πάρκο, ενώ προβλέπει νέες οδούς και πεζοδρόμους για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής οργάνωσης και της πρόσβασης στο Πάρκο.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ενίσχυση των χώρων πρασίνου. Δημιουργούνται και επεκτείνονται ζώνες περιμετρικού πρασίνου, ενώ προβλέπονται ελεύθεροι χώροι – αστικό πράσινο σε σειρά οικοδομικών τετραγώνων του Επιχειρηματικού Πάρκου.

Η αναθεώρηση περιλαμβάνει επίσης σαφέστερη οργάνωση των χρήσεων γης και των πολεοδομικών όρων. Για τις παραγωγικές δραστηριότητες προβλέπονται συγκεκριμένοι όροι ως προς την αρτιότητα, την κάλυψη, τον συντελεστή δόμησης και το ύψος των κτιρίων, ενώ διατηρούνται οι απαραίτητες παρεκκλίσεις και μεταβατικές ρυθμίσεις για τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς και την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του ΣΥΠΟΘΑ Α΄ Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
«Η έγκριση της αναθεώρησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου του Επιχειρηματικού Πάρκου Βελεστίνου αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την επιχειρηματική και παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, συμβάλλει έμπρακτα στη δημιουργία των χωρικών και πολεοδομικών προϋποθέσεων που χρειάζεται η επιχειρηματικότητα για να αναπτυχθεί. Στόχος μας είναι ένας σύγχρονος χωρικός σχεδιασμός που υπηρετεί την παραγωγή, διευκολύνει τις επενδύσεις, προστατεύει το περιβάλλον και στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλίας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εργάστηκαν με συνέπεια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας» σημείωσε η Γενική Γραμματέας κα Ρένα Καραλαριώτου.
Με την απόφαση εγκρίνεται η αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου και ο αντίστοιχος πολεοδομικός κανονισμός, με τις προβλεπόμενες χρήσεις γης και τους σχετικούς πολεοδομικούς όρους.

- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.09.2026 | 08:51
«Ασπίδα» φραγμάτων στη Θεσσαλία απέναντι σε μελλοντικούς «Daniel» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.09.2026 | 08:46
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Οι παροχές που ετοιμάζει το Μαξίμου - Η λέξη κλειδί με το βλέμμα στις εκλογές - ΛΑΡΙΣΑ | 05.09.2026 | 08:40
Θλίψη για τον θάνατο του 67χρονου Βασιλείου Παπαμήλιου – Σήμερα στη Σμίξη η κηδεία του - ΛΑΡΙΣΑ | 05.09.2026 | 08:32
Κουρέτας: Τα Θεσσαλικά προϊόντα πρέπει να αποκτήσουν την υπεραξία που τους αξίζει - ΒΟΛΟΣ | 05.09.2026 | 08:28
Βόλος: Θρήνος για τον 41χρονο που τον βρήκαν νεκρό- «Τι λόγια παρηγοριάς να πούμε στη δόλια μάνα σου;» - ΕΛΛΑΔΑ | 05.09.2026 | 08:22
Καιρός: Το φθινόπωρος δίνει... σημάδια ζωής - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.09.2026 | 08:19
.Ζέρβα:Την επόμενη εβδομάδα η δημοσίευση της πρόσκλησης 263,5 για Σχέδια Βελτίωσης - ΛΑΡΙΣΑ | 04.09.2026 | 23:58
Λάρισα: Aυτοκίνητο παρέσυρε γυναίκα - Την τραυμάτισε στο πόδι
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.09.2026 | 13:11
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.09.2026 | 11:38
Να ενισχυθούν από τη νέα ΚΑΠ σιταρι και βαμβάκι ζητούν οι Θεσσαλοί αγροτες, ενώ η ρίγανη κερδίζει εδαφος στον κάμπο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.09.2026 | 11:48
Έντονη καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας το απόγευμα της Πέμπτης (δορυφορική εικόνα) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.09.2026 | 09:55
Μεγάλη επένδυση στη Λάρισα: 35 εκατ. ευρώ για νέο εργοστάσιο του Μπάρμπα Στάθη - ΛΑΡΙΣΑ | 04.09.2026 | 00:16
Εγκαινιάστηκε η γιορτή κρασιού στον Αμπελώνα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.09.2026 | 12:57
Ψεκασμοί στο Μάτι Τυρναβου κατά των κουνουπιών με drone από την περιφερεια (ΦΩΤΟ+video) - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 04.09.2026 | 13:51
Καμπανάκι ΟΗΕ: Έρχεται το χειρότερο Ελ Νίνιο – Φόβοι ότι το 2027 θα είναι η θερµότερη χρονιά στην Ιστορία - ΒΟΛΟΣ | 04.09.2026 | 00:22
Βόλος: Έγκυος έπεσε θύμα άγριας βίας από τον σύντροφό της - Την έσωσε η γειτόνισσα








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed